Napisano 13 Kwiecień 200816 l Taki weekendowy modelik for fun. Chcialem wyprobowac mapy emissive. Normal mapa ma jeszcze kilka bogow, ktorych juz raczej nie poprawie, poniewaz zabieram sie za nastepny model (hmm...moze siekierka ;]) Tekstury: Pelna rozdzialka: Model i proporcje ostrza wziete z tad: http://mythicmktg.fileburst.com/war/us/media/images/conceptArt/0607_CAt_39.jpg
Napisano 13 Kwiecień 200816 l eeee no.. siekiera przecież miała być :( apropos modelu. Metal i spec całkiem fajne troche bym jeszcze wyostrzył. UV'ka rozłożona wręcz tragicznie, pewnie dlatego nie nakładałeś na siebie elementów bo renderowałeś z hipoly ale to można zrobić inaczej i nie dość że byś sie zmieścił na 512 to byś miał mniej roboty ;) normal ma błedy ale to już napisałeś. ja bym jeszcze wzmocnił i nasycił emissive'a i w tym miejscu dał czarnego spec'a, to emmisive bedzie bardziej widoczny. w tym kształcie jakbyś nie napisał że jest emmisive to bym nie zauważył.
Napisano 13 Kwiecień 200816 l Nie podoba mi się rękojeść, wydaje się być za mała i niewygodna. Reszta mi się podoba, kolorystyka, runy, świcidełka, ornament, jest fajnie.
Napisano 13 Kwiecień 200816 l A ja myślę że rękojeść jest normalnej grubości tylko miecz jest po prostu mangowy :) a`la Final Fantasy VII :D
Napisano 14 Kwiecień 200816 l Autor Dzieki wszystkim za komenty :D Eric_Draven: Dzieki za rady. Zmniejszylem speca i zwiekszylem emissiva. A co do uvalki to postaram sie zrobic ja lepiej w nastepnym modelu. Teraz nie przykladalem do tego wiekszej wagi (model for fun) Levus: Hmm...sam sie nad tym zastanawialem. Nie wiem czemu rekojesc wydaje sie z byt mala, wkoncu na concepcie wyglada solidnie O_o Poprawiona wersje wrzuce wieczorem
Napisano 18 Kwiecień 200816 l Autor Chaosniczy toporek robiony w tym samym stylu. Nie bylo sensu zakladac nowego watku dlatego daje w tym I tekstorki:
Napisano 18 Kwiecień 200816 l Textura świetna, normale też bardzo fajne, mi się bardzo podoba, fajny styl. Koncept twój?
Napisano 18 Kwiecień 200816 l Autor Ardeni: dzieki. Konceptu trzymalem sie dosyc luzno: http://img392.imageshack.us/img392/9864/cat040707yr4.jpg
Napisano 18 Kwiecień 200816 l i oto siekiera która wygrywa konkurs którego niema :) najlepsza siekiera ze wszystkich ostatnio tu pokazanych, tzn najlepsza pod względem jakości wykonania. bo styl mi sie nie podoba ;)
Napisano 20 Kwiecień 200816 l Autor Dzieki wszystkim za komenty. Niezle motywoja do dalszej pracy Morte: dawalem przy okazji ostatniej pracki tutek jak sie robi metal: tutaj bylo to zrobione bardzo podobnie tylko z troche wiekszym specem Valery: Hmm...ciekawie wygrywa sie cos czego nie ma ;]
Napisano 21 Kwiecień 200816 l swietny jest ,trzeba przyznac :) Cytat Valery: Hmm...ciekawie wygrywa sie cos czego nie ma ;] w nagrode tez napewno dostaniesz cos czego nie ma :P