Marcin_ps Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 wiem wiem... kiedys robil boxstera i nie skonczyl!!!. mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej i dam rade "ją" skonczyc soft modo ( 0 boleanow itp ) na rozgrzewke leca kolka
TheCapo Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 Dla mnie kolo wyglada super. czekam az zaczniesz robic karoserie:)
Marcin_ps Napisano 10 Czerwiec 2008 Autor Napisano 10 Czerwiec 2008 siatka ( jest troche gestawa poniewaz nie uzywam "wag" ) - srodek felgi gdzie bedzie logo /felga/sruby/wentyl to jeden element zaciski i kawalek zawieszenia sie robi wlasnie ..
Bielo^ Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 "mozna prosic o siatke bez mesha?" A można prosić masło bez masła? Mesh - z ang. siatka. Tak na przyszłość ;) Bardzo ładnie to wszystko wygląda. Dałoby się zrobić w maxie, ale chyba zajęłoby więcej czasu... Ile to robiłeś? Może zapoznam się z tym modo... Ile robiłeś to koło ?
Marcin_ps Napisano 10 Czerwiec 2008 Autor Napisano 10 Czerwiec 2008 daloby sie i w maxie ale powoli przesiadam sie na modo.. zajelo za duzo mniej-wiecej ciaglej pracy 4-5h ale jeszcze wiele wiele rzeczy nie znam w modo... zaciski prawie skonczone.. calosc jeden obiekt
k_gabra Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 Bielo^ chodzilo mi bez max'owego mesh smooth'a... ladny zacisk :-) te modo to jakiegos rodzaju plugin czy co ?
hcpiter Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 te modo to odzielny soft odrazu widac ze z maxem ma malo wspolnego http://www.luxology.com/
Marcin_ps Napisano 10 Czerwiec 2008 Autor Napisano 10 Czerwiec 2008 zrobie teraz displa oponki pozniej nie bedzie mi sie chcialo wracac do tego :).. moze ma ktos jakies gotowce ? bok i bieznik
pecet Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 http://www.members.lycos.co.uk/marekrybacki/image/6166-goodyear_original.png tu masz sidewall goodyera
k_gabra Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 sory za off top, ale mam rozumiec ze modo to inny soft, ale co w nim do konca macie zamiar robic projekt, czy pozniej import/export do maxa ?
FF Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 k_gabra, google nie bolą. Modo to normalny soft jak Max, Cinema czy inna Maya. Chcesz to se możesz exportować, obrazki z fotoszopa też można exportować do Painta tylko czasem nie warto:)
Marcin_ps Napisano 10 Czerwiec 2008 Autor Napisano 10 Czerwiec 2008 dzieki pecet :) a tu masz w zamian http://img227.imageshack.us/img227/5125/resizetoyoproxest1r9jbvn3.jpg i tyci tyci upik przed snem ( curve extrude rox ;D )
TheCapo Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 To jak się nie mylę zacisk hamulcowy tak? wygląda w porządku. Kiedy będziesz modelować auto? Bo jak robisz z taka dokładnością auto to chyba będzie nieźle wyglądać:)
ReflectVision Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 ja bym nie zaczynal od detalu na Twoim miejscu :) zycze zeby weny nie braklo do konca ! :)
Marcin_ps Napisano 12 Czerwiec 2008 Autor Napisano 12 Czerwiec 2008 (edytowane) dzieki za komenty. tym razem bede wytrwaly ( tak planuje :) ) .. mam juz gotowy basemesh calosci ktory zrobilem na samym poczatku ale kolka chcialem miac juz z glowy dlatego zaczalem od nich. Wpadlem na genialny pomysl wymodelowania bieznika zamiast displa dzis powinienem wrzucic cala oponke jak znajde czas zeby to zrealizowac. Skoncze kola + kawalek zawieszenia i znow zatrzymam sie na detalu tym razem tylek a doklaniej silnik :) Edytowane 12 Czerwiec 2008 przez Marcin_ps
FF Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 dzieki za komenty. tym razem bede wytrwaly ( tak planuje :) ) Heh... kiedy to jak tak nie planowałem;D Pokaż tego basemesha:)
pecet Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 ale kolka chcialem miac juz z glowy dlatego zaczalem od nich ja też zawsze zaczynam od kół ;)
Marcin_ps Napisano 15 Czerwiec 2008 Autor Napisano 15 Czerwiec 2008 tak przed snem biezniczek v1.. ustawiony na szybko ( bede robil go od nowa juz tak jak powinien wygladac ) bardzo proste jest do tego typu rzeczy narzedzie w modo - Drill
Fargate Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 wszystko fajnie , tylko z tego ujęcia fela wygląda jak by miała mało wspólnego z oryginałem :/
Marcin_ps Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Napisano 16 Czerwiec 2008 (edytowane) felg tego ksztaltu porsche zrobilo kilka rodzajow ( rozna sie duperelami ).. org: - to akurat mam nadzieje ze ten sam model :) Edytowane 16 Czerwiec 2008 przez Marcin_ps
ReflectVision Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 fele wygladaja podobnie jednak odstepuja nieco ksztaltem szczegolnie przy laczeniu gwiazdy z obręczą :)
KamillM Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 Wydaje mi się, że Twoje fele są za bardzo wypukłe, środek jest za bardzo wysunięty na zewnątrz. Powinny być bardziej płaskie. A samym kształtem ramion praktycznie się nie różnią ;)
pecet Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 mi ten base mesh wygląda na krzywy, zwłaszcza za tylnym nadkolem
Marcin_ps Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 nie wspominalem ze juz na tym etapie bedzie prosty :) poprawie go zanim zaczne dodawac detal.. technika raczej tradycyjna ( nie 1-2x smooth )
Rekomendowane odpowiedzi