Napisano 9 Lipiec 200816 l Wreszcie dodlubalem rysuneczek, ktory zaczalem juz pare ladnych miesiecy temu (zaczal sie od szkicu na nudnym wykladzie..;). Mam go juz srdecznie dosyc wiec wrzucam jako finished. Komenty najmilej widziane :)
Napisano 9 Lipiec 200816 l Wygląda całkiem przyjemnie. Tylko trochę szkoda, że robocik spada. Ma tak środek ciężkości teraz posadzony, że po prostu leci na łeb na szyję.. i mi osobiście brakuje w tle powietrza... w sensie nieba. Na metalu zasugerowałeś błękitne refleksy... a w tle żółtawe prześwietlenia. Może to drobiazg, ale mi się jakoś gryzie w oku. Fajnie wypracowałeś detal miejscami. Całkiem nieźle to wyszło :)
Napisano 9 Lipiec 200816 l I tak by poszło na okładkę jakiejś książeczki dla dzieci...;-p fajno wyszło
Napisano 9 Lipiec 200816 l Czadowe tłuste gołebie. Podoba mi się okrągły kształt robota jak i tekstura metalu na nim. Szkoda, że ma tylko jedną dziwną nogę trzymającą się gałęzi. Widziałbym tu conajmniej dwa chwytaki + może jakieś archaiczne skrzydełka na plecach które by rozwiązywały problem zbyt wysuniętego środka ciężkości.Coś w stylu tłustego wielkiego robo-gołębia. Tak czy siak ładnie się prezentuje i w takiej formie jak zapodałeś.
Napisano 10 Lipiec 200816 l no ja mam na razie 2 drobne uwagi. Pierwsza to cień ręki na korpusie .. ja rozumiem, że ten robocik jest kulą a nie dyskiem więc cień powinien mieć nieco inny kształt. A druga sparawa to para z uszów :) za dłonią jej nie ma :)
Napisano 12 Lipiec 200816 l Autor Kris_R- robocik jest wychylony do przodu, bo chcialem podkreslic, ze "leci" na ten owoc ;) Ale widac nie podolalem:] A co do kolorkow to probowalem sobie game jakas zalozyc i sie jej trzymac, ale teraz w pelni sie z Toba zgadzam:) rosikowski, miriam, janko1987, kolegaalek- dzieki wielkie :) serio- dzieki :), a co do dizajnu, to moze gdybym tego nie bazgral bezmyslenie na jakims wykladzie to pewnie bym sie zastanowil troszke czy to ma sens :) wollny- fakt z ta para, nie skumalem sie :P
Napisano 12 Lipiec 200816 l Kris_R- robocik jest wychylony do przodu, bo chcialem podkreslic, ze "leci" na ten owoc ;) ja to mniej więcej tak odebrałem. trochę przez to obrazek bardziej dynamiczny jest. bardzo fajne tak w ogóle