Napisano 26 Kwiecień 200816 l Mam pytanie: Czy da się importować modele z battlefield 2 lub call of duty 4 modern warfare ?? Jeśli się da(a raczej na pewno się da) to niech powie jak to zrobić! Chyba, że są jakieś skrypty lub pluginy do importu modeli z tych gier, bo np. pobierałem modele, efekty i postacie z gta san andreas za pomocą skryptu Proszę o szybką odpowiedź z góry THX
Napisano 26 Kwiecień 200816 l Zależy w jakim formacie zapisane są modele z gry.Pliki muszą byc zapisane pod odpowienimi formatami(obj.max.3ds.)
Napisano 26 Kwiecień 200816 l Do battlefieldów masz takie cos jak Battlefield Mod Development toolkit. http://www.fileplanet.com/164495/160000/fileinfo/Battlefield-2---Mod-Toolkit-v3-%5BBETA%5D Są tam różne rzeczy do edycji BFa w tym plugin dla 3Ds max.
Napisano 26 Kwiecień 200816 l Można ale jest to nielegalne a to forum brzydzi się nielegalnej działalności więc prosze o rozwagę - za łamanie regulaminu wypłacamy atrakcyjne, natychmiastowo wydawane nagrody.
Napisano 26 Kwiecień 200816 l cod jest robiony na doomowym silniku z deka podrasowanym. Radiant tak sie zwie edytor do tego silnika. Tam tez możesz luknąć asety, jeżeli cię interesuje jak są zrobione modele... ale wyciąganie modeli z gry jest nielegalne. pozdro
Napisano 27 Kwiecień 200816 l Autor Ale ja tego nie będę publikował lub tego sprzedawał. Ja chcę to tylko dla siebie nic więcej.
Napisano 27 Kwiecień 200816 l Jeżeli developer daje narzędzia do grzebania - tak jak to jest w Battlefieldach to jest to jak najbardziej legalne. Trzeba po prostu softu poszukać na stronie producenta lub na forach poświęconych grze.
Napisano 30 Kwiecień 200816 l Autor hmmmm...... ciągle szukam tych różnych softów do battlefield 2 i cod 4 i nie mogę znaleźć. Może ktoś wie gdzie tego szukać ??
Napisano 1 Maj 200816 l http://bfeditor.org/ Kolega zdajesie czytać nie potrafi i ma kłopoty z googlami ;)
Napisano 4 Maj 200816 l Autor o w mordę faktycznie!!! Sorry!!!! Nie zauważyłem i nie mam problemu z googlami, po prostu nie znalazłem
Napisano 6 Maj 200816 l Autor Ej jak mam importować te modele tym programem do 3ds max. A tak w ogóle to nie mogę się połapać w tym a więc HELP ME. Szczególnie mi zależy na lotniskowcu i samolotach. Proszę o szczegółowy opis
Napisano 6 Maj 200816 l A tak w ogóle to nie mogę się połapać w tym a więc HELP ME. Szczególnie mi zależy na lotniskowcu i samolotach. Proszę o szczegółowy opis kurcze, szczegolowy opis lotniskowca? troche tego bedzie... A tak serio, to moze napisz do czego doszedles i gdzie masz problem. Bo jakos nie liczl bym ze ktos ci napisze podrecznik "Jak nie wiedzac nic przerzucic model z BFa do Maxa"
Napisano 6 Maj 200816 l Autor No ok w takim razie: Otwieram program i w tabelce "rescoures" znajduje ten mój lotniskowiec i przerzucam go do podglądu i dalej nie wiem co zrobić. Chciałbym go eksportować w jakiś plik np. obj. No chyba że jest inny sposób na przerzucenie z tego edytora do 3ds max. Z góry thx za pomoc
Napisano 6 Maj 200816 l No ok w takim razie: No chyba że jest inny sposób na przerzucenie z tego edytora do 3ds max. Naprawdę gdybyś przynajmniej przez 5 minut poszperał dobrze w googlach to znalazłbyś odpowiedzi na wszystkie swoje pytania ;) Poniżej masz 2 linki, które powinny pomóc z importem: http://209.85.129.104/search?q=cache:q8PmhoSXC2MJ:machinima-tutorials.com/wiki/index.php/Getting_BF2_Models_Into_3ds_Max+how+import+models+from+BF+to+3ds+max&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl http://209.85.129.104/search?q=cache:X5Tt1XHbXMcJ:mdt.planetbattlefield.gamespy.com/Tutorials/Editing%2520Models/3D%2520-%2520Standard%2520Mesh.shtm+how+import+models+from+BF+to+3ds+max&hl=pl&ct=clnk&cd=5&gl=pl Pozdrawiam :]
Napisano 6 Maj 200816 l Nie wiem jak to jest z narzędziami dla BF2, ale przy BF1942 w maxie tworzyło się nowe menu o nazwie Battlefield coś tam...
Napisano 7 Maj 200816 l Autor Skorzystałem z tego linku i mam problem z punktem 5. Problem tkwi w tym że nie śmigam tak super w angielskim. Czyżbym miał zamienić pierwszy wers tego pliku na to IMPORT ??? Moja pierwsza linijka wygląda tak : macroScript BF2GameTools buttontext:"BF2 Exporter" category:"Game Tools BF2" toolTip:"BF2 Main Exporter" ( bf2()