Napisano 9 Czerwiec 200816 l wiem wiem... kiedys robil boxstera i nie skonczyl!!!. mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej i dam rade "ją" skonczyc soft modo ( 0 boleanow itp ) na rozgrzewke leca kolka
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Autor siatka ( jest troche gestawa poniewaz nie uzywam "wag" ) - srodek felgi gdzie bedzie logo /felga/sruby/wentyl to jeden element zaciski i kawalek zawieszenia sie robi wlasnie ..
Napisano 10 Czerwiec 200816 l "mozna prosic o siatke bez mesha?" A można prosić masło bez masła? Mesh - z ang. siatka. Tak na przyszłość ;) Bardzo ładnie to wszystko wygląda. Dałoby się zrobić w maxie, ale chyba zajęłoby więcej czasu... Ile to robiłeś? Może zapoznam się z tym modo... Ile robiłeś to koło ?
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Autor daloby sie i w maxie ale powoli przesiadam sie na modo.. zajelo za duzo mniej-wiecej ciaglej pracy 4-5h ale jeszcze wiele wiele rzeczy nie znam w modo... zaciski prawie skonczone.. calosc jeden obiekt
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Bielo^ chodzilo mi bez max'owego mesh smooth'a... ladny zacisk :-) te modo to jakiegos rodzaju plugin czy co ?
Napisano 10 Czerwiec 200816 l te modo to odzielny soft odrazu widac ze z maxem ma malo wspolnego http://www.luxology.com/
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Autor zrobie teraz displa oponki pozniej nie bedzie mi sie chcialo wracac do tego :).. moze ma ktos jakies gotowce ? bok i bieznik
Napisano 10 Czerwiec 200816 l http://www.members.lycos.co.uk/marekrybacki/image/6166-goodyear_original.png tu masz sidewall goodyera
Napisano 10 Czerwiec 200816 l sory za off top, ale mam rozumiec ze modo to inny soft, ale co w nim do konca macie zamiar robic projekt, czy pozniej import/export do maxa ?
Napisano 10 Czerwiec 200816 l k_gabra, google nie bolą. Modo to normalny soft jak Max, Cinema czy inna Maya. Chcesz to se możesz exportować, obrazki z fotoszopa też można exportować do Painta tylko czasem nie warto:)
Napisano 10 Czerwiec 200816 l Autor dzieki pecet :) a tu masz w zamian http://img227.imageshack.us/img227/5125/resizetoyoproxest1r9jbvn3.jpg i tyci tyci upik przed snem ( curve extrude rox ;D )
Napisano 11 Czerwiec 200816 l To jak się nie mylę zacisk hamulcowy tak? wygląda w porządku. Kiedy będziesz modelować auto? Bo jak robisz z taka dokładnością auto to chyba będzie nieźle wyglądać:)
Napisano 12 Czerwiec 200816 l ja bym nie zaczynal od detalu na Twoim miejscu :) zycze zeby weny nie braklo do konca ! :)
Napisano 12 Czerwiec 200816 l Autor dzieki za komenty. tym razem bede wytrwaly ( tak planuje :) ) .. mam juz gotowy basemesh calosci ktory zrobilem na samym poczatku ale kolka chcialem miac juz z glowy dlatego zaczalem od nich. Wpadlem na genialny pomysl wymodelowania bieznika zamiast displa dzis powinienem wrzucic cala oponke jak znajde czas zeby to zrealizowac. Skoncze kola + kawalek zawieszenia i znow zatrzymam sie na detalu tym razem tylek a doklaniej silnik :) Edytowane 12 Czerwiec 200816 l przez Marcin_ps
Napisano 12 Czerwiec 200816 l dzieki za komenty. tym razem bede wytrwaly ( tak planuje :) ) Heh... kiedy to jak tak nie planowałem;D Pokaż tego basemesha:)
Napisano 12 Czerwiec 200816 l ale kolka chcialem miac juz z glowy dlatego zaczalem od nich ja też zawsze zaczynam od kół ;)
Napisano 15 Czerwiec 200816 l Autor tak przed snem biezniczek v1.. ustawiony na szybko ( bede robil go od nowa juz tak jak powinien wygladac ) bardzo proste jest do tego typu rzeczy narzedzie w modo - Drill
Napisano 15 Czerwiec 200816 l wszystko fajnie , tylko z tego ujęcia fela wygląda jak by miała mało wspólnego z oryginałem :/
Napisano 16 Czerwiec 200816 l Autor felg tego ksztaltu porsche zrobilo kilka rodzajow ( rozna sie duperelami ).. org: - to akurat mam nadzieje ze ten sam model :) Edytowane 16 Czerwiec 200816 l przez Marcin_ps
Napisano 16 Czerwiec 200816 l fele wygladaja podobnie jednak odstepuja nieco ksztaltem szczegolnie przy laczeniu gwiazdy z obręczą :)
Napisano 16 Czerwiec 200816 l Wydaje mi się, że Twoje fele są za bardzo wypukłe, środek jest za bardzo wysunięty na zewnątrz. Powinny być bardziej płaskie. A samym kształtem ramion praktycznie się nie różnią ;)
Napisano 17 Czerwiec 200816 l Autor nie wspominalem ze juz na tym etapie bedzie prosty :) poprawie go zanim zaczne dodawac detal.. technika raczej tradycyjna ( nie 1-2x smooth )