adam_m Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Witam, mam pytanie jak zrobić przekrój budynku ( http://turystyka.strefa.pl/architektura/rekonstrukcja_01.gif )? Jak przetnę ścianę zrobiona z boxa to środek mam pusty, muszę ręcznie łączyć krawędzie. Można to zrobić jakoś automatycznie tak jak w Autocadzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Możnaby to zrobić operacją Boolean, czyli po prostu odjąć od budynku jakiegoś boxa, wtedy ściany powinny być wypełnione, ale niestety Boolean działa na tyle nieprzewidywalnie, że możesz otrzymać ten sam niewłaściwy efekt o którym mowisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Jest cos takiego jak ScalpelMAX: http://cebas.com/products/feature.php?FID=9&PID=6&UD=10-7888-35-788 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 18 Maj 2008 Autor Share Napisano 18 Maj 2008 ScalpelMAX z opisu wynika, że to to. Ale na zdjęciu torusa, przestrzeń między ścianami nie jest wypełniona a o coś takiego mi właśnie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Hmm, zrób płaskie ściany, takie jak plane, i daj na to mod. shell. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 ScalpelMAX z opisu wynika, że to to. Ale na zdjęciu torusa, przestrzeń między ścianami nie jest wypełniona a o coś takiego mi właśnie chodzi. a to nie jest tak, że ten torus jest wewnątrz pusty? - bo wydaje mi sie ze sciany tego torusa maja jednak grubość, pozatym kliknij na odnosnik "about" na tej stronie - myśle ze o cos takiego chodzi. Fajne narzędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Funkcja cap w editable poly nie wystarcza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi