Napisano 25 Styczeń 200421 l Tak sobie w przerwie z moją scenką z rowerkiem postanowiłem zrobiś jakąś odskocznie od sielankowego klimatu i narazie taki jej efekt. Założenie jest takie że będzie to postać która z szyderczym uśmieszkiem na ustach wdziera się do snu zamieniając go w night mare. A co z tego wyjdzie zobaczymy ;)
Napisano 25 Styczeń 200421 l nio pomysl fajny, wykonianie tez napewno bedzie na wysokim poziomie, ale zobaczymy jak uda ci sie polaczyc pomysl z wykonaniem, nie moge sie doczekac :)
Napisano 25 Styczeń 200421 l Poczatek raczej niezbyt rewelacyjny (popracuj nad tą twarzą), ale czekam na więcej!!
Napisano 26 Styczeń 200421 l najbardziej boli to, że twarz jest płaska. Spójrz sobie na nia z profilu... twarz zazwyczaj idzie po łuku... nos wystaje, usta są cofnięte, a broda jeszcze bardziej, itp. A u Ciebie tego brakuje. Mówiąc krótko - głowa ma przekrój owalny a nie prostokatny. pozdro
Napisano 26 Styczeń 200421 l Moze po prostu wystarczy przejsc w tryb perspektywy - zaraz wszystkie \"prostokreslnosci\" sie zalamia :) Trzeba o tym pamietac np. robiac samemu zdjecia referencyjne nalezy ustawic najwieksza dostepna ogniskowa aparatu - aby perspektywa powodowala jak najmniej znieksztalcen. Wiadomo ze po zdefiniowaniu podkladow - wiewportach obowiazuje widok \"plaski\" to samo dotyczy trybu USER - gdzie widok jest izometryczny.
Napisano 26 Styczeń 200421 l Autor Dzieki za rady MareG i Kris_R jak tylko wrócę do domciu zaraz wykorzystam tę lekcję :) M@Ti początek jak to z początkami bywa ale wpadnij tu jeszcze ;) Kuciel dzięki sam jestem ciekaw czy uda mi się osiągnąć to co zamierzam :) Pozdrowionka
Napisano 26 Styczeń 200421 l zapowaida sie niezle rowerek byl przygniatajacy ciekawe jak Ci tym razem pojdzie trzymam kciuki :)
Napisano 26 Styczeń 200421 l No z tymi ustami stary cos zrob, bo teraz to ja nie wiem czy on sie do mnie usmiecha czy co ? :D
Napisano 26 Styczeń 200421 l Wyglada troche jakby mial napakowane kluskow w gebie na tym pierwszym renderze :) Co to sa te dziwne faldy w okolicach kacikow ? I cos mi nie pasuje z uszami, jakies za duze albo za cienkie, sam nie wiem.
Napisano 27 Styczeń 200421 l Usta i oczy za mało demoniczne, ogólnie chyba warto by było porobić próby podmalowując twarz w photoshopie, żeby uzyskać jakis satysfakcjonujący efekt. Ciekawie się zapowiada :)
Napisano 27 Styczeń 200421 l Najlepiej to wloz model czaszki do tego co wymodelowales i podociagaj tak jak powinno byc. Jak bedzie wygladal jak czlowiek to dopiero wtedy go demonizuj.
Napisano 27 Styczeń 200421 l Autor Bardzo się cieszę że wytykacie mi błędy i udzielacie rad za wzystkie serdecznie dziękuję napewno je wykorzystam :)
Napisano 27 Styczeń 200421 l Bradzo fajnie... ale czy te ushy nie za duze sa trche... ale Bardzo fajnie...
Napisano 28 Styczeń 200421 l Autor Klijent będzie wyglądał coś tak jak \"Upiorny mnich\" z kapturem na głowie. W jego rękach albo z jego rąk będą wystawąć ostrza - coś na styl Frediego Crugera, którymi jednak nie będzie ciął ciało śpiącej ofiary ale jego duszę. Scena raczej mroczna z zimnym księżycowym światłem. Tak to sobie mniejwięcej wymyśliłem ale wasze sugestie oczywiście jak zawsze mile widziane.
