Napisano 29 Maj 200816 l Szukam tutoriali do nauki rysynku, szkicu i wszystkiego co związane z rysunkiem koncepcyjnym przy pomocy tabletu. Ściślej chodzi mi o to, żeby nauczyć sie operować światłem i cieniem i wykorzystać to w miarę rozsądnie przy własnym koncepcie. Jak na razie znam tylko Gnomona, ale to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie dla początkującego, który nawet nie wie z której strony cień pada i jak to naszkicowac :-) Przydało by się kilka złotych zasad dla początkującego, może jakies książki?
Napisano 29 Maj 200816 l Dla kompletnie poczatkujacego (za ktorego sam sie uwazam - a nawet nie, ostatnio nic nie rysuje) to polecam Loomisa. Zeet mnie uprzedzil :)
Napisano 29 Maj 200816 l Autor dziękować :-) troszke mała rozdziałka tego Pdf'a ale jest dokładnie to o co mi chodziło
Napisano 29 Maj 200816 l to co JA mogę polecić to dużo dużo praktyki i cierpliwości... loomis jest dobre na początek... pozostaje życzyć powodzenia i czekać na pierwsze pracki... Pozdrawiam!
Napisano 29 Maj 200816 l Autor hmmm loomis dobre na początek, to ja się zaczynam bać co będzie pod koniec ;) Bruszowanie nie jest moim priorytetem, chce się tylko naumieć szkicować koncepty, żeby mi z głowy nie wyparowały :-)
Napisano 4 Czerwiec 200816 l No jeszcze wrzuce takiego Linka. Myslę, że warto looknąć na niektóre tutki http://www.gfxartist.com/features/tutorials
Napisano 18 Kwiecień 201014 l a czy nie wie ktos przypadkiem czy jest gdzies dostepna spolszczona wersja tej ksiazki?
Napisano 27 Kwiecień 201014 l a czy nie wie ktos przypadkiem czy jest gdzies dostepna spolszczona wersja tej ksiazki? nie i chyba nigdy nie będzie ogólnie nie ma dobrych polskich albo tłumaczonych książek o rysowaniu tak mi sie wydaje jeśli się mylę oświećcie mnie