Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

pomiżej model żarówki, mam pytanie jak najprościej zrobić teraz napis na żarówce aby wyglądała bardziej realnie, z góry dzięki

a5ba9.th.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

napis mozesz w prosty sposob dodac uzywajac materialu blend i tworzac maske z napisem.

Po stworzeniu takiego materialu zaznaczasz wybrane poly np te gorne jak w zarowach i nakladasz material blend pozniej mapowanie i powinno byc ok :)

Napisano

Fajne te żarówki jakbyś dodał kaustyki to by było całkiem fajnie,a napis...przychodza mi do głowy różne szalone pomysły ale najprościej to chyba w ps domalować:))

Napisano

Dokladnie tak jak mowi hcpiter.. a kaustyka to swoja droga ;] no i finalnie pewnie bez ziarna bedzie co?:D

Napisano

Czy oby napewno gwint żarówki jest gwintem ? Wygląda jakby wcięcia były ustawione równolegle.... Ale może to tylko złudzenie :) Ale są spoko

Napisano

Ja bym tego w PS nie robił, nie będzie to zadawalający efekt. Brak cieni i etc.

Wrzuć unwrap map, albo unwrap uvw zaznacz sobie napis jako map chanel z kolejnym nr, napis zrób z maską opacity. Przy pomocy unwrapów ustawisz napis tak jak potrzebujesz. Tak przygotowane materiały wrzuć do materiału composite, w base material wrzuć szkło w mat 1 wrzuc napis. Działa?? :) U mnie działa :)

pzdr

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze

tu kolejna trochę poprawiona wersja :) na rzaie tylko nie mam czasu aby zrobić napisu na żarówce

i kolejne pytanie jak poprawić kaustyke bo za każdym razem wychodzi mo coś mniej więcej takiego

a6ar0.th.jpg

Napisano
  • Autor

render Vray, światło 2 x Vray light,

zaraz spróbuje z innym światłem