Napisano 24 Maj 200816 l witam :) padlo na zrobienie wizki sklepu komputerowego. mam w planach zrobienie dosc duzego sklepu. cos tam zaczolem juz skrobac. te "wysepki", maja byc takim stolikiem dla laptopow, ludzie podchodza, ogladaja sobie itp. po prawo szafeczki. i taki pomysl mialem na zrobienie takiego duzego blatu troszke pofalowanego w poziomie, na blacie tym beda znajdoac sie monitory, skrzynki , glosniki. ps. te wysepki nie sa tylko teraz prowizoryczne. mysle o zmianie ich na jakies inne. fajnie jakbym propozycje jakies dostal :) pozdrawiam i zapraszam do komentowania :) Edytowane 15 Czerwiec 200816 l przez heaven
Napisano 24 Maj 200816 l Pomysł w porządku:) Trochę dziki ale może być:) Czekam na upgrade'y:) Powodzonko.
Napisano 24 Maj 200816 l Autor Marcin_ps, iSpot bardzo fajna propozycja :) chyba zabiore sie do roboty tego ispota :) tak to jest jak sie na wsi mieszka to sie nie wie o takich salonach ejpla :P jestem na etapie konczenia zbierania refek :P
Napisano 25 Maj 200816 l no ladnie ladnie:) ale widze szybko Ci sie w domu nudzi... jedna wizke za druga trzaskasz:P
Napisano 25 Maj 200816 l no zobaczymy jak to będzie na renderach :) może zrób taki sklep na wzór galerii handlowych - bez jednej ściany (chyba wiesz o czym mówię). a tak poza tym to jak popatrzyłem na to to od razu przyszło mi na myśl, że bierzesz udział w konkursie komputronika - trzeba zaprojektować im salon i mozna wygrać tośkę a300 ;)
Napisano 25 Maj 200816 l Autor skorzystalem z propozycji i zaczolem klepac iSpot'a . tak trosiek, wlasnie na ten konkurs robie wizke :P no i przy okazji na folio :P narazie mam tyle wyskrobane. sklep w pasazu handlowym czy galeri...
Napisano 25 Maj 200816 l nie no konkurencja rośnie :D tylko cicho bo jak takich paru (ja nie chcę pokazywać palcami), jak pionix, hcpiter, arch i dalej takich paru, się dorwą do tego to mamy 0 szans :( kurde, ale ja pierwszy pomyślałem żeby iść w stronę czegoś związanego z apple :D ale prace zaczynam dopiero za jakiś czas, bo narazie weny nie mam. najwyżej jakieś pojedyncze elementy. powodzenia konkurentowi życze ;)
Napisano 25 Maj 200816 l Autor heh dzieki :P no to juz wiem ze pozamiatane bedzie trosiek :P to tylko na folio bedzie ale i tak tam wysle prace xD
Napisano 26 Maj 200816 l Autor maly upek: bawilem sie IES'ami pierwszy raz . nie wiem czy fajnie wyszly, mi sie podoba bo pierwsze moje takie :P zapraszam do komentowania .
Napisano 26 Maj 200816 l Autor zmienilem ies'y ale pozniej sie bede nimi bawil. mysle co by tutaj jeszcze dodac. teraz zrobie do konca plytki na podlodze i zaczne chyba modelowac sprzet. :)
Napisano 26 Maj 200816 l strasznie mało miejsca w tym salonie. zrób go troszkę większego albo zabierz parę tych stolików ze środka. poza tym to mogłeś line'm zrobić napis komputronik taki jaki mają naprawdę a nie poprostu dać komputronik napis :) więcej dbałości o szczegóły ;)
Napisano 26 Maj 200816 l Autor trosiek, ok, powieksze :P mi sie wydawalo ze ok jest miejsca. a napis poprawie, tylko taki testowy teraz.
Napisano 27 Maj 200816 l Już te główne wejście jakoś mi się podoba:) Już widać że to sklep się z tego robi:)
Napisano 27 Maj 200816 l dzialaj dzialaj ...jestem ciekaw bardzo jak Ci to wyjdzie IES bardzo fajnie swieca :)
Napisano 27 Maj 200816 l Autor wymodelowalem sobie iMaci :) renderowalem tylko region bo reszta to to samo :P pozdrawiam :)
Napisano 27 Maj 200816 l a jakie to proporcje ekranu? :D bo na 2,35:1 nie wygląda ani na 16:9 ani 16:10 a tym bardziej 4:3 lub 5:4 ;)
Napisano 27 Maj 200816 l Autor a no niewiem bo mialem zdjecie z boku i tylu xD hehehe :P tak na oko bardziej :P niemialem jak zmierzyc .
Napisano 27 Maj 200816 l wystarczy że masz proporcje 16:10, i szerokość ekranu, która jest niewiele mniejsza od szerokości całego monitora ;) dalej czysta matematyka
Napisano 28 Maj 200816 l Autor tak. to na konkurs jest :P klepie sobie powoli :) a te imaki dzisiaj zmienie im proporcje odpowiednie. pozdrawiam.
