Gość cwieq Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 Witam mam taki problem, zawsze modeluje całą scenę na laptopie (gdzie mam viste 64 bit z maxem 9 32 bit z dwoma service packami) i przenoszę ją potem do renderowania na stacnonarkę wyposażoną w xp 32 z zainstalowanym takim samym maxem. Ostatnio zaczęły pojawiać sie errory przy otwieraniu scen utworzonych na laptopie i nie wiem jak mam sobie z tym poradzić przypuszczam ze problem tkwi w rozbieżnościach wersji windowsa ale czy jest na to jakiś sposób? z góry dziękuje za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 Czy w drugą stronę errory też występują? Jeśli nie to spróbuj zrobić reinstalkę tego na stacjonarnym. Ewentualnie popróbuj merage itd. na razie ciężko mi powiedzieć dlaczego tak się dzieje ale jak sam wspomniałeś wszystko sprowadza sie do visty x64 i xp32 i ich kompatybilności systemu plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 12 Maj 2008 Share Napisano 12 Maj 2008 Zobacz czy na pewno wszystko jest w tej samej wersji, u mnie było podobnie tylko dlatego, że na obu komputerach były zainstalowane różne wersje Brazila - niby tylko renderer ale pliki w ogóle się nie otwierały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 o to jest myśl coś mi sie wydaje ze mam innego vryja na stacjonarnym zaraz sprawdzę i dam wam odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airmoss Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 sprobuj zainstalowac na stacjonarnym (tam sie nie otwiera tak?) maxa bez service packow. Tez mam czasami ten prolem, ale nie mialem czasu i checi przeinstalowywania maxa ;) Na maxach bez sp niektore sceny sie otwieraja a na tych z sp2 nie - sprawdzone na 4 kompach (2 z i 2 bez sp) Ale czy to napewno to pewny nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 właśnie sprawdzałem zgodność vraya zainstalowałem dokładnie tego co na laptopie i nadal wywala error teraz idę za radą airmossa zobaczymy czy to cos da;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 niestety reinstalka maxa nie pomogła nadal wywala error, kurcze musi byc na to jakis sposób przecież nie będę instalował visty na stacjonarnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 To jeszcze Jakbyś napisał co to za błędy ewentualnie pokazał zrzut ekranu to by pomogło w rozpoznaniu bo błędy różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 ok to ja daje zrzut http://img247.imageshack.us/my.php?image=errorhj6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 postaw xp'ka na lapku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 ha ha chyba doszedłem o co chodzi zmieniłem drivera z Directd3d na OpenGl i daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 mam zmieniłem drivera z direct3d na opengla i daje rade dzięki wszystkim za pomoc a co do xp'ka na lapku to miałem tak kiedyś i to była najgorsza rzecz jaką zrobiłem swojemu laptopowi więcej już mu tego nie zrobię ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 hmm a to czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Jeśli chodzi o nowe laptopy to nie ma sie co bawić w xp, nie ma do niczego sterowników, a poza tym dzieją sie dziwne rzeczy. Ja na Hp compaq miałem problem z matrycą, kiedy przechodziłem na zasilanie z baterii po prostu gasła i nie dało sie jej juz włączyć. Byłem w serwisie sprawdzili wszystko i powiedzieli ze to wina systemu a ze system był nieoryginalny to mi podziekowali. Zrobiłem reinstalke systemu na viste ultimate 64 i wszystko smiga płynnie i co dla mnie najważniejsze bardzo stabilnie. Jak na razie jestem tak bardzo zadowolony z visty na laptopie, ze kupiłem sobie oryginalną wersje biznesa 64 w wersji oem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 a to chyba że tak, dobrze wiedziec o takich krzywych akcjach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airmoss Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 jestes wielki, to dziala!! A ja od 5 mies nei moglem dojsc w czym problem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 No kurde jak u ciebie tez działa to świetnie, a ja już sie martwiłem ze wymiana plików 3ds pomiędzy platformami 32 i 64 bit jest nie możliwa a jednak. Musze to przetestować jeszcze na kompie w pracy ale jestem dobrej myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi