Skocz do zawartości

Przenoszenie scen z jednego kompa na drugi

Gość cwieq

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cwieq

Witam

mam taki problem, zawsze modeluje całą scenę na laptopie (gdzie mam viste 64 bit z maxem 9 32 bit z dwoma service packami) i przenoszę ją potem do renderowania na stacnonarkę wyposażoną w xp 32 z zainstalowanym takim samym maxem. Ostatnio zaczęły pojawiać sie errory przy otwieraniu scen utworzonych na laptopie i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić przypuszczam ze problem tkwi w rozbieżnościach wersji windowsa ale czy jest na to jakiś sposób? z góry dziękuje za rady.

• Odpowiedzi 16
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Czy w drugą stronę errory też występują? Jeśli nie to spróbuj zrobić reinstalkę tego na stacjonarnym. Ewentualnie popróbuj merage itd. na razie ciężko mi powiedzieć dlaczego tak się dzieje ale jak sam wspomniałeś wszystko sprowadza sie do visty x64 i xp32 i ich kompatybilności systemu plików.

Zobacz czy na pewno wszystko jest w tej samej wersji, u mnie było podobnie tylko dlatego, że na obu komputerach były zainstalowane różne wersje Brazila - niby tylko renderer ale pliki w ogóle się nie otwierały.

Gość cwieq

o to jest myśl coś mi sie wydaje ze mam innego vryja na stacjonarnym zaraz sprawdzę i dam wam odpowiedz

sprobuj zainstalowac na stacjonarnym (tam sie nie otwiera tak?) maxa bez service packow. Tez mam czasami ten prolem, ale nie mialem czasu i checi przeinstalowywania maxa ;) Na maxach bez sp niektore sceny sie otwieraja a na tych z sp2 nie - sprawdzone na 4 kompach (2 z i 2 bez sp) Ale czy to napewno to pewny nie jestem.

Gość cwieq

właśnie sprawdzałem zgodność vraya zainstalowałem dokładnie tego co na laptopie i nadal wywala error teraz idę za radą airmossa zobaczymy czy to cos da;d

Gość cwieq

niestety reinstalka maxa nie pomogła nadal wywala error, kurcze musi byc na to jakis sposób przecież nie będę instalował visty na stacjonarnym

Gość cwieq

ha ha chyba doszedłem o co chodzi zmieniłem drivera z Directd3d na OpenGl i daje rade

Gość cwieq

mam zmieniłem drivera z direct3d na opengla i daje rade dzięki wszystkim za pomoc a co do xp'ka na lapku to miałem tak kiedyś i to była najgorsza rzecz jaką zrobiłem swojemu laptopowi więcej już mu tego nie zrobię ;d

Gość cwieq

Jeśli chodzi o nowe laptopy to nie ma sie co bawić w xp, nie ma do niczego sterowników, a poza tym dzieją sie dziwne rzeczy. Ja na Hp compaq miałem problem z matrycą, kiedy przechodziłem na zasilanie z baterii po prostu gasła i nie dało sie jej juz włączyć. Byłem w serwisie sprawdzili wszystko i powiedzieli ze to wina systemu a ze system był nieoryginalny to mi podziekowali. Zrobiłem reinstalke systemu na viste ultimate 64 i wszystko smiga płynnie i co dla mnie najważniejsze bardzo stabilnie. Jak na razie jestem tak bardzo zadowolony z visty na laptopie, ze kupiłem sobie oryginalną wersje biznesa 64 w wersji oem.

Gość cwieq

No kurde jak u ciebie tez działa to świetnie, a ja już sie martwiłem ze wymiana plików 3ds pomiędzy platformami 32 i 64 bit jest nie możliwa a jednak. Musze to przetestować jeszcze na kompie w pracy ale jestem dobrej myśli.