kamil.1414 Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Jestem poczatkujacy w modelowaniu i moze polecicie mi jakies tutki dla poczatkujacych? PROSZE
gof Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Prosze bardzo http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=28802 i nic więcej do szczęscia nie jest Ci potrzebne na poczatek :D mimo że nie do Mayi to zapoznasz się z zasadami modelowania
piotrek Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 W dokumentacji oprogramowania zwarte są tutki dotyczące kilku aspektów tworzenia grafiki 3D: modelowani, teksturowana, renderingu etc.
fixer82 Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 Na poczatek polecam. http://3dbuzz.com Po zalogowaniu darmowe video tuoriale- dobre na poczatek. Zycze powodznia w studiowaniu
Tomasz_87 Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 (edytowane) Wybaczcie ze zrobie lekki oftop, ale gdzie sa tew tutoriale na 3dbuzz bo nie moge znalezc :P mozna je pobrac czy nie ? (zeby nie było, mam tam urzytkownika) Edytowane 9 Maj 2008 przez piksar
P4VV37 Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 Przy okazji: jak zrobić tą grubość curve? chyba loft w maxie czy coś...
P4VV37 Napisano 9 Maj 2008 Napisano 9 Maj 2008 Kombinuje z tym, ale daje dziwne efekty: kształt nie zakręca, jeśli zakręca to robi to źle, itp. Nie ma jakiejś konkretnej funkcji do zamiany linii w rurę z poligonów?
Destroyer Napisano 10 Maj 2008 Napisano 10 Maj 2008 Nie ma jakiejś konkretnej funkcji do zamiany linii w rurę z poligonów? nie :) jest skrypt który robi circla i extruduje ale jak normalnie masz bugi to on nie naprawi tego bo działa na tej samej zasadzie :) najpierw przebuduj krzywą żeby była równomiernie podzielona potem ustaw profil który chcesz extudować na jej początku pod odpowiednim kątem i powinno być lepiej czasem i tak nie będzie idealnie i w niektórych miejscach będzie węższa rurka ale podobno jak zrobisz polygona i wyextrudujesz po krzywej to nie będzie takich bonusów :)
Rekomendowane odpowiedzi