ROBOHUSKY Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Witam, czy może ktoś wie dlaczego po renderingu w video post wszystko jest ok ale efekt starfield mi się nie pokazuje chociaż jest odznaczony Enabled? Po renderingu wcale nie jest widoczny za to wszystkie inne efekty umieszczone w Video Post działają świetnie. Pomóżcie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 27 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Witam i dziękuje za jakże wielkie zainteresowanie moim postem, ponawiam pytanie tylko tym razem wszystkie efekty video post padły po renderingu w videopoście, nie widać żadnych nałożonych w nim efektów ???? Zwariuje z tym, błagam koledzy i koleżanki pomóżcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 (edytowane) Sprobuj zapytac w dziale vraya albo zagadaj z jakimś modem to ci przeniesie wątek. PZDR mkeruj Edit: No bo czeka człowiek trzy dni i nikt mu nic nie odpowiedział. Edytowane 27 Czerwiec 2008 przez mkeruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 a podaj lub lepiej pokaz na screenie ustawienia video posta i czy wogole renderujesz w video poscie czy normalnie po za nim? bo jak nie bedziesz renderowal przez samego video posta to efekty nie bede sie renderowac Sprobuj zapytac w dziale vraya albo zagadaj z jakimś modem to ci przeniesie wątek. Ale po co bo nie kumam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 ROBOHUSKY - nie odpowiem na Twoje pytanie, ale napiszę, że raczej nie warto używać VideoPosta. Jeśli renderujesz obrazek, wiele, jeśli nie wszsytkie, spośród tych efektół możesz dodać w Photoshopie czy Gimpie. Masz wówczas zancznie większą kontrolę nad danym efektem. Jeśli tworzysz animacje, też możesz się zaintereować czymś takim jak np. Fusion czy After Effects. Wiem, że fajne może się wydawać, iż można jakieś efekty sobie dodawać, ale nie wato sobie tym głowy zawracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 mkeruj ale on ma problem z video postem a nie z vrayem wiec nie wiem czemu powinien ten watek sie znalezc w tamtym dziale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 29 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Dzięki że się coś ruszyło, Temporal na bank w videopoście renderuje, dla ciebie obrazek. Jeżeli mam zrenderowaną tylko jedną klatkę Video Post działa, jeżeli natomiast wrzucam całą animację bądź jej część efektów Video Posta nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 29 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2008 http://obrazkowo.pl/show.php?img=24548_videopost2.JPG.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 29 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Piotrek dzięki za rady ale jakoś mi się ten video post spodobał, pewnie masz racje ale najpierw chcę rozgryźć najmniejszą pierdołę w maxie potem przesiadka na inny soft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 hmmm a jeszcze jedno pytanko :P renderujesz odrazu do avi czy np do pojedynczych klatek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 29 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Od razu do avi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 1. Polecam liczyc do klatek - zawsze mozesz przerwac rendering i bez problemu wznowic, poza tym nie masz problemu ze zbyt duzym plikiem (winda przy okreslonych wielkosciach ma wonty co do takich) 2. Polecam zapomniec o Video Poscie bo to artefakt przeszlosci. Sciagnij triala after effects zobaczysz, ze duzo fajniejsza zabawa bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 29 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Może i racja ale jak potem zmontować luźne klatki, jakimś montażowym adobe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Kurka, całą noc renderowało klatka po klatce do jpeg, podczas renderingu w każdej klatce był widoczny efekt ale finalne ujęcia są bez video posta. Fatalnie nie mam pomysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 After effects wciaga sekwencje klatek nad ktorymi potem pracujesz jako nad zwykla animacja. Poza tym daj sobie chlopie spokoj z VideoPostem. Co jesli bedsziesz liczyl tydzien animacje z videopostem a potem ogladajc stwierdzisz, ze efekt moglby byc mniej intensywny. Bedziesz przeliczal render od nowa? To jest bez sesu. Takie rzeczy dodaje sie w programie kompozycyjnym. Po to one sa, po to sa one:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 czyli jak renderujesz do klatek to masz efekty? no to takie cos mozesz zmontowac w darmowym programie virtua dub czy virtual wpisze w google to napewno cos znajdziesz... latwe w obsludze i co najwazniejsze darmowe wiec do samego laczenia i przypisywania kodekow wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2008 dzięki za namiar na programik ale niestety pojedyńcze klatki też się renderują bez video posta :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2008 A więc stało się, muszę klatka po klatce renderować. Wtedy już widzi. Może to komp i pamięć powodują zanik efektu? Mam 8 GB RAM i dwurdzeniowy procesor więc wątpię, ale kto wie. Pytanko nr 2: Fajne tutki do after efekta. Jeśli ktoś ma namiar link czy coś poproszę. Videopost już mi popsuł nerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 http://www.videocopilot.net/tutorials.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reaver Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 ja tylko dodam że pojedyncze klatki możesz w Ram Playerze spod 3ds maxa złożyć Rendering/Ram Player Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Po to one sa, po to sa one:) jakie efekty niesamowite są w tym VideoPoście..?? może się przesiądę... :/ pozdrawiam i życzę udanych animacji... zamieścisz efekty..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Sly: To pytanie do mnie? Przeciez wyraznie pisze iz videopost to artefakt przeszlosci i nie warto wogole sie tego tykac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOHUSKY Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 Witam dzięki za odpowiedzi, może i coś tam zamieszczę, ale to nic specjalnego, wejściówka do firmy kolegi który kręci wesela. After Effects jest trudny ale wypasiony więc robię przesiadkę :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 No, czyli zapomniał o VideoPost :) Chciałoby się powiedzieć: "a nie mówiłem..." xD VideoPost to taka część maxa, która miała załatwiać najwyraźniej efekty stricte kompozycyjne już na etapie renderingu. Ale to jest bez sensu - jak pisał Reanimator - dobrze jest mieć gotowy wyrenderowany materiał i nad nim pracować dodając różne efekty w programach do tego przeznaczonych, niż przy każdej zmianie od nowa wszsytko renderować. Poza tym, jest ubogi w opcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meri Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Moglbys zalinkowac jeszcze raz obrazek? Link z poczatku watku niestety nie chce sie u mnie otworzyc. Moze i racja ze videopost jest juz stary i nie uzywany, ale wdg mnie warto sie nim pobawic z samej ciekawosci. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi