Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam problem, poruszany na tym forum już kilkakrotnie, ale chyba nigdy tak do końca nie sprecyzowany (przynajmniej ja nie znalazłem...). Chodzi o to, czy można przerzucić rendering finalny na kartę graficzną (profesjonalną, powiedzmy PNY NVidia Quadro FX 5500) - jeśli tak, to w jaki sposób oraz czy taki rendering będzie wykonywał się szybciej, niż np. rendering na 2xIntel Xenon 2,66GHz na szynie 1066MHz?

Z góry dzięki za pomoc!

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Albo mental, który też może się wspomagać (tylko wspomagać) kartą, np. dla teselacji obiektów i paru innych rzeczy - ogólnie temat pokręcony, zysk symboliczny (podobno) i w dodatku nie wszyscy producenci udostępniają tą pozycję w opcjach rendera (np. w xsi wyłączono)

Napisano

Może w wkrótce się to zmienić, nvidia świadoma tego że traci trochę kasy na modowaniu geforcow , ruszyła za przeproszeniem *upę ;), i pracuje nad czymś co faktycznie może być przydatne:

http://nvision.pl/news.php?extend.9314

W chwili obecnej chyba Xenon, przynajmniej do momentu wyjścia quadro z softem pozwalającym na rendering na gpu, wtedy się zobaczy , ale cena pewnie kosmiczna będzie.

Pozdrawiam Brumugun.