Pasio Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 Hejka, Zrobiłem oto takie proste stojaki na buty sportowe, na bocznych ścianach jest przewidziane miejsce na logo firmy (ale to już zrobię w ps'ie). Jest to jedna z moich pierwszych praca w 3dsmax i vray'u, piszcie co jest źle i jakbyście to poprawili (zauważyłem kilka błędów ale już nie miałem czasu poprawić). DZIĘKI za opinie
piksar Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 sympatyczne 4 zygzaki, jak na poczatek nieźle
Johny Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 Co tu poprawiac? spline -> outline -> extrude. Sorry, zrob cos wiecej, tu raczej nie ma co oceniac :) pozdrawiam
Pasio Napisano 14 Kwiecień 2008 Autor Napisano 14 Kwiecień 2008 Co tu poprawiac? spline -> outline -> extrude. Sorry, zrob cos wiecej, tu raczej nie ma co oceniac :) pozdrawiam Masz rację: modelowanie nie było zbyt skomplikowane:) Miałem nadzieje że podzielicie się ze mną wrażeniami związanymi z ustawieniami materiałów i świateł.
Orangegraphics Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 eee... o co cho... czy ilości postów
sand Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 Masz rację: modelowanie nie było zbyt skomplikowane:) Miałem nadzieje że podzielicie się ze mną wrażeniami związanymi z ustawieniami materiałów i świateł. Takie rzeczy to w dziale Rendery testowe, testy sharedów. Polecam. Najciekawszy dział :)
Pasio Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Napisano 15 Kwiecień 2008 sand: fakt, dzięki Xiz0r: dziękuję za konstruktywną krytykę
arev Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Lepsze to niż wybuchająca firanka :-D Na krawędziach szkła przydałby się chamfer. Tyle.
hcpiter Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 a to robiles z jakiejs referki czy czegos ? ;) malutko za malo jak na finish 3d
Pasio Napisano 16 Kwiecień 2008 Autor Napisano 16 Kwiecień 2008 a to robiles z jakiejs referki czy czegos ? ;) malutko za malo jak na finish 3d 1)Nie rozumiem. Chodzi o to czy to robiłem na podstawie jakiegoś tutoriala? Ta scena to taka moja własna twórczość. 2)No właśnie teraz już wiem, to mój pierwszy wątek także musicie mi wybaczyć...
hcpiter Napisano 16 Kwiecień 2008 Napisano 16 Kwiecień 2008 referki czyli referencji, wzorowales sie na prawdziwym istniejacym modelu czy poprostu z glowy takie cos wyszlo. Pytalem dlatego ze prosiles o wytkniecie bledu wiec pomyslalem ze sie na czyms wzorowales
Pasio Napisano 16 Kwiecień 2008 Autor Napisano 16 Kwiecień 2008 Aha. Nie wzorowałem się na żadnych referkach;) To jest fragment mojego projektu takiego prostego, przenośnego ekspozytora dla firmy obuwniczej. W pierwszym poście miałem na myśli to czy mielibyście jakieś sugestie odnośnie ustawień światła (np. tło ma takie jakieś dziwne szare paski, a w scenie "zbiorowej" niebieski stojak ma u góry taki refleks, którego nie umiałem się pozbyć) i co do materiałów (może da się coś pozmieniać żeby bardziej wyglądało jak pleksi [chociaż chyba nie są najgorsze]). Ale już mi wytłumaczono, że ten dział jest stworzony do dyskusji raczej na temat modelowania. W każdym razie dzięki za zainteresowanie. Za niedługo będę robił coś bardziej skomplikowanego to wrzucę do WIP :)
Rekomendowane odpowiedzi