Napisano 29 Maj 200816 l Nie wiem czy dobrze mówię ale nie powinieneś zrobić pare rodzai monitorów bo tak jak są wszystkie takie same to trochę nie realistycznie. No chyba że w teksturze dużo inaczej będą wyglądać:)
Napisano 29 Maj 200816 l Autor to sa capo maki. i one maja ten sam design xD no chyba ze mowimy o jakis nowszych. ale w tym sklepie jak i na referkach sa takie same.
Napisano 29 Maj 200816 l na referkach na referkach... a może troszkę własnej wyobraźni i finezji w wystroju tego sklepu? :D btw. to nowsze imacie prawie wogóle się nie różnią
Napisano 29 Maj 200816 l Autor cos tam pomysle troche :P wlasnie z referek to mam pomodelowane bo mam czysty sklep wiec teraz musze pomyslec nad czyms do wymodelowania :P i zeby te polki zapchac czyms :P
Napisano 7 Czerwiec 200816 l Autor witam. niewiem czy robic sklep ze sprzetem czy tylko polki itp. narazie mam takie cos: mam czas wiec moze dzisiaj wymodeluje jakas klawiaturke lub cos tam :) pozdrawiam :)
Napisano 7 Czerwiec 200816 l w tej scenie nic nie pasuje, taki chaos ze nie wiadomo na co patrzec, ogolnie wyglada jak lazienka a nie sklep komputerowy, rozumie apple, imac`ki ok ale nie do takiego ``Dzizajnu``
Napisano 7 Czerwiec 200816 l zgadzam sie z hcpiterem zobacz sobie np to: http://www.2dayblog.com/blog/2006/05/19/apple-store-fifth-avenue-opened/?lang=en/feed/ http://edge.macworld.com/news/2004/10/14/ministore.jpg http://inicholas.net/2007/10/08/my-ipod-touch-is-coming/ http://techfreep.com/images/applestore1.jpg Nie ma tam super design'u ale popatrz na ergonomie i na to ze sklep to sklep nie galeria sztuki towary nei musza stac na postumentach zeby byly zauwazone
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Hmm...jakoś mi nie podchodzi to wejśćie, i troche za ładnie i za czysto jak dla mnie, ale to moja opinia, generalnie widać, że potrafisz ;] dodasz reszte teksturkek, to sie zobaczy. Pozdro hejv;)
Napisano 11 Czerwiec 200816 l zdecydowanie musisz wygospodarowac wiecej miejsca, sklep wydaje sie byc bardzo ciasny. Pusto troche na wystawie .... powodzenia !
Napisano 11 Czerwiec 200816 l logo jest niezgodne z oryginałem. no naprawdę nie możesz ustawić loga jako obrazek w nowym pliku jako tło w viewporcie i obrysować kazdą literkę linem? to bardzo proste jest, a przynajmniej logo bedzie dobre. jak dla mnei kamera troszkę za wysoko. mógłbyś też dać guess vertical shift jesli uzywac vray physical camera. poza tym to drzwi wydają się strasznie cienkie. z resztą po co one w takim sklepie w galerii? tam prawie żadne sklepy nie mają drzwi :) btw. to w tle to model ipoda czy plakat? bo jeśli model to ten ipod jest o wieeeeeele za duży. jak dla mnie by pasowało ciemniejsze drewno na meblach i je troszkę ujednolić, bo parę kolorów drewna w jednym sklepie troszkę dziwnie wyglada. no nie licząc sklepów meblowych :D
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Autor dzieks za rady :) next, e tam za czysto :P jak to w pozadnym sklepie :) palmer, powiekszylem :P teraz jest juz dobrze zdaje sie :) trosiek, napociles sie jak pisales chyba :) heh. no wiec zrobilem nowy napis, tym razem zgodny z oryginalem :) kamere obnizylem,drzwi wywalilem, to plakat z ipodem, a to drewno po ps'ie sie takie jakies zrobilo w roznych kolorach :p pozdrawiam. nastepnym razem postaram sie o jakis renderek.
Napisano 12 Czerwiec 200816 l Autor witam. wiem, ze za wysoko kamere ustawilem, ale przez przypadek ustawilem :D plytki bede stawial od nowa dlatego ich niema, drzwi chyba beda mialy taki sam material jak szafki, napis wyszedl mi troszke za waski. Edytowane 12 Czerwiec 200816 l przez heaven
Napisano 15 Czerwiec 200816 l Dlaczego tak bardzo stylizujesz to na sklep Apple? To chyba nie jest dobra droga. Każda taka firma chciałaby budować własny wizerunek, a Ty robisz zrzynkę z Apple'a;) Tym bardziej jest to dla mnie niezrozumiałe, że Komputronik raczej się na produkty Apple'a nie nastawia;) Pozdrawiam