TrojkaT Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Witam Wczoraj troche wody mi sie wylalo na matryce monitora i mam traz takie odbiscia na dole monitora , zrobie fotke jak tylko znjade kabel :) Da sie z tym cos zrobic?
Knysha Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Rozlozyc, wysuszyc - czyli dzwon do serwisu :)
piotrek Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Może za mocno wycierałeś i uczkodziłeś matrycę? Pokaż to zdjęcie najlepiej.
TrojkaT Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Napisano 23 Lipiec 2008 Nic nie wycieralem, serwis odpada postaram sie zdjecie wrzucic
illy Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 materialowy worek wypelniony sola, sol jest higroskopijna i wciaga wode, pomoglo mi kiedys z nurkujacym aparatem
JmTm00 Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 qrde :/ najlepiej dać mu wyschnąć w 101 % jezeli masz opcje pracuj na innym, jak tamten wyschnie stwierdzisz usterki, i albo bedziesz miał zapasowy albo allegro ;)
Hynol Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Jeżeli woda była czysta to nie będzie problemu. Po wyschnięciu powinien działać. Jeżeli nie daj boże była z cukrem, solą czy inną substancją która po wyschnięciu może się osadzać i przewodzić prąd, to będzie znacznie gorzej. Do suszenia polecam suszarkę albo inne wynalazki o właściwościach higroskopijnych - żele i kryształki w torebkach, albo na przykład ryż.
TrojkaT Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Napisano 23 Lipiec 2008 nie chodzi mi ze woda wylala sie gdzies do srodka monitora tylko troche spadlo na matryce :) woda byla czysta mineralna niegazowana.Monior dziala normalnie. Wrzuce zdjecie tto zobaczycie jak dokladnie to wyglada
sly Napisano 26 Lipiec 2008 Napisano 26 Lipiec 2008 brak zdjęcia sugeruje jakąś eksplozję albo inną tragedię... trzymam kciuki.. i radzę się przenieść na pustynię... ;) pozdrawiam.
Robert B. Napisano 26 Lipiec 2008 Napisano 26 Lipiec 2008 Uno jaka marka wody bo niektore z tych mineralnych to nie wiem... Pozatym lepiej destylowana następnym razem ;) Po Uno drugie czyli chyba de ale jak sie pisze nie wiem ;P Nie włącza się rzeczy do prądu mokrych z powodu prostego morze dojść do spięcia i tyle będziesz miał z monitora. Po 3 wysusz ;) Moj kumpel kiedyś sok wylał na tyl crt ale było zabawy ;) monitor po wyschnięciu działął
Rekomendowane odpowiedzi