Napisano 17 Kwiecień 200816 l Po zainstalowaniu Maxa 64Bity kiedy prbje zlinkowac dwg (z wersji 2007 i 2004 probowalem obydwu) Max informuje mnie nastepujacym komunikatem. Potem linkuje plik ale brakuje obiektw ktre powstay badz jako booleany w cadzie lub sa blokami w blokach. Co z tym poczac aby Max poprawnie linkowal pliki dwg? Jesli chodzi o enabler, to ktory powinienem uzyc? i czy wgrac go do cada czy maxa?
Napisano 17 Kwiecień 200816 l A nie da rady po prostu zapisać DWG w formacie 2000 albo 2004? Może nie tego dotyczy problem, ale u mnie 3dsmax w ogóle nie importuje innych niż takie;)
Napisano 18 Kwiecień 200816 l mialem wczoraj ten sam prblem. do importu dwga do maxa w sumie jest kilka roznych - mozesz xrefem, importem - import - masz 2 opcje - dwg / dxf i sam dwg. ja korzystajac z pierwszej opcji 'importu' - czyli dwg/dxf tez zgubilo mi okbiekty - na rzucie i w viewporetach jedynie, bo z renderem nie bylo problemu. importujac samym dwg - wszystko oki dzialalo. problem chyba polega na tym, ze w scenie najprawdopodobniej juz miales zaimportowana scene dwg z takimi samymi warstwami - przez co max glupieje i nie wie, jak wyswietlac obiekty na tych samych warstwach - to taka moja wlasna teoria... nie wiem, czy sluszna.