F/X Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Taki weekendowy modelik for fun. Chcialem wyprobowac mapy emissive. Normal mapa ma jeszcze kilka bogow, ktorych juz raczej nie poprawie, poniewaz zabieram sie za nastepny model (hmm...moze siekierka ;]) Tekstury: Pelna rozdzialka: Model i proporcje ostrza wziete z tad: http://mythicmktg.fileburst.com/war/us/media/images/conceptArt/0607_CAt_39.jpg
Eric_Draven Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 eeee no.. siekiera przecież miała być :( apropos modelu. Metal i spec całkiem fajne troche bym jeszcze wyostrzył. UV'ka rozłożona wręcz tragicznie, pewnie dlatego nie nakładałeś na siebie elementów bo renderowałeś z hipoly ale to można zrobić inaczej i nie dość że byś sie zmieścił na 512 to byś miał mniej roboty ;) normal ma błedy ale to już napisałeś. ja bym jeszcze wzmocnił i nasycił emissive'a i w tym miejscu dał czarnego spec'a, to emmisive bedzie bardziej widoczny. w tym kształcie jakbyś nie napisał że jest emmisive to bym nie zauważył.
Levus Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Nie podoba mi się rękojeść, wydaje się być za mała i niewygodna. Reszta mi się podoba, kolorystyka, runy, świcidełka, ornament, jest fajnie.
Kuba Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Bardzo dobrze wyszedł Ci metal, porządna maczuga :)
Bro Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Texturka swietna - ale rekojesc faktycznie jakas taka chuda
Ex3 Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 A ja myślę że rękojeść jest normalnej grubości tylko miecz jest po prostu mangowy :) a`la Final Fantasy VII :D
KRUQ Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 Golić się można :D Mógł byś pokazać texturki ??
F/X Napisano 14 Kwiecień 2008 Autor Napisano 14 Kwiecień 2008 Dzieki wszystkim za komenty :D Eric_Draven: Dzieki za rady. Zmniejszylem speca i zwiekszylem emissiva. A co do uvalki to postaram sie zrobic ja lepiej w nastepnym modelu. Teraz nie przykladalem do tego wiekszej wagi (model for fun) Levus: Hmm...sam sie nad tym zastanawialem. Nie wiem czemu rekojesc wydaje sie z byt mala, wkoncu na concepcie wyglada solidnie O_o Poprawiona wersje wrzuce wieczorem
F/X Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 Chaosniczy toporek robiony w tym samym stylu. Nie bylo sensu zakladac nowego watku dlatego daje w tym I tekstorki:
Ardeni Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Textura świetna, normale też bardzo fajne, mi się bardzo podoba, fajny styl. Koncept twój?
F/X Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 Ardeni: dzieki. Konceptu trzymalem sie dosyc luzno: http://img392.imageshack.us/img392/9864/cat040707yr4.jpg
Valery Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 i oto siekiera która wygrywa konkurs którego niema :) najlepsza siekiera ze wszystkich ostatnio tu pokazanych, tzn najlepsza pod względem jakości wykonania. bo styl mi sie nie podoba ;)
KRUQ Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Nie no ........... zajbifajnista siekierka :)
Kuba Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Bardzo fajnie Ci wyszło, najbardziej podoba mi się sam metal ;)
Bro Napisano 19 Kwiecień 2008 Napisano 19 Kwiecień 2008 Jeden z lepszych toporkow jakie ostatnio widzialem :) Pozdro
Gość Morte Napisano 19 Kwiecień 2008 Napisano 19 Kwiecień 2008 Ładna rzecz... Jak się taką teksturke metalu tworzy?
F/X Napisano 20 Kwiecień 2008 Autor Napisano 20 Kwiecień 2008 Dzieki wszystkim za komenty. Niezle motywoja do dalszej pracy Morte: dawalem przy okazji ostatniej pracki tutek jak sie robi metal: tutaj bylo to zrobione bardzo podobnie tylko z troche wiekszym specem Valery: Hmm...ciekawie wygrywa sie cos czego nie ma ;]
DiO Napisano 21 Kwiecień 2008 Napisano 21 Kwiecień 2008 swietny jest ,trzeba przyznac :) Valery: Hmm...ciekawie wygrywa sie cos czego nie ma ;] w nagrode tez napewno dostaniesz cos czego nie ma :P
Rekomendowane odpowiedzi