Napisano 20 Lipiec 200816 l czy może mi ktoś pomóc i wie jak za "jednym kliknięciem" zaznaczyć przekątne edgesy nie robiąc tego "z palca" - zaznaczać każdą z osobna? Edytowane 20 Lipiec 200816 l przez drakul
Napisano 20 Lipiec 200816 l zaznaczyć loopami lub selekcją pionowe i poziome edge a potem dać invert selection
Napisano 20 Lipiec 200816 l Autor piksar: ale ja nie chce zaznaczyć wszystkich przekątnych tylko wybrany rząd bądź kolumnę.a poza tym loopami nie da rady zaznaczyć pionowych i poziomych krawędzi bo albo zakręcają albo zatrzymują sie na przekatnych.wiec mozna tylko selekcje, a przy zakrzywionych ksztalcie juz trzeba pojedynczo zaznaczac
Napisano 20 Lipiec 200816 l obróć sobie widok o 45 stopni, zaznacz linię vertexów i z wcisnietym ctrl przejdz na edycje linii.
Napisano 20 Lipiec 200816 l Autor moze pokaze na konkretnym przykładzie bo widze ze jest to nie rozumiane.mi nie chodzi o plane z przekatnymi a skomplikowana bryle w ktorej chcve zaznaczyc przekatne w jednym z rzedow badz kolumn i przekrecanie o 45 st to nie rozwiazanie. na zdjeciu nizej jest fragment wanny- jak zaznaczyc szybko przekatne czworobokow Edytowane 20 Lipiec 200816 l przez drakul
Napisano 20 Lipiec 200816 l hmmm wsumie dokladnie nie wiem jak rozwiazac ten problem ale zaryzykuje stwierdzeniem ze moze skrypt "polyboost" potrafi takie rzeczy
Napisano 22 Lipiec 201113 l Odgrzeje kotleta , Czy ktoś ma na to jakiś sposób? Najlepiej jakby automatycznie zaznaczało wszystkie zbędne w edit poly przekątne(edge). Zerknę jeszcze w ten polyboost. Jak znajdę ;) rzecz jasna.