Napisano 28 Styczeń 200421 l Originally posted by sebfx ...W jego rękach albo z jego rąk będą wystawąć ostrza - coś na styl Frediego Crugera... Oczywiscie chodzi o Freddy\'ego Kruegera... :D jestem zapalencem tych filmow , nawet udalo mi sie \"nabyc\" kapelusz Freddyego :)a ten koles podobny jest do tego z Katedry :D Pracka Bardzo ladna... Super twarz... tyle, ze ten kaptur u szata troche kanciata i wyglada jak z polaru :D
Napisano 28 Styczeń 200421 l Autor No tak masz rację kulexy chodzi oczywiście o Freddy\'ego Kruegera - zpomniałem jak to się pisze :) A szata to dopiero namiastka która będzie powoli doprowadzana do ładu i składu. Chciałem mniej więcej pokazać o co mi chodzi. Ps ja nie śmię nawet marzyć o tym żeby cokolwiek z tego co robię było porównywane do Katedry ( no za wyjątkiem ostatniej bitwy 2d :) ) wiąc bardzo dzięki .
Napisano 28 Styczeń 200421 l Pracka jest bardzo fajna... Podoba mi sie przedstawienie tego kolesia z takim glupim wyrazemm twarzy pyska :D FAJNE!!! Ta twoja postac ma bulimie, anloreksje czy cholere?? Bo ma takie zapadniete policzki jakby zasysal powietrze albo byl powaznie chory :D chce mi sie smi... [gafa] SUPER JEST!!! Ja tutaj tak mowie o tej hmmm... postaci jak by to byl moj kolega, a to pzrzeciez jest jeden z nich... Możliwe, że to jest \"GRZESZNA POSTAĆ\" (az mnie ciarki przeszly - kiedys mi sie takie cos snilo ale sie obudzilem gdy cos powiedzialo: \"Ponad 60 % Brytyjczykow widzialo Grzeszna Postac\" - al jak sie obudzilem to rozmyslalem o tym, nawet w szkole rozpowiadalem :| ) To jest przeciez postac z najgorszych, najciemniejszych, najglebszysz i najprzerazliwszych snow... mozliwe wlasnie ze to jest wlasnie ta... Grzeszna Postac... Te policzki mnie rozbrajają :D SUPER JEST... Czekam z niecierpliwoscia na rendery!!!! jusz mam to w Ulubionych i sie nie poddawaj!!! :D
Napisano 28 Styczeń 200421 l Jak dla mnie to on ma zeza :D Dalej te usta mi jakos nie podchodza, no i kaptur do poprawy, ale o tym juz wiesz, szegolnie na dole pod broda mnie sie nie podoba. Ale tak to luzik. Poprawiaj i dawaj rendery.
