jajcek Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Cześć, chciałbym się zapytać czy istnieje taka możliwość, aby na przykład renderowanie było troszkę wolniejsze i przez to nie obciążało całkowicie procesora? Ponieważ podczas renderowania komputer tak muli, że nic innego na nim nie można zrobić... Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymus Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Jesli masz kilku-rdzeniowy procesor to możesz w menedżerze zadań wyłączyć któryś z nich przy 3dsie :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajcek Napisano 13 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2008 wow nie wiedziałem, że menedżer zadań ma takie możliwości :) dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 A jak nie masz wielordzeniowca to możesz priorytet zawsze ustalić - też dużo daje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Ja pierwsze co robie po puszczeniu renderingu to zmniejszenie priorytetu dla maxa. wtedy inne programy mogą działać beż przycinania, można też w drugim maxie modelować. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajcek Napisano 13 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2008 mam 4-rdzeniowy procesor, więc wykorzystam pomysł tymusa dzięki, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymus Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 ;] chyba jednak trzeba było napisać na końcu nicka "ś" a nie "s" :D tylko coś nie mogę znaleźć miejsca w którym to sie zmienia :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Robię tak samo jak siwy. To jest bardzo dobra metoda. Jeśli komp jest wolny (nic akurat na nim nie robisz) to renderuje na 100%. Jeśłi wyłączysz jakiś rdzeń to nawet jak nic nie robisz na kompie to Ci renderuje wolniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 PPM na proces i klikasz, po naszemu: Ustaw Priorytet i Ustaw Koligacje, po angielskiemu Set Priority i Set Affinity (a proces możesz łatwo znaleźć w Programach PPM na nazwe programu i Idź do procesu czy coś takiego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymus Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Aa dziekuje ;] ale ja miałem na myśli to, jak zmienić nick ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 LOL ;) W sprawie zmiany nicka to do kogoś z moderacji trzeba się zgłosić, w panelu użytkownika tego nie znajdziesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymus Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 ahaa, dzieki :) too jeszcze może tak przy okazji sie zapytam.. co jest godne dania repa?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi