e-mati Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 Witam, Mam problem z wyrenderowaniem poprawnie mojej krótkiej scenki, która ma 10 sec. Jest to deszcz z poruszającą się mgłą na dole... Chce to wyrenderować do pliku *.avi i użyć DivX ale jak ostatnio nim renderowałem to film miał te 10 sec. ale przelatywał odrazu z czarnym tłem i nic nie leciało.... Albo był zielony obraz w DivX Playerze. Jak ustawić DivX, żeby mi to płynnie chodziło w rozmiarach 1280x720? Chodzi mi jak ustawić to okienko DivX po wejściu w Render wybraniu typu pliku i w setup... Jak zły dział to sory.... nie widziałem nigdzie Video...
piksar Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 przede wszystkim wiadomo że nie renderujemy do avi tylko do sekwencji plików i łaczymy w animacje w innym sofcie - 11 przykazanie i kazdy maxowiec o tym wiem
floo Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 przede wszystkim wiadomo że nie renderujemy do avi tylko do sekwencji plików i łaczymy w animacje w innym sofcie - 11 przykazanie i kazdy maxowiec o tym wiem o przepraszam... pszczelarze również o tym wiedzą... ;]
sly Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 dużo zależy jakiej wersji Divx'a używasz.. nie powiem jak ustawić konkretnie, ale postaraj się znaleźć opcję 2-pass - to będzie podwójnie przemielone i wybierz ok 6000-7000KBytes/sec. ale i tak odradzam... już lepiej skompresować IndeoVideo... albo zapisać jako .mov - H264 np. jeśli masz zielony obraz podczas odtwarzania to prawdopodobnie błąd kompresji... możliwe że masz bałagan w kodekach w systemie, radzę znaleźć w sieci jakiś program który pozamiata, i powyłącza ci .dll kodeków... nawet programy służące do zapisu w Avi nie zawsze radzą sobie z Divx'ami lepiej już zapisać filmik w lepszej jakości i później bawić się materiałem - przekodować go jakimś programem... - gordianKnot na przykład... 11 przykazanie pszczelarzy - to rozwiązanie jeśli wiesz jak skleić sekwencje plików (np. jpg, .tiff, .png, .targa) w całość... - ja nie mam pojęcia... pozdrawiam.
skocu Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 11 przykazanie pszczelarzy - to rozwiązanie jeśli wiesz jak skleić sekwencje plików (np. jpg, .tiff, .png, .targa) w całość... - ja nie mam pojęcia... . VirtualDub - darmowe dobre
e-mati Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Napisano 21 Lipiec 2008 Czyli, mam wyrenderować te 300 klatek np. do formatu PNG i dopiero zmontować to do avi?
e-mati Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Napisano 21 Lipiec 2008 A możecie podać jakieś programiki do takiego montowania? Tylko nie ten VirtualDub....
Rekomendowane odpowiedzi