Napisano 24 Czerwiec 200817 l Taki mutant przero艣ni臋ty. Prace trwaj膮 Edytowane 29 Czerwiec 200817 l przez ptah
Napisano 25 Czerwiec 200817 l Kciuk jaki艣 dziwny (plastelina), za szybko ko艅cz膮 sie ko艣ci d艂oni i za szybko poszed艂e艣 w detal (kr臋gos艂up-nogi). Poza tym fajnie.
Napisano 25 Czerwiec 200817 l Autor Ale tutaj nie ma detalu jeszcze... Na razie jest 300k i my艣l臋 偶e jeszcze d艂ugo na tych 300k posiedz臋 ;) Dzi臋ki za komenty, my艣l臋 偶e jaki艣 update wrzuc臋 dzi艣 w nocy.
Napisano 28 Czerwiec 200817 l Autor D艂onie nie tykane od pierwszego posta ;) Czy taki wygl膮d mi臋艣ni jak tutaj: http://www.zbrushcentral.com/zbc/showthread.php?t=60245 Mo偶na osi膮gn膮膰 tylko pinczem i standardem ?
Napisano 29 Czerwiec 200817 l D艂onie nie tykane od pierwszego posta ;) Czy taki wygl膮d mi臋艣ni jak tutaj: http://www.zbrushcentral.com/zbc/showthread.php?t=60245 Mo偶na osi膮gn膮膰 tylko pinczem i standardem ? Nie wydaje mi si臋 偶eby ten kole艣 zrobi艂 to pinchem i standardem ale pewnie sie da.Ja bym raczej u偶y艂 inflat,flatten i standard z jak膮艣 alf膮 i odrobin膮 pinch.Co do modelu to brzuch mi si臋 nie podoba i plecy te偶 nie bardzo(zw艂aszcza kr臋gos艂up) za to 艂apy mi si臋 podobaj膮(opr贸cz kciuk贸w:))
Napisano 29 Czerwiec 200817 l Ja bym u偶y艂 clay brusha do og贸lnej formy, clay tubes si臋 艣wietnie nadaje do poprawiania napi臋tych mi臋艣ni i uzyskiwania efektu w艂贸kien mi臋艣niowych. Do robienia ostrych wg艂臋bie艅 zmarszczek itp to polecam dam standard (modyfikacja standard brusha autorstwa jednego z cz艂onk贸w zbrush central) i inflat. Co do modelu to po膰wicz anatomi臋.
Napisano 29 Czerwiec 200817 l Autor A to jest w艂a艣nie moje 膰wiczenie anatomii ;) Atlasik na biurku i pr贸buje co艣 dziuba膰. R贸wnolegle robie base pod rhinomana ale jeszcze nie ma co wrzuca膰 ;) 聽 P.S: Jaki艣 link do tego brusha? P.S.2: Co ma na celu tak skomplikowany system ustawiania sub tooli? Jak tym si臋 obs艂ugiwac i czemu nie dali zwyk艂ych strza艂ek? Edytowane 29 Czerwiec 200817 l przez ptah
Napisano 29 Czerwiec 200817 l No w艂a艣nie szuka艂em teraz na zbcentral i za choler臋 nie mog臋 tego znale藕膰 :( a nie wiem czy mog臋 go tak tutaj wstawi膰 ? 聽 Co do transformacji subtooli to jest to tak zrobione poniewa偶 w zbrushu nie ma przestrzeni 3d tak jak w programach 3d typu max czy maya. Obracaj膮c widok wok贸艂 toola tak naprawd臋 obracasz samego toola kt贸ry znajduje si臋 na tle canvasa. Dlatego transformacje takie jak obracanie czy przesuwanie odbywaj膮 si臋 wzgl臋dem p艂aszczyzny ekranu. Jak chcesz precyzyjnie co艣 ustawi膰 to musisz obraca膰 toola z shiftem 偶eby go widzie膰 idealnie z boku, z g贸ry itp. System obracania jest bardzo fajny bo masz mo偶liwo艣膰 od razu ustawienia punktu wzgl臋dem kt贸rego obracasz. 聽 PS kliknij na znak zapytania.
Napisano 29 Czerwiec 200817 l hehe Tomala ale艣 ukry艂 tego linka... 聽 a co do modelu, to faktycznie anatomia sie k艂ania - ale ja sie nie wypowiadam bo nie robie tego zawodowo ani hobbystycznie nawet narazie.
Napisano 30 Czerwiec 200817 l Na jego miejscu, bym si臋 czu艂 zdo艂owany, 偶e tak wielkimi 艂apami nie m贸g艂bym wywo艂a膰 powszechnej rado艣ci moich intymnych miejsc. xD 聽 I troszk臋 twarzyczka skwaszona, ale chyba ma tak jak z Czarnobyla wygl膮da膰 ^^
Napisano 1 Lipiec 200817 l a wyglada jak koncowka to znaczy olales ogolna bryle i wjechales na max subd by rzezbic detal ktory te tak lososowo napackany
Napisano 1 Lipiec 200817 l panowie wyzej dobrze prawi膮, najpierw popracuj nad bry艂膮, dopiero potem zajmij sie detalem. poki co bardziej przypomina hipopotama, glowa powinna byc bardziej smuk艂a Edytowane 1 Lipiec 200817 l przez krzys!3k
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto