Napisano 11 Maj 200816 l Witam serdecznie. Zacząłem sobie robić taką oto wizkę przedstawiającą biuro. Zapraszam wszystkich do komentowania mojej pracy, podsuwania nowych inicjatyw związanych z wystrojem i udzielania uwag technicznych. Nie będę tu nikogo prosił o ulgowe ocenianie tylko dlatego, że nie jestem jakimś pro, bo nie o to mi chodzi. Mam na celu stworzenie fajnej, klimatycznej i dość realistycznej wizki i myślę, że pod okiem doświadczonych i znających się na rzeczy ludzi (bo takich tu nie brakuje) uda mi sie to osiągnąć. - Kafle na podłodze prowizoryczne - Monitory na razie do kitu - Poprawię też nogi od foteli - Wiele shaderów jest tymczasowych Pozdrawiam! Edytowane 29 Sierpień 200816 l przez loko
Napisano 11 Maj 200816 l Hmm, pierwsze co wpadło mi w oko to to, że ekspozycja jest dość ciemna, krzesła wyglądają jakby lewitowały minimalnie nad ziemią i monitory ustawione co do milimetra tak samo.
Napisano 11 Maj 200816 l Autor avant.garde: Zgadza się krzesła lewitują, a położenia monitorów nie zmieniałem. Dzięki za komentarz! Może dać więcej bounsów w Final Gatheringu?
Napisano 11 Maj 200816 l moim zdaniem nie ma co bouncow podbijac tylko samego multipla swiatla zwiekszyc bo widac ze swiatlo jest nawet ladnie rozproszone tylko juz na starcie do malo intensywne i przez to taki ponury klimat
Napisano 11 Maj 200816 l futurystyczne biurka moim zdaniem :) i monitory chyba maja nie takie proporcje. no chyba ze maja byc takie A4 do dokumendow. reszta tak jak wyzej.
Napisano 11 Maj 200816 l Autor Temporal: Dzięki, zrobię tak, jak mówiłeś. heaven: No być może futurystyczne, sam projektowałem. Ale podobają Ci się, czy nie bardzo? A co do monitorów pisałem w pierwszym poście, że do bani. Dzięki za komentarze! Powiedzcie jak Wam sie podobają meble (chodzi mi głównie o biurka) Pozdrawiam
Napisano 11 Maj 200816 l ja za biurkami jestem na nie . ale to moja wlasna opinia :) loko, startujesz w jakims konkursie z biurem czy nie ?
Napisano 11 Maj 200816 l Autor No więc zrobiłem to, co kazał Temporal, czyli zwiększyłem multipla światełka.
Napisano 12 Maj 200816 l raczej nie wygodnie siedziec w 2 osoby przy takim biurku... jesli by chcialy siedziec prostopadle do stolika do kazda z nich patrzylaby na sciany nie na monitor... a siedzac na wprost monitora nie bardzo teges wygodnie... i cos sie stalo z plytkami na podlodze - co drugi wyskocz...] edit1: aaa i ta dziura na kable nie musi byc chyba taka ogromna... glowy chyba nikt tam wkladac nie bedzie...:) Edytowane 12 Maj 200816 l przez The MiM
Napisano 12 Maj 200816 l Autor The MiM Dzięki za komentarz ! (...)a siedzac na wprost monitora nie bardzo teges wygodnie...Właśnie nie bardzo zrozumiałem, chyba zazwyczaj siedzi się na wprost monitora? :) Jakby co, fotele są ruchome, czyli można je obracać
Napisano 12 Maj 200816 l Stoły ogólnie mi się podobają, ale faktycznie to wycięcie w nich jest za duże. Jeśli chciałoby się patrzeć na monitory prostopadle do ich obecnego ustawienia, nie będzie jak korzystać z myszy. Jeśli krzesła ustawimy prostopadle do krawędzi blatu - siedzące na nich osoby będą się potrącać oparciami foteli. Spróbuj ustawić tak fotele, to zobaczysz. A do tego dochodzi jeszcze czynnik ludzki... A tak to fajna przestrzeń. PZDR mkeruj
Napisano 12 Maj 200816 l oto wlasnie mi chodzilo mkeruj... czasami nie moge sie wyslowic odpowiednio:P
Napisano 12 Maj 200816 l Autor mkeruj: Cieszę sie, że się podoba, tylko chodzi o wycięcie na kable, czy może to które nadaje kształt stołowi? Dzięki za komentarz W ogóle podsumowując, inaczej ustawić monitory, zmodyfikować kształt biurka, czy może zrobić coś z krzesłami? Co uważacie za najbardziej słuszną decyzję? Pozdrawiam
Napisano 12 Maj 200816 l Nie na kable, tylko to wcięcie od frontu. Przez nie nie ma jak w dwie osoby przy biurku siedzieć. Żeby monitory ostawić odpowiednio to blatu masz za mało bo trzeba by je przesunąć w bok. Zmniejsz to wycięcie na 60% mniejsze i wszystko będzie grało.
