no_te Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 (edytowane) Witam Oto krótki filmik, nad którym obecnie pracuje. Są to wstępnie wyrenderowane i zmontowane ujęcia, pozwalające na analizę całości. Proszę o wasze opinie a także uwagi, które w miarę możliwości postaram się wprowadzić. Wersja finałowa Dziękuje i pozdrawiam Edytowane 30 Grudzień 2008 przez no_te Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Fajne wykonanie. Podoba mi się. :) Znam koncepcję tej konstrukcji, już gdzieś ten projekt widziałem, to jeden z pomysłów rodem z renesansu jeszcze. Warto, byś zrobił pełen obrót kamery, powoli, wokól pracującej maszyny, bo trochę za krótko widać całość, by objąć wzrokiem i przyjrzec się na spokojnie całemu procesowi kursowania kulek. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Fajna sprawa, render domyslam sie bedzie ladniejszy jak juz skonczysz. Zastanawiam sie... hmm wyglada na to ze czesc animacji zrobiona jest reaktorem a czesc recznie. Jezeli sie nie myle to: w reaktorze zmniejsz collision tolerance (albo wszystko zeskaluj w góre - czesto pomaga); a to co bylo animowane recznie troche dopracuj. Czekam na finish. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_te Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 Dziękuje za komentarze, Shogun 3D - zgodnie z radą, postaram się zmienić ostatnie ujęcie. w chwili obecnej faktycznie bardziej zwraca się uwagę na zmieniającą się kompozycję kadru, niż na to jak przebiega cykl pracy perpetuum. Dodatkowo myślę, że warto zmienić natężenie światła - od ciemniejszego do jasnego, by dopiero na sam koniec "zjechać do czarnego" deshu - tak, render będzie na pewno lepszy, planowana wersja hd, chociaż zobaczymy ile czasu to zajmie. Co do sposobu animowania to cykl pierwszej kulki był wykonany cały przy pomocy reactor`a. Po skopiowaniu kulek, ręcznie zsynchronizowałem wszystkie, tak by się zapętlały. Niestety w miejscu mojej ingerencji Max powyrzucał niektóre klatki i przez to widoczne są przeskoki. które trzeba będzie już poprawić ręcznie. Wraz z postępem pracy postaram się dorzucać już gotowe fragmenty animacji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulfon_Fascynator Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 swietne ....poprosze o finalna animacje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_te Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2008 Witam Po wielu, wielu, wielu godzinach renderowania i poprawiania kończę co powinno być już skończone dawno temu. Oto link do wersji finałowej Mam nadzieję, że filmik się spodoba - miłego oglądania Wszelkie uwagi mile widziane Pozdrawiam no_te Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 (edytowane) miło się ogląda, troszkę za krótkie troszkę materiały można dopracować, światła atmosferę i będzie git. Wskazówek Ci nie dam, bo każdy może mieć "wizję" a jak zrobisz swoją i zrobi wrazenie to będziesz bardziej zadowolony;) Edytowane 30 Grudzień 2008 przez piksar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 30 Grudzień 2008 Share Napisano 30 Grudzień 2008 milo sie oglada, troche za ciemno i zebatki mocno zabawkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi