Kalais Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 (edytowane) Witam, spodobal mi sie temat i postanowilem wystartowac. Bardzo dawno nic nie robilem w 3D, a zbieram sie do przesiadki z maxa na blendera, wiec chyba sie poucze przy tym projekcie. Od jakiegos czasu myslalem o zrobieniu czegos w 3D w klimacie moich ostatnich tabletowych poczynan . Historia jest taka, ze tata poszedl po narzedzia, aby miec czym naprawiac telewizor, a dwoch synow miedzyczasie zajelo sie juz "naprawa" przy pomocy mlotkow. A skutek tego taki, ze z telewizora zaczely ulatniac sie blizej nieokreslone duchy. Na razie wrzucam super szybkie szkice olowkiem wykonane doslownie na kolanie, siedzac na sloneczku ^^ Jak poszperam po necie i popatrze na fotki zwierzatek to pewnie jeszcze podkrece troche design postaci, ale kompozycja raczej taka zostanie. Komorka robione fotki, wiec nie wiem czy wszystko widac :/ Domek bedzie nizszy, i bardziej cartoonowy, drzewa w tle takie jak tutaj - http://blog.kalais.net/plotowe-problemy.php . Tata bedzie w takich granatowych spodniach robotniczych, swiatlo bedzie padac w strone widza, tak zeby oswietlic twarz ojca, i zeby dom rzucal cien w lewo/dol. Telewizor, taki oldscholoowy, bedzie stal na rozlozonej tekturze. Syn po prawej lapie sie za glowe w przerazeniu, ten po lewej (przy drzwiach domu) bedzie jeszcze probowal mlotkiem walnac zasilacz/akumulator. To chyba tyle, pozdrawiam, Kalais P.S. W pozniejszym etapie zrobie opis 3-zdaniowy wedle regulaminu, narazie chcialem opisac co i jak :P P.S.2 Czasu masa jeszcze, wiec posiedze troche czasu najpierw nad conceptami, postaram sie tabletem machnac pelna scene i postacie z roznych stron P.S.3 ale sie rozpisalem o.O Edytowane 8 Sierpień 2008 przez Kalais
DrMetal Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Jestem ciekawy wykonania duchów w 3D :-) białe prześcieradła ? czy coś w "gazowym stanie skupienia" ? :-) Pomysł mi się podoba :-) Powodzenia!
Kalais Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Napisano 17 Lipiec 2008 duchy na prostym patencie, wymodeluje z boxa, i material z opacity ilestam % fajnie, ze pomysl przypadl do gustu, mam nadzieje ze ukoncze ta prace
sly Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 ukończysz..? mało szczegółowy ten opis... jakiego koloru będą młotki i co ważniejsze skarpetki drugiego syna...? pozdrawiam.
mileS Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Hehe może być ciekawie , czekam na realizację . Ciężko ci będzie z duszkami i piórami na tych hmm kurczakach :P ale mam nadzieję że dasz rade . Pozdrawiam ;]
Kamiś90 Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Widzę że nie tylko ja startuję z Blenderem w kieszeni. Pomysł nawet fajny, ale zastanawia mnie jedno - dlaczego telewizor naprawiany jest na dworze? ... EDIT: Życzę powodzenia !
Kalais Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 ukończysz..? ;) mało szczegółowy ten opis... jakiego koloru będą młotki i co ważniejsze skarpetki drugiego syna...? pozdrawiam. hehe sly, pozdrawiam rowniez Hehe może być ciekawie , czekam na realizację . Ciężko ci będzie z duszkami i piórami na tych hmm kurczakach :P ale mam nadzieję że dasz rade . Pozdrawiam ;] piora beda prosty cartoon style, wiec mam nadzieje ze nie przysporza mi za duzo problemow, chyba ze mi przyjdzie do glowy "opiorzenie" w realistyczny sposob na cartoonowym modelu pozdrawiam Widzę że nie tylko ja startuję z Blenderem w kieszeni. Pomysł nawet fajny, ale zastanawia mnie jedno - dlaczego telewizor naprawiany jest na dworze? ... EDIT: Życzę powodzenia ! dzieki :) naprawiany na dworze, bo jak sie popsul to wreszcie jest okazja wyjsc na dwor :P wiecej miejsca do naprawy, mozna nabrudzic i rozlozyc wszystkie zabawki duzego chlopca (narzedzia)... poza tym jakos mi sie przypomnieli tacy "dlubacze", ktorych widywalem na kazdym osiedlu w latach 80tych przed blokiem/na podworku/na parkingu wiecznie grzebiacy w samochodach (maluch, duzy fiat lub super wtedy luksusowy golf), z rozlozona kupa narzedzi, w smarze, ktorzy zawsze prowadzili wiecej przeroznych dysput niz rzeczywiscie cos robili w tych samochodach :) dzis tez jeszcze takich mozna spotkac, ale to juz nie to samo...
Kalais Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Napisano 8 Sierpień 2008 uh, dawno mnie tu nie bylo, praca na zmiane z krotkimi wakacyjnymi wyjazdami... mam nadzieje teraz troche czasu poswiecic na SSAT narazie pokolorowalem concepty postaci tak na szybko, za pare dni dorzuce pelny, kolorowy concept sceny i troche conceptow elementow typu drzewa, skrzynka na narzedzia, telewizor itd...
Rekomendowane odpowiedzi