Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :)

Może ktoś z was kiedyś bawił się kamerami? Chodzi mi konkretnie o efekt Slow Motion. Mam pewien projekt do wykonania i bardzo mi zależy, abym mógł wykożystać Slow Motion właśnie. NIGDY wcześniej nawet nie bawiłem się w kręcenie filmów. Wiem, że chodzi przede wszystkim o sprzęt :O Kasa jest ograniczona niestety...

Wiem, że nie uda mi się uzyskac efektu jak w 300, tej tańczącej wyroczni (how cool was that? :D ). Ale im bliżej tym lepiej.

Jakieś poradu od kogos co wie coś na ten temat? Bez podawania linków od osób co poprostu wpisały w google 'Slow Motion'. Przeglądam neta regularnie. Pytam, bo mogę :D

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak chodzi o kamerę to musiałbyś mieć coś, co pociągnie minimum 200 / 300 fps. A to najczęściej jest poza zasięgiem cenowym zwykłych śmiertelników :D Choć nie wiem jaką kasą dysponujesz więc trudno powiedzieć.

Tak czy siak innym rozwiązaniem od drugiej strony, jest płynne spowolnienie materiału video w postprodukcji. Jest już na rynku sporo programów/pluginów dających takie możliwości... z pamięci przywołam kilka... Twixtor, Re-Timer, Shake.. i pewno wiele innych.

Odsyłam do linka z galerią postprodukcyjnego slow-mo wykonanego w tym przypadku w Twixtor'ku

http://www.revisionfx.com/products/twixtor/gallery/

Pozdrawiam

Napisano

Cytat ze stronki od illy'iego

"Mamy możliwość nagrania 300 kl/s (512x384), 600 kl/s (432x192) i 1200 kl/s (336x96)"

Przy założeniu, że komuś takie rozdzielczości wystarczą, to faktycznie można zbierać kasę. Czemu nie :)

Napisano
Cytat ze stronki od illy'iego

"Mamy możliwość nagrania 300 kl/s (512x384), 600 kl/s (432x192) i 1200 kl/s (336x96)"

Przy założeniu, że komuś takie rozdzielczości wystarczą, to faktycznie można zbierać kasę. Czemu nie :)

300 i 500fps sa jeszcze zjadalne :)

Poza tym filmy hd przy 60fps też zdają egzamin :D

Napisano
Poza tym filmy hd przy 60fps też zdają egzamin
w dobrze oswietlonych miejscach