Napisano 28 Styczeń 200421 l Autor Kiedyś tzn kilka razy w życiu miałem taką sytuację w nocy że przebudziłem się ale tak nie do końca nie mogłem się wogóle ruszyć i opanowało mnie takie przerażające odczucie jakby ktoś za moimi plecami stał (leżałem na boku) starałem się coś krzyknąć ale nikt mnie nie słyszął potem znowu zasnąłem. W moich takich trochę szarych i zamazanych wspomnieniach z tego brrrrr (ciary mnie przeszły) zdarzenia odnoszę wrarzenie że to była taka właśnie postać w kapturze. Potem poczytałem trochę na ten temat i żeby spokojnie spać przyjąłem wersję naukową - otóż zdarza się ponoć czasami tak że rozbudzony człowiek nie może się ruszyć gdyż część mózgu odpowiedzialna za ruchy jest nadal w stanie w którym znajdowała się podczas snu - takiej jakby \"hibernacji\" (inaczej jak byśmy śnili o bieganiu to byśmy znaleźli się w innym pokoju :) ) To jednak nie tłumaczy wrażenia obecności kogoś lub czegoś w naszym pobliżu. No sorki że się tak rozpisałem ale skojarzyło mi się to po tym co pisał kulexy :D Vogel poczęstowałem go gumą orbit :D Quasimodo oczka może faktycznie mają zeza - poprawię, a usteczkami też się jeszcze pobawię :) Pomyślałem że ten gość mugłby na twarzy mięć jakięś albo wytatuowane albo wypalone znaki np celtyckie runy. Jutro zobaczę jakby to wyglądało. Pozdrawiam
Napisano 29 Styczeń 200421 l Nawet fajny pomysl, tylko co ty tam napiszesz na nim ? Moze \"uwaga morderca\" pismem klinowym :D No ale tak na serio to pomysl mi sie podoba. Czekam na rendery
Napisano 29 Styczeń 200421 l Originally posted by sebfx Kiedyś tzn kilka razy w życiu miałem taką sytuację w nocy że przebudziłem się ale tak nie do końca nie mogłem się wogóle ruszyć i opanowało mnie takie przerażające odczucie jakby ktoś za moimi plecami stał (leżałem na boku) starałem się coś krzyknąć ale nikt mnie nie słyszął ... Potem poczytałem trochę na ten temat i żeby spokojnie spać przyjąłem wersję naukową - otóż zdarza się ponoć czasami tak że rozbudzony człowiek nie może się ruszyć gdyż część mózgu odpowiedzialna za ruchy jest nadal w stanie... ... To jednak nie tłumaczy wrażenia obecności kogoś lub czegoś w naszym pobliżu. :) tlumaczy, tlumaczy - to tez sprawka mozgu - dokladniej jego czolowej czesci, szczegolow nie pamietam, ale ogladalem na Discovery swietny cykl pt. \"Opowiesc o mozgu\", w jednym z odcinkow naukowcy symulowali tego typu zjawiska na ochotnikach. A opisane przez Ciebie nocne zjawisko takze mi sie przytrafia co jakis czas - hmm to ciekawe przezycie, choc za pierwszym razem niezle sie przerazilem! W kazdym razie nie zycze nikomu... pozdro
Napisano 29 Styczeń 200421 l Jak sie czasem zle uloze to nie moge sie podnniesc bo mi rece dretwieja, jak worms wtedy wygladam, a dziwne glosy to ja slysze nawet w dzien to takie moje dajmonionki [lol2][lol2][lol2]
Napisano 29 Styczeń 200421 l :D:D:D jak sie chopcy rozpisali :D:D:D ja ogladalem na animal planet ze kury moga myslec:| tzn. widza np. ziarno na obrazku i dziubia w obrazek i z dolu (taka maszyna z panelem dotykowym) wylatywalko ziarno, a jak pokazali kamien to jusz nie dziobala :D tak samo malpy cos kumaja jezeli chodzi o matematyke.. potrafia dodawac, odejmowac a nawet mnozyc :/ jazdaa z tymi zwierzakami - a to tak mi sie nasunelo gdy przeczytalem o tych wormsach... :D:D:D jazda... sie polewalem jak glupi :D:D:D jak worms wtedy wygladam ::D:D:D Edit: Niedlugo sie okarze ze jakies slowo bedzie sie do psa mowilo a on bedzie nam kawe robil... :|
Napisano 30 Styczeń 200421 l [lol2] Ludzie ale sie usmialem [lol2] Jak to z forum dla grafikow mozna zrobic sobie pogaduszki o programach telewizyjnych. A jesli jestesmy juz w tym temacie to ja tez pochwale sie swoimi przezyciami - No wiec kiedys obudzilem sie jak zwykle, wstaje sobie i wyrabalem na szafe jak dlugi. Jesli ktos nie zrozumial to bylem wormsem tylko bez jednej nogi :D Gdzie te rendery ?
