Kulex Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Jak otwieram edytor materiałów, to tylko zaznaczona kula mi się pokazuje, jak klikam na puste okienka, tam gdzie powinny być kule, to mi się pokazuję. Co mam zrobić, żeby było normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Hmm. Nie spotkalem sie z tym ale: najnowszy dx, najnowsze stery graficzne, w ustawieniach maxa, jako driver viewportowy ustaw dx. Moze pomoze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulex Napisano 19 Maj 2008 Autor Share Napisano 19 Maj 2008 Ja miałem od początku ustawiony driver DirectX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 masz prawdopodobnie w slotach materiały, których nie obsługuje render wybrany w opcjach, np masz materiały vraymtl, a render w opcjach ustawiony na mental raya. Złap tą kulkę i poprzenoś na pozostałe sloty i pozmieniaj nazwy tych materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulex Napisano 19 Maj 2008 Autor Share Napisano 19 Maj 2008 Nie mam Vraya. Jak tworzę nową scenę, otwieram gotową, to mi tak się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Nie mam Vraya. i to moze byc przyczyna. jesli scena ktora otwierasz z niego korzysta to brak bibliotek moze powodowac takie efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulex Napisano 20 Maj 2008 Autor Share Napisano 20 Maj 2008 To się dzieje jak się otwiera jakąkolwiek scenę, i tworzy od początku nową. Jak scena by miała Vraya, to kule nie pokazywały by się, jak się kliknie na kwadrat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilinek Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 No właśnie ja też mam taki problem. Tylko, że u mnie tych kulek nie widać nawet jak na nie kliknę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi