Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

wiem wiem... kiedys robil boxstera i nie skonczyl!!!. mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej i dam rade "ją" skonczyc

soft modo ( 0 boleanow itp )

na rozgrzewke leca kolka

1ang2.jpg

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

siatka ( jest troche gestawa poniewaz nie uzywam "wag" ) - srodek felgi gdzie bedzie logo /felga/sruby/wentyl to jeden element

53677058ht8.jpg

zaciski i kawalek zawieszenia sie robi wlasnie ..

Napisano

"mozna prosic o siatke bez mesha?"

A można prosić masło bez masła?

Mesh - z ang. siatka. Tak na przyszłość ;)

Bardzo ładnie to wszystko wygląda. Dałoby się zrobić w maxie, ale chyba zajęłoby więcej czasu... Ile to robiłeś?

Może zapoznam się z tym modo... Ile robiłeś to koło ?

Napisano
  • Autor

daloby sie i w maxie ale powoli przesiadam sie na modo.. zajelo za duzo mniej-wiecej ciaglej pracy 4-5h ale jeszcze wiele wiele rzeczy nie znam w modo...

zaciski prawie skonczone.. calosc jeden obiekt

83443385si3.jpg

90108485qj2.gif

Napisano

Bielo^ chodzilo mi bez max'owego mesh smooth'a...

ladny zacisk :-) te modo to jakiegos rodzaju plugin czy co ?

Napisano
  • Autor

zrobie teraz displa oponki pozniej nie bedzie mi sie chcialo wracac do tego :).. moze ma ktos jakies gotowce ? bok i bieznik

Napisano

sory za off top, ale mam rozumiec ze modo to inny soft, ale co w nim do konca macie zamiar robic projekt, czy pozniej import/export do maxa ?

Napisano

k_gabra, google nie bolą. Modo to normalny soft jak Max, Cinema czy inna Maya. Chcesz to se możesz exportować, obrazki z fotoszopa też można exportować do Painta tylko czasem nie warto:)

Napisano

To jak się nie mylę zacisk hamulcowy tak? wygląda w porządku. Kiedy będziesz modelować auto? Bo jak robisz z taka dokładnością auto to chyba będzie nieźle wyglądać:)

Napisano
  • Autor

dzieki za komenty. tym razem bede wytrwaly ( tak planuje :) ) .. mam juz gotowy basemesh calosci ktory zrobilem na samym poczatku ale kolka chcialem miac juz z glowy dlatego zaczalem od nich. Wpadlem na genialny pomysl wymodelowania bieznika zamiast displa dzis powinienem wrzucic cala oponke jak znajde czas zeby to zrealizowac. Skoncze kola + kawalek zawieszenia i znow zatrzymam sie na detalu tym razem tylek a doklaniej silnik :)

Edytowane przez Marcin_ps

Napisano
dzieki za komenty. tym razem bede wytrwaly ( tak planuje :) )

Heh... kiedy to jak tak nie planowałem;D

Pokaż tego basemesha:)

Napisano
ale kolka chcialem miac juz z glowy dlatego zaczalem od nich
ja też zawsze zaczynam od kół ;)
Napisano
  • Autor

tak przed snem

biezniczek v1.. ustawiony na szybko ( bede robil go od nowa juz tak jak powinien wygladac )

82111340tt1.jpg

bardzo proste jest do tego typu rzeczy narzedzie w modo - Drill

Napisano

wszystko fajnie , tylko z tego ujęcia fela wygląda jak by miała mało wspólnego z oryginałem :/

Napisano
  • Autor

felg tego ksztaltu porsche zrobilo kilka rodzajow ( rozna sie duperelami )..

org:

10uh9.jpg

- to akurat mam nadzieje ze ten sam model :)

Edytowane przez Marcin_ps

Napisano

Wydaje mi się, że Twoje fele są za bardzo wypukłe, środek jest za bardzo wysunięty na zewnątrz. Powinny być bardziej płaskie. A samym kształtem ramion praktycznie się nie różnią ;)

Napisano

mi ten base mesh wygląda na krzywy, zwłaszcza za tylnym nadkolem

Napisano
  • Autor

nie wspominalem ze juz na tym etapie bedzie prosty :) poprawie go zanim zaczne dodawac detal.. technika raczej tradycyjna ( nie 1-2x smooth )