Kalais Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 (edytowane) Witam, spodobal mi sie temat i postanowilem wystartowac. Bardzo dawno nic nie robilem w 3D, a zbieram sie do przesiadki z maxa na blendera, wiec chyba sie poucze przy tym projekcie. Od jakiegos czasu myslalem o zrobieniu czegos w 3D w klimacie moich ostatnich tabletowych poczynan . Historia jest taka, ze tata poszedl po narzedzia, aby miec czym naprawiac telewizor, a dwoch synow miedzyczasie zajelo sie juz "naprawa" przy pomocy mlotkow. A skutek tego taki, ze z telewizora zaczely ulatniac sie blizej nieokreslone duchy. Na razie wrzucam super szybkie szkice olowkiem wykonane doslownie na kolanie, siedzac na sloneczku ^^ Jak poszperam po necie i popatrze na fotki zwierzatek to pewnie jeszcze podkrece troche design postaci, ale kompozycja raczej taka zostanie. Komorka robione fotki, wiec nie wiem czy wszystko widac :/ Domek bedzie nizszy, i bardziej cartoonowy, drzewa w tle takie jak tutaj - http://blog.kalais.net/plotowe-problemy.php . Tata bedzie w takich granatowych spodniach robotniczych, swiatlo bedzie padac w strone widza, tak zeby oswietlic twarz ojca, i zeby dom rzucal cien w lewo/dol. Telewizor, taki oldscholoowy, bedzie stal na rozlozonej tekturze. Syn po prawej lapie sie za glowe w przerazeniu, ten po lewej (przy drzwiach domu) bedzie jeszcze probowal mlotkiem walnac zasilacz/akumulator. To chyba tyle, pozdrawiam, Kalais P.S. W pozniejszym etapie zrobie opis 3-zdaniowy wedle regulaminu, narazie chcialem opisac co i jak :P P.S.2 Czasu masa jeszcze, wiec posiedze troche czasu najpierw nad conceptami, postaram sie tabletem machnac pelna scene i postacie z roznych stron P.S.3 ale sie rozpisalem o.O Edytowane 8 Sierpień 2008 przez Kalais Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrMetal Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Jestem ciekawy wykonania duchów w 3D :-) białe prześcieradła ? czy coś w "gazowym stanie skupienia" ? :-) Pomysł mi się podoba :-) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalais Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 duchy na prostym patencie, wymodeluje z boxa, i material z opacity ilestam % fajnie, ze pomysl przypadl do gustu, mam nadzieje ze ukoncze ta prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 ukończysz..? mało szczegółowy ten opis... jakiego koloru będą młotki i co ważniejsze skarpetki drugiego syna...? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Hehe może być ciekawie , czekam na realizację . Ciężko ci będzie z duszkami i piórami na tych hmm kurczakach :P ale mam nadzieję że dasz rade . Pozdrawiam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiś90 Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Widzę że nie tylko ja startuję z Blenderem w kieszeni. Pomysł nawet fajny, ale zastanawia mnie jedno - dlaczego telewizor naprawiany jest na dworze? ... EDIT: Życzę powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalais Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 ukończysz..? ;) mało szczegółowy ten opis... jakiego koloru będą młotki i co ważniejsze skarpetki drugiego syna...? pozdrawiam. hehe sly, pozdrawiam rowniez Hehe może być ciekawie , czekam na realizację . Ciężko ci będzie z duszkami i piórami na tych hmm kurczakach :P ale mam nadzieję że dasz rade . Pozdrawiam ;] piora beda prosty cartoon style, wiec mam nadzieje ze nie przysporza mi za duzo problemow, chyba ze mi przyjdzie do glowy "opiorzenie" w realistyczny sposob na cartoonowym modelu pozdrawiam Widzę że nie tylko ja startuję z Blenderem w kieszeni. Pomysł nawet fajny, ale zastanawia mnie jedno - dlaczego telewizor naprawiany jest na dworze? ... EDIT: Życzę powodzenia ! dzieki :) naprawiany na dworze, bo jak sie popsul to wreszcie jest okazja wyjsc na dwor :P wiecej miejsca do naprawy, mozna nabrudzic i rozlozyc wszystkie zabawki duzego chlopca (narzedzia)... poza tym jakos mi sie przypomnieli tacy "dlubacze", ktorych widywalem na kazdym osiedlu w latach 80tych przed blokiem/na podworku/na parkingu wiecznie grzebiacy w samochodach (maluch, duzy fiat lub super wtedy luksusowy golf), z rozlozona kupa narzedzi, w smarze, ktorzy zawsze prowadzili wiecej przeroznych dysput niz rzeczywiscie cos robili w tych samochodach :) dzis tez jeszcze takich mozna spotkac, ale to juz nie to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalais Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 uh, dawno mnie tu nie bylo, praca na zmiane z krotkimi wakacyjnymi wyjazdami... mam nadzieje teraz troche czasu poswiecic na SSAT narazie pokolorowalem concepty postaci tak na szybko, za pare dni dorzuce pelny, kolorowy concept sceny i troche conceptow elementow typu drzewa, skrzynka na narzedzia, telewizor itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi