Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć,

chciałbym się zapytać czy istnieje taka możliwość, aby na przykład renderowanie było troszkę wolniejsze i przez to nie obciążało całkowicie procesora? Ponieważ podczas renderowania komputer tak muli, że nic innego na nim nie można zrobić...

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jesli masz kilku-rdzeniowy procesor to możesz w menedżerze zadań wyłączyć któryś z nich przy 3dsie :)

Napisano
  • Autor

wow nie wiedziałem, że menedżer zadań ma takie możliwości :)

dziękuję za pomoc.

Napisano

Ja pierwsze co robie po puszczeniu renderingu to zmniejszenie priorytetu dla maxa. wtedy inne programy mogą działać beż przycinania, można też w drugim maxie modelować.

Napisano
  • Autor

mam 4-rdzeniowy procesor, więc wykorzystam pomysł tymusa

dzięki, pozdrawiam.

Napisano

;] chyba jednak trzeba było napisać na końcu nicka "ś" a nie "s" :D tylko coś nie mogę znaleźć miejsca w którym to sie zmienia :|

Napisano

Robię tak samo jak siwy. To jest bardzo dobra metoda. Jeśli komp jest wolny (nic akurat na nim nie robisz) to renderuje na 100%. Jeśłi wyłączysz jakiś rdzeń to nawet jak nic nie robisz na kompie to Ci renderuje wolniej.

Napisano

PPM na proces i klikasz, po naszemu: Ustaw Priorytet i Ustaw Koligacje, po angielskiemu Set Priority i Set Affinity (a proces możesz łatwo znaleźć w Programach PPM na nazwe programu i Idź do procesu czy coś takiego).

Napisano

Aa dziekuje ;] ale ja miałem na myśli to, jak zmienić nick ;]

Napisano

LOL ;) W sprawie zmiany nicka to do kogoś z moderacji trzeba się zgłosić, w panelu użytkownika tego nie znajdziesz :)

Napisano

ahaa, dzieki :) too jeszcze może tak przy okazji sie zapytam.. co jest godne dania repa?;>