Napisano 30 Styczeń 200421 l zwracam uwage na Off Topic... a co do pracy to: Zgubiles gdzies gorne powieki Przyznam, ze jak na postac \"straszna\" ma za lagodna stukture twarzy - chodzi o te kraglosci - brak mi zmarszczek, zyl, sciegien... No i tekstura jest do mocnego dopracowania - powinny byc mniej ciepla, chropowata, odpychajaca, z przebarwieniami.... oczy podkrazone - w koncu ta osoba zyje noca.... a... jeszcze oczy - skoro zyje w nocy to taka kolorystyka odpada..... za biale bialka - raczej proponowalbym przekrwione, albo zolte - teczowki wieksze i zrenice okragle - koty w nocy maja okragle zrenice aby wiecej swiatla wpadalo do oka... czekam dalej i pozdrawiam
Napisano 30 Styczeń 200421 l aha i jeszcze chyba zbyt delikatny nosek :) co do kaptura to mam nadzieje, ze to wczesna wersja beta?
Napisano 30 Styczeń 200421 l o.... kurde... teraaz sebfx troche przesadziles :D co on jest trendowaty?? wyglada jak jakis chory na cholere i jeszcze te policzki :D:D:D zartuje :D za mocno moim zdaniem...
Napisano 30 Styczeń 200421 l chociaz nie jest zle... zmniejsz bump troche ale niewiemle... zmniejsz trocjhe glossines oczu, zeby sie swiecily bardziej ale na mniejszej powieszchni :D
Napisano 30 Styczeń 200421 l im bardziej szpetny tym straszniejszy!! daj jakies blizny!!moze taka przez oko taka jak Skaza w Krolu Lwie :P
Napisano 30 Styczeń 200421 l Autor teraz chyba trochę lepsiejsza :) ta buźka, a blizny oszywicię będą ;)
Napisano 31 Styczeń 200421 l No zdecydowanie lepiej, ale jak dla mnie to do poprawy powinna pojsc gorna czesc tekstury glowy. Te jego czolo jest za jasne do reszty i wyglada to troche tak jakby byl na solarium i gorna lampa sie zrabala. Poza tym dziwnie wyglada laczenie nosa z czolem. No i te bialka oczu sa takie dziwne, jak dla mnie to rozjasnij je i dodaj jakies zakrwienia. No i kaptur, ale podejrzewam ze zajmiesz sie nim na samym koncu. Oczywiscie moge sie mylic. Ale walcz bo robi sie coraz ciekawiej.
Napisano 31 Styczeń 200421 l Popraw texture na nosie, i zrob ja cala bardziej wyrazna a bedzie col :)
Napisano 31 Styczeń 200421 l Może pobaw się jeszcze mapą, która odbija światło bo cała twarz jest taka jakaś \"matowa\", nos czoło czy usta powinny bardziej się \"świecić\"
Napisano 2 Luty 200421 l [align=center]Piknie to wyglada!![/align] tylko za duza szpara miedzy zebami tutaj moim zdaniem:
Napisano 2 Luty 200421 l zeby to zrob mu popsute, jakies czarne, zolte i be-zowe :D przeciez chyba nie myje:] a ma takie ladne... DO DENTYSTY!!!
Napisano 2 Luty 200421 l o.. spoko spoko, fajne żyłki :) Zęby przerwę moga mieć, (jak Madonna ma, to czemu Night mare ma nie mieć :)) ale bym je lepiej osadził na dziąsłach, powinny troche na siebie nachodzic. Coś jeszcze jest z bumpem źle, nienaturalnie ta skóra wygląda. Wydaje mi się, że osadzone gałki oczne wcale nie wypychają w taki sposob skóry u dołu. Praca z każdą odsłoną sporo zyskuje, tak trzymaj :)
Napisano 2 Luty 200421 l Autor przeciez chyba nie myje a ma takie ladne... No Kulexy ja nie chciał bym mieć takich ząbków :D Dzieki Leander jeszcze to dopracuje :) Quadysz dobrze mieć taką koleżankę Apropo ząbków - dziś idę do pani stomatolog [pomocy] więc chyba zmieniędziś mój podpis z zawsze cool na \"przerażony\" :D