hiroo Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 pomiżej model żarówki, mam pytanie jak najprościej zrobić teraz napis na żarówce aby wyglądała bardziej realnie, z góry dzięki
hcpiter Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 napis mozesz w prosty sposob dodac uzywajac materialu blend i tworzac maske z napisem. Po stworzeniu takiego materialu zaznaczasz wybrane poly np te gorne jak w zarowach i nakladasz material blend pozniej mapowanie i powinno byc ok :)
mafida Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 Fajne te żarówki jakbyś dodał kaustyki to by było całkiem fajnie,a napis...przychodza mi do głowy różne szalone pomysły ale najprościej to chyba w ps domalować:))
Beatou Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Dokladnie tak jak mowi hcpiter.. a kaustyka to swoja droga ;] no i finalnie pewnie bez ziarna bedzie co?:D
Gość AT7 Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Czy oby napewno gwint żarówki jest gwintem ? Wygląda jakby wcięcia były ustawione równolegle.... Ale może to tylko złudzenie :) Ale są spoko
elimo Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Ja bym tego w PS nie robił, nie będzie to zadawalający efekt. Brak cieni i etc. Wrzuć unwrap map, albo unwrap uvw zaznacz sobie napis jako map chanel z kolejnym nr, napis zrób z maską opacity. Przy pomocy unwrapów ustawisz napis tak jak potrzebujesz. Tak przygotowane materiały wrzuć do materiału composite, w base material wrzuć szkło w mat 1 wrzuc napis. Działa?? :) U mnie działa :) pzdr
hiroo Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Napisano 22 Lipiec 2008 Dzięki za komentarze tu kolejna trochę poprawiona wersja :) na rzaie tylko nie mam czasu aby zrobić napisu na żarówce i kolejne pytanie jak poprawić kaustyke bo za każdym razem wychodzi mo coś mniej więcej takiego
Master Kiełbaster Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 ponajpierwsze musisz mieć punktowe źródło światła.
hiroo Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Napisano 23 Lipiec 2008 render Vray, światło 2 x Vray light, zaraz spróbuje z innym światłem
Rekomendowane odpowiedzi