Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Szukam tutoriali do nauki rysynku, szkicu i wszystkiego co związane z rysunkiem koncepcyjnym przy pomocy tabletu. Ściślej chodzi mi o to, żeby nauczyć sie operować światłem i cieniem i wykorzystać to w miarę rozsądnie przy własnym koncepcie. Jak na razie znam tylko Gnomona, ale to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie dla początkującego, który nawet nie wie z której strony cień pada i jak to naszkicowac :-)

Przydało by się kilka złotych zasad dla początkującego, może jakies książki?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 13,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dla kompletnie poczatkujacego (za ktorego sam sie uwazam - a nawet nie, ostatnio nic nie rysuje) to polecam Loomisa.

Zeet mnie uprzedzil :)

Napisano
  • Autor

dziękować :-) troszke mała rozdziałka tego Pdf'a ale jest dokładnie to o co mi chodziło

Napisano

to co JA mogę polecić to dużo dużo praktyki i cierpliwości...

loomis jest dobre na początek...

pozostaje życzyć powodzenia i czekać na pierwsze pracki...

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

hmmm loomis dobre na początek, to ja się zaczynam bać co będzie pod koniec ;)

Bruszowanie nie jest moim priorytetem, chce się tylko naumieć szkicować koncepty, żeby mi z głowy nie wyparowały :-)

Napisano

a czy nie wie ktos przypadkiem czy jest gdzies dostepna spolszczona wersja tej ksiazki?

Napisano
a czy nie wie ktos przypadkiem czy jest gdzies dostepna spolszczona wersja tej ksiazki?

nie i chyba nigdy nie będzie

ogólnie nie ma dobrych polskich albo tłumaczonych książek o rysowaniu tak mi sie wydaje jeśli się mylę oświećcie mnie