k_gabra Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 (edytowane) Siemka, bo 'niedokonczonym' audi zabieram sie za wizke, bede staral sie odwzorowac ten pokoj http://www.meblowy.com.pl/images/bodzio/grzes_sypialnia.jpg... z kolesiem sie dogadalismy ze zrobimiy to samo i porownamy jak to wyglada, roznica jest taka ze on robi w innym programie... ps. te male zdjecie dam jak cos wymodeluje, niebawem... a wiec miecze w dlon :-) zyczcie powodzenia... Edytowane 17 Czerwiec 2008 przez k_gabra
TheCapo Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 No to czekamy na te prace:) Tylko jak co to daj dwie żeby porównać kto zrobił lepiej:)
k_gabra Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Napisano 4 Czerwiec 2008 (edytowane) nie :-) taki wlasnie pokoik w miare prosty mial byc, oto praca mojego kolegi http://imajr.com/Original.aspx?Id=6-1037081 :-) dla mnie to on to odwzorowal... jutro pierwszy up.... narazie rysuje :-) ps. zauwazcie ze w org. obrazy sie nie odbiaja w lustrze :-D Edytowane 4 Czerwiec 2008 przez k_gabra
The MiM Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 chyba cos nie teges szmeges z tym ostatnim linkiem albo to mnie maszynka siada...
k_gabra Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Napisano 4 Czerwiec 2008 no to cos tam wyrzezbilem, zadna rewelka, ale cos jest... :-) mi sie wczytuje...
Norwag Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 pokaz siatki... czy przypadkiem szafka niema tylnej scianki ?? bo widze przeswity miedzy drzwiczkami ogolnie raczej jest ok
k_gabra Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Napisano 4 Czerwiec 2008 siatki sa ok, tak szafki nie maja tylow, to jest kwestia plane'a :-) wiec spoko... mi zabardzo te 'nozki' (podstawki) cos nie podchodza... no i martwie sie czy rowki nie zrobilem za male, bo troche szkoda bedzie jak pozniej ich nie bedzie widac, a to praktycznie cala praca... modele robie proste, nie bedzie renderow z bliska wiec tez nie uzywam MS'a itp dodatkow... sa one kwadratowe, jedynie kanty mebli robie charmfer'em zeby nie bylo tak za ostro... jutro dam jakiegos up'a :-)
Norwag Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 jesli niebedzie zblizen to musialbys dac kosmiczna rozdzielczosc renderow zeby ktos zobaczyl rowki... ale pomijajac szerokosc rowkow to laczenia scianek sa zle zrobione (teraz dopiero zauwazylem) laczenia powinny byc zrobione w ten sposob ze boczne scianki stoja na dolnej plycie a gorna plyta lezy na sciankach bocznych u Ciebie sa one laczone pod katem 45* co sprawia wrazenie jak by sie mialy zaraz rozleciec nozki hmm daj nieco masywniejsze i bedzie ok
k_gabra Napisano 5 Czerwiec 2008 Autor Napisano 5 Czerwiec 2008 Norwag wlasnie wiem ze tak maja byc zrobione, ale nie mam pojecia dlaczego zrobilem je takie sciete, myslalem ze bedzie lepiej wygladac.... zobaczymy jak to bedzie narazie nie zmieniam tego, bo i tak z mebli to juz wszystko zrobilem, no + ta mala polka przy lzoku ale to chwila roboty... jak bedzie brzydko to wygladac to bede zmienial Temporal prowizorycznie tak :-)
k_gabra Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Napisano 6 Czerwiec 2008 narazie mam takie cos: swiatlem i cieniami sie nie sugerujcie, bo to jest prowizorka... narazie robie modele, co o tym myslicie? co poprawic, zmienic, dodac, usunac? oryginal: http://www.meblowy.com.pl/images/bod..._sypialnia.jpg
Kimmi Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Popracuj nad proporcjami, bo to coś obok łóżka (chyba szafa) powinna być dużo większa. Za małe są szpary między drzwiczkami. Pomarszcz też trochę powierzchnię łózka bo żadne łóżko nie jest idealnie płaskie, dodaj też na krawędziach większe zaokrąglenia.
k_gabra Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Napisano 9 Czerwiec 2008 (edytowane) Zaczalem na nowo dlubac, co o tym sadzicie ? up: Dalej mam problemy z wymiarami tego lozka... Edytowane 9 Czerwiec 2008 przez k_gabra
Paq Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 Dłub dalej. Widać postępy. Do poduszek dodaj trochę Noise, bo wyglądają nienaturalnie. Na razie jest niewiele do oceny bo render ciemny i brak jakichkolwiek materiałów i oświetlenia. Nie poddawaj się. Ciągnij dalej. Pozdrawiam.
k_gabra Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 Z teksutorwaniem u mnie naprawde kiepsko... narazie daje takie cos
Kimmi Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Spróbuj może pokombinować coś z kolorami, bo stylistycznie to to wygląda jakoś dziwnie. Drewno musiało by trochę odbijać światło, no chyba że nie jest lakierowane.
hcpiter Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 heh vray ;) przejdz na scanline lepiej, bo jest szybszy a efekt i tak podobny bedziesz mial :]
Rekomendowane odpowiedzi