Napisano 12 Maj 200816 l Witam, Animacje wykonałem w motion builderze. Nie wiem ile mi to zabrało czasu więc nie pytajcie. Poprostu robiłem z przerwami, i to dużymi. Postać cała jest dodatkiem do MB wiec nie ja ją zrobiłem, ja tylko przyanimowałem gościa. Prosze o komentarze. Pozdrawiam. http://pl.youtube.com/watch?v=--V8dv8dpQU
Napisano 12 Maj 200816 l witam! w początkowej sekwencji jest zbyt nienaturalnie i sztywno... więcej luzu dla ramion i dłoni... szczerze mówiąc uznał bym to jako zarys do animacji... teraz trzeba po popracować nad krzywymi i starać się nadać ruchom naturalności i większej płynności... sam start jakiś dziwny, bo ten trick z rękami nie bardzo tam pasuje... Spróbuj sam wykonać kilka przysiadów to zobaczysz różnicę w zachowaniu się... materiał jego ubranka przechodzi przez nogę... warto by to jeszcze dopracować co nie co i było by na prawdę nice... ;) powodzenia!
Napisano 12 Maj 200816 l Floo ma rację. :) Kiedy ktoś robi przysiady, to naturalna jest trudność w zachowaniu równowagi: bujanie się przy tym na boki oraz w przód i w tył. Do tego dochodzi kwestia wysiłku, jaki trzeba włożyć we wstanie z przykucnięcia oraz wyraźny ciężar, jaki przyjmują nogi przy opadnięciu ciała do pozycji przysiadu. popracuj nad tym i dodaj te ruchy, a będzie git. mniejsza o ciuch, na razie skup sie na ruchu. :)
Napisano 12 Maj 200816 l Autor witam, dzięki za komenty, już poprawiam co nieco, ..czekam na nastepne uwagi :) to 100% mój pot, żadnego MC, fajnie że chociaż coś jest znośne :)