Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam :)

Może ktoś z was kiedyś bawił się kamerami? Chodzi mi konkretnie o efekt Slow Motion. Mam pewien projekt do wykonania i bardzo mi zależy, abym mógł wykożystać Slow Motion właśnie. NIGDY wcześniej nawet nie bawiłem się w kręcenie filmów. Wiem, że chodzi przede wszystkim o sprzęt :O Kasa jest ograniczona niestety...

Wiem, że nie uda mi się uzyskac efektu jak w 300, tej tańczącej wyroczni (how cool was that? :D ). Ale im bliżej tym lepiej.

Jakieś poradu od kogos co wie coś na ten temat? Bez podawania linków od osób co poprostu wpisały w google 'Slow Motion'. Przeglądam neta regularnie. Pytam, bo mogę :D

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak chodzi o kamerę to musiałbyś mieć coś, co pociągnie minimum 200 / 300 fps. A to najczęściej jest poza zasięgiem cenowym zwykłych śmiertelników :D Choć nie wiem jaką kasą dysponujesz więc trudno powiedzieć.

Tak czy siak innym rozwiązaniem od drugiej strony, jest płynne spowolnienie materiału video w postprodukcji. Jest już na rynku sporo programów/pluginów dających takie możliwości... z pamięci przywołam kilka... Twixtor, Re-Timer, Shake.. i pewno wiele innych.

Odsyłam do linka z galerią postprodukcyjnego slow-mo wykonanego w tym przypadku w Twixtor'ku

http://www.revisionfx.com/products/twixtor/gallery/

Pozdrawiam

Napisano

Cytat ze stronki od illy'iego

"Mamy możliwość nagrania 300 kl/s (512x384), 600 kl/s (432x192) i 1200 kl/s (336x96)"

Przy założeniu, że komuś takie rozdzielczości wystarczą, to faktycznie można zbierać kasę. Czemu nie :)

Napisano
Cytat ze stronki od illy'iego

"Mamy możliwość nagrania 300 kl/s (512x384), 600 kl/s (432x192) i 1200 kl/s (336x96)"

Przy założeniu, że komuś takie rozdzielczości wystarczą, to faktycznie można zbierać kasę. Czemu nie :)

300 i 500fps sa jeszcze zjadalne :)

Poza tym filmy hd przy 60fps też zdają egzamin :D

Napisano
Poza tym filmy hd przy 60fps też zdają egzamin
w dobrze oswietlonych miejscach