Napisano 12 Maj 200816 l hmmm... zmniejsz to wciecie w blacie i moze troche poszerz blat... no i ta wielgachna dziura na kable...
Napisano 12 Maj 200816 l Autor Neiraa, The MiM : Dzięki za komentarze, Poprawiłem stoły, nadałem korekcję kamerze, no i zmniejszyłem dziurę na kable. Peace
Napisano 12 Maj 200816 l Autor o to fajnie, cieszę się. Słuchajcie co Wy na to, aby pomiędzy monitorami, na jasnym wisiała tablica korkowa a na niej dokumenty? W ogóle zamierzam trochę tu papieru dać na te biurka. Na szafach będą segregatory i inne, a w suficie będą lampy. Tylko nie mam pojęcia jak takie zrobić, bo jestem jeszcze kiepski. Jakieś pomysły? :) Pozdrawiam
Napisano 12 Maj 200816 l robisz ten model i dajesz noisce z turbulence i multipler sobie ustawiasz odpowiedni i dwa kolory bo przewaznie korek ma dwa kolory , jasny i ciemny. pozniej to samo dajesz w bumpa i chyba powinno grac ;)
Napisano 12 Maj 200816 l od razu lepiej:)... ale nadal kafelki... co drugi ma dziwna, szeroka, fuge... a korek to nie mam pojecia... zrob tak jak napisal heaven...
Napisano 12 Maj 200816 l Autor Znaczy chodzi mi o to jak zrobić lampy, ale dzięki za korki bo się przyda
Napisano 12 Maj 200816 l jak chcesz takie to nietrudno je zrobic: http://www.ceraco.pl/images/ursynow/biuro.jpg prowizorycznie mozna zrobic: box: 40x40x10cm z poly 10x10x1 > edit poly > zaznaczasz plygony u dolu > inset, by polygon i np. 0.3cm > extrude 9 cm i masz :) jak pomoglem w czyms to serducho kliknij :P
Napisano 12 Maj 200816 l Autor Dzięki za pomoc, niedługo następny up. Pozdro ! serducho kliknij :P Hmmm... Wolę kobiety
Napisano 12 Maj 200816 l Heja Nie wiem czy ktoś o tym wspomniał, ale moim zdaniem : - krzesło jest zbyt wysokie w stosunku do biurka, widać to z prawej strony, siedzenie nie wejdzie pod blat - podłokietniki mają za cienkie rurki, odrazu by się połamały - nogi wyglądają jak ramiona pająka - monitory to chyba mniej niż 14", nikt by nie chciał przy tym pracować :D - biurek nie stawia się pod światło, to wbrew zasadom BHP - regały są strasznie masywne a blaty niezwykle cienkie - monitor ma grubszy kabel, poza tym są dwa bo jeszcze od zasilania:) Miejmy nadzieję że dopracujesz całość bo fajnie się zapowiada.
Napisano 13 Maj 200816 l Autor KORALGOL: Wielkie dzięki, dobre uwagi, wszystko postaram sie naprawić, a już niedługo następny up. Myślę, że za jakieś 2, 3 godziny. Peace&Love
Napisano 13 Maj 200816 l Dla mnie kamera jest jakaś wydłużona. Dziwna perspektywa. Monitory mają dziwna teksturę. Bardziej powinien być czarny kolor na nich. No i ogólnie na razie pusto jest ale dobrze że pisałeś że dasz segregatory itp.
