davidbella12345 Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Mam pytanie: Czy da się importować modele z battlefield 2 lub call of duty 4 modern warfare ?? Jeśli się da(a raczej na pewno się da) to niech powie jak to zrobić! Chyba, że są jakieś skrypty lub pluginy do importu modeli z tych gier, bo np. pobierałem modele, efekty i postacie z gta san andreas za pomocą skryptu Proszę o szybką odpowiedź z góry THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozak Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Zależy w jakim formacie zapisane są modele z gry.Pliki muszą byc zapisane pod odpowienimi formatami(obj.max.3ds.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Do battlefieldów masz takie cos jak Battlefield Mod Development toolkit. http://www.fileplanet.com/164495/160000/fileinfo/Battlefield-2---Mod-Toolkit-v3-%5BBETA%5D Są tam różne rzeczy do edycji BFa w tym plugin dla 3Ds max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Można ale jest to nielegalne a to forum brzydzi się nielegalnej działalności więc prosze o rozwagę - za łamanie regulaminu wypłacamy atrakcyjne, natychmiastowo wydawane nagrody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 cod jest robiony na doomowym silniku z deka podrasowanym. Radiant tak sie zwie edytor do tego silnika. Tam tez możesz luknąć asety, jeżeli cię interesuje jak są zrobione modele... ale wyciąganie modeli z gry jest nielegalne. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidbella12345 Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Ale ja tego nie będę publikował lub tego sprzedawał. Ja chcę to tylko dla siebie nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Jeżeli developer daje narzędzia do grzebania - tak jak to jest w Battlefieldach to jest to jak najbardziej legalne. Trzeba po prostu softu poszukać na stronie producenta lub na forach poświęconych grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidbella12345 Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2008 dzięki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidbella12345 Napisano 30 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2008 hmmmm...... ciągle szukam tych różnych softów do battlefield 2 i cod 4 i nie mogę znaleźć. Może ktoś wie gdzie tego szukać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 30 Kwiecień 2008 Share Napisano 30 Kwiecień 2008 przeciez ci dalem link do narzedzi dla bf2 w trzecim poscie!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 http://bfeditor.org/ Kolega zdajesie czytać nie potrafi i ma kłopoty z googlami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidbella12345 Napisano 4 Maj 2008 Autor Share Napisano 4 Maj 2008 o w mordę faktycznie!!! Sorry!!!! Nie zauważyłem i nie mam problemu z googlami, po prostu nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidbella12345 Napisano 6 Maj 2008 Autor Share Napisano 6 Maj 2008 Ej jak mam importować te modele tym programem do 3ds max. A tak w ogóle to nie mogę się połapać w tym a więc HELP ME. Szczególnie mi zależy na lotniskowcu i samolotach. Proszę o szczegółowy opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 A tak w ogóle to nie mogę się połapać w tym a więc HELP ME. Szczególnie mi zależy na lotniskowcu i samolotach. Proszę o szczegółowy opis kurcze, szczegolowy opis lotniskowca? troche tego bedzie... A tak serio, to moze napisz do czego doszedles i gdzie masz problem. Bo jakos nie liczl bym ze ktos ci napisze podrecznik "Jak nie wiedzac nic przerzucic model z BFa do Maxa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidbella12345 Napisano 6 Maj 2008 Autor Share Napisano 6 Maj 2008 No ok w takim razie: Otwieram program i w tabelce "rescoures" znajduje ten mój lotniskowiec i przerzucam go do podglądu i dalej nie wiem co zrobić. Chciałbym go eksportować w jakiś plik np. obj. No chyba że jest inny sposób na przerzucenie z tego edytora do 3ds max. Z góry thx za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazz Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 No ok w takim razie: No chyba że jest inny sposób na przerzucenie z tego edytora do 3ds max. Naprawdę gdybyś przynajmniej przez 5 minut poszperał dobrze w googlach to znalazłbyś odpowiedzi na wszystkie swoje pytania ;) Poniżej masz 2 linki, które powinny pomóc z importem: http://209.85.129.104/search?q=cache:q8PmhoSXC2MJ:machinima-tutorials.com/wiki/index.php/Getting_BF2_Models_Into_3ds_Max+how+import+models+from+BF+to+3ds+max&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl http://209.85.129.104/search?q=cache:X5Tt1XHbXMcJ:mdt.planetbattlefield.gamespy.com/Tutorials/Editing%2520Models/3D%2520-%2520Standard%2520Mesh.shtm+how+import+models+from+BF+to+3ds+max&hl=pl&ct=clnk&cd=5&gl=pl Pozdrawiam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Nie wiem jak to jest z narzędziami dla BF2, ale przy BF1942 w maxie tworzyło się nowe menu o nazwie Battlefield coś tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidbella12345 Napisano 7 Maj 2008 Autor Share Napisano 7 Maj 2008 Skorzystałem z tego linku i mam problem z punktem 5. Problem tkwi w tym że nie śmigam tak super w angielskim. Czyżbym miał zamienić pierwszy wers tego pliku na to IMPORT ??? Moja pierwsza linijka wygląda tak : macroScript BF2GameTools buttontext:"BF2 Exporter" category:"Game Tools BF2" toolTip:"BF2 Main Exporter" ( bf2() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidbella12345 Napisano 8 Maj 2008 Autor Share Napisano 8 Maj 2008 Ludzie plis zależy mi na tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi