Napisano 19 Maj 200816 l Witam Oto krótki filmik, nad którym obecnie pracuje. Są to wstępnie wyrenderowane i zmontowane ujęcia, pozwalające na analizę całości. Proszę o wasze opinie a także uwagi, które w miarę możliwości postaram się wprowadzić. Wersja finałowa Dziękuje i pozdrawiam Edytowane 30 Grudzień 200816 l przez no_te
Napisano 19 Maj 200816 l Fajne wykonanie. Podoba mi się. :) Znam koncepcję tej konstrukcji, już gdzieś ten projekt widziałem, to jeden z pomysłów rodem z renesansu jeszcze. Warto, byś zrobił pełen obrót kamery, powoli, wokól pracującej maszyny, bo trochę za krótko widać całość, by objąć wzrokiem i przyjrzec się na spokojnie całemu procesowi kursowania kulek. :)
Napisano 19 Maj 200816 l Fajna sprawa, render domyslam sie bedzie ladniejszy jak juz skonczysz. Zastanawiam sie... hmm wyglada na to ze czesc animacji zrobiona jest reaktorem a czesc recznie. Jezeli sie nie myle to: w reaktorze zmniejsz collision tolerance (albo wszystko zeskaluj w góre - czesto pomaga); a to co bylo animowane recznie troche dopracuj. Czekam na finish.
Napisano 21 Maj 200816 l Autor Dziękuje za komentarze, Shogun 3D - zgodnie z radą, postaram się zmienić ostatnie ujęcie. w chwili obecnej faktycznie bardziej zwraca się uwagę na zmieniającą się kompozycję kadru, niż na to jak przebiega cykl pracy perpetuum. Dodatkowo myślę, że warto zmienić natężenie światła - od ciemniejszego do jasnego, by dopiero na sam koniec "zjechać do czarnego" deshu - tak, render będzie na pewno lepszy, planowana wersja hd, chociaż zobaczymy ile czasu to zajmie. Co do sposobu animowania to cykl pierwszej kulki był wykonany cały przy pomocy reactor`a. Po skopiowaniu kulek, ręcznie zsynchronizowałem wszystkie, tak by się zapętlały. Niestety w miejscu mojej ingerencji Max powyrzucał niektóre klatki i przez to widoczne są przeskoki. które trzeba będzie już poprawić ręcznie. Wraz z postępem pracy postaram się dorzucać już gotowe fragmenty animacji. Pozdrawiam
Napisano 30 Grudzień 200816 l Autor Witam Po wielu, wielu, wielu godzinach renderowania i poprawiania kończę co powinno być już skończone dawno temu. Oto link do wersji finałowej Mam nadzieję, że filmik się spodoba - miłego oglądania Wszelkie uwagi mile widziane Pozdrawiam no_te
Napisano 30 Grudzień 200816 l miło się ogląda, troszkę za krótkie troszkę materiały można dopracować, światła atmosferę i będzie git. Wskazówek Ci nie dam, bo każdy może mieć "wizję" a jak zrobisz swoją i zrobi wrazenie to będziesz bardziej zadowolony;) Edytowane 30 Grudzień 200816 l przez piksar