Napisano 13 Maj 200816 l Autor Kolejny update! w sumie nie wiele sie zmieniło, ale... krzesła trochę niższe, kable no i jakieś kartki na stole. Niedługo dorobię coś konkretnego
Napisano 13 Maj 200816 l zrob grubsze troche te kable :P a plytki to nie za duze ? jaka wys. maja biurka ? znaczy od podlogi do blatu ?
Napisano 14 Maj 200816 l Autor Zmiana kolorów Półki po prawej prowizorycznie, żaluzje też do d*py narazie. Pozdrawiam! Edytowane 14 Maj 200816 l przez loko
Napisano 14 Maj 200816 l żaluzji jest za rzadko moim zdaniem. Kable mogłyby być trochę grubsze choć mi tam pasują. Więcej czegoś na stole musi być bo pusto i moim zdaniem te dwie kartki nie wystarczą. Nie wiem czy oparcia od krzeseł nie powinny być dłuższe ale tego nie jestem pewien:). Kafelki zdecydowanie za duże. Popraw to.
Napisano 14 Maj 200816 l o tych plytkach to od samego poczatku probowalem poinformowac:)... zmien kamere bo jakos dziwacznie wyglada to drugie biurko z tej perspektywy... nadal sie wydaje ze jest maciupienka wysokosc (biurka) a krzesla wydaja sie ogromne... a co bedzie na srodku pomieszczenia jesli wolno spytac?:> edit1: aaa dodaj kilka szt zaluzji i obroc je pare °... beda lepiej widoczne
Napisano 15 Maj 200816 l Jak teraz tak patrze to troche mdlo wyszlo pewnie przez logarytmica :D Podbij kontrast w logarytmicu a jak juz jestes na setce i wiecej nie mozesz to w PS podbij :P.
Napisano 15 Maj 200816 l Autor A które kolory były lepsze? Kafelki poprawię, ale teraz to nie jest takie ważne :) pozdrawiam
Napisano 15 Maj 200816 l wlasnie wszystko jest wazne ;P inaczej zupelnie bedzie wygladalo jak zrobisz normalne te plytki :) i schamferuj odpowiednio te nogi krzesla albo daj smootha na nie :)
Napisano 16 Maj 200816 l A czy te krzsła nie powinny miec jakiś kólek? ...no i daj to cam. correction, bo patrzeć nie mogę na to, oczy bolą! a poza tym, coś wolno idzie, ja tu czekam a postępy małe..
Napisano 16 Maj 200816 l Autor Droga Neiroo, jest cam. correction :) Już dziś kolejny render! pozdrawiam
Napisano 16 Maj 200816 l juz lepiej. zrob cos z tymi pajakami xD . i z tym na oknach :) tego jest wiecej przewaznie :) tak ze jak sie obkreci to zaslania cale okno :)
Napisano 16 Maj 200816 l No ok, ale kólek dalej nie ma :D coś się zaczyna dziać! a te wnęki na suficie to beda lampy? no i zmień waść monitory, bo kiepskie, żaluzje popraw jak heaven pisze i proponowała bym dać chociaz inny, jasny env. zamiast tej czerni, bo dziwnie toto wyglada. pozdrawiam również.
Napisano 17 Maj 200816 l Autor heaven, Neiraa - Dzięki chłopaki ! i dziewczyny :) Dziury w suficie będą lampy, a co do monitora, to ni cholery nie wiem jaki na to dać shader. Enva dawno bym dał, ale coś skyportal szwankuje i nawet jak dam jakąś mapkę nieba to jest czarne, tak jakby pokazywało powierzchnię owego światła. Kombinowałem z visible itp, ale na razie nie podziałało. Obiecuję, że się tym zajmę. Pozdrawiam i dzięki za komentarze... i proszę o więcej :)
Napisano 17 Maj 200816 l Światło dopracuj :) Słońce trochę mocniejsze, a niebo o wiele mocniejsze zrób :) Jakoś tak szaro-buro jest :P
Napisano 17 Maj 200816 l co do oświetlenia, to zawsze w biurze jest dodatkowe sztuczne światło, ilość candeli...higiena pracy..itp. więc spokojnie mozesz doświetlać dodatkowo.