Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam zamiar przejść z 3ds max 2009 64-bit w systemie vista 64 bity na 3ds max 2009 32-bit w systemie vista 32-bit

O ile spadnie mi wydajność jeśli chodzi o:

- otwieranie programu

- przygotowanie do renderu

- render

- obracanie obiektu

- wykonywanie operacji na obiektach

?

mój sprzęt przystosowany pod 64 bity to:

- tylko 4 GB ramu

- płyta główna Asus P5Q PRO

- karta grafiki Asus EAH3850 Magic

- procesor Intel Core 2 Quad Q9300

Musze się przenieść na viste 32 bity bo nie mam sterowników pod 64 bity do jednego urządzenia które muszę używać... Nie mam więc wyboru... :\

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Skoro sprzęt jest na 64-bity a ty postawisz 32 - bity, zostaje wolne 32 bity na których możesz postawic drugi system i drugiego maxa. Na jednym modelujesz a na drugim renderujesz.

Napisano
  • Autor

Master Kiełbaster mówimy o 64 a nie o 68

"Skoro sprzęt jest na 64-bity a ty postawisz 32 - bity, zostaje wolne 32 bity na których możesz postawic drugi system i drugiego maxa. Na jednym modelujesz a na drugim renderujesz."

Brzmi niewiarygodnie :D pierwszy raz coś takiego słyszę - w ogóle dwa systemy operacyjne mogą jednocześnie działać na jednym komputerze mając jednocześnie dostęp do tych samych dysków? to chyba musi być kłopotliwe..

Napisano
Master Kiełbaster mówimy o 64 a nie o 68

"Skoro sprzęt jest na 64-bity a ty postawisz 32 - bity, zostaje wolne 32 bity na których możesz postawic drugi system i drugiego maxa. Na jednym modelujesz a na drugim renderujesz."

Brzmi niewiarygodnie :D pierwszy raz coś takiego słyszę - w ogóle dwa systemy operacyjne mogą jednocześnie działać na jednym komputerze mając jednocześnie dostęp do tych samych dysków? to chyba musi być kłopotliwe..

Nie, normalnie smigaja z ta sama predkoscia i nawet jeszcze szybciej, dodatkowo jak bedziesz miala quada to liczbe systemow i procesow mozesz mnozyc jako 4 :)

Napisano

a jak masz szyne pamieci 256bit, to paaanie! renderfarma domowa! :D