Napisano 23 Lipiec 200816 l Witam Wczoraj troche wody mi sie wylalo na matryce monitora i mam traz takie odbiscia na dole monitora , zrobie fotke jak tylko znjade kabel :) Da sie z tym cos zrobic?
Napisano 23 Lipiec 200816 l Może za mocno wycierałeś i uczkodziłeś matrycę? Pokaż to zdjęcie najlepiej.
Napisano 23 Lipiec 200816 l materialowy worek wypelniony sola, sol jest higroskopijna i wciaga wode, pomoglo mi kiedys z nurkujacym aparatem
Napisano 23 Lipiec 200816 l qrde :/ najlepiej dać mu wyschnąć w 101 % jezeli masz opcje pracuj na innym, jak tamten wyschnie stwierdzisz usterki, i albo bedziesz miał zapasowy albo allegro ;)
Napisano 23 Lipiec 200816 l Jeżeli woda była czysta to nie będzie problemu. Po wyschnięciu powinien działać. Jeżeli nie daj boże była z cukrem, solą czy inną substancją która po wyschnięciu może się osadzać i przewodzić prąd, to będzie znacznie gorzej. Do suszenia polecam suszarkę albo inne wynalazki o właściwościach higroskopijnych - żele i kryształki w torebkach, albo na przykład ryż.
Napisano 23 Lipiec 200816 l Autor nie chodzi mi ze woda wylala sie gdzies do srodka monitora tylko troche spadlo na matryce :) woda byla czysta mineralna niegazowana.Monior dziala normalnie. Wrzuce zdjecie tto zobaczycie jak dokladnie to wyglada
Napisano 26 Lipiec 200816 l brak zdjęcia sugeruje jakąś eksplozję albo inną tragedię... trzymam kciuki.. i radzę się przenieść na pustynię... ;) pozdrawiam.
Napisano 26 Lipiec 200816 l Uno jaka marka wody bo niektore z tych mineralnych to nie wiem... Pozatym lepiej destylowana następnym razem ;) Po Uno drugie czyli chyba de ale jak sie pisze nie wiem ;P Nie włącza się rzeczy do prądu mokrych z powodu prostego morze dojść do spięcia i tyle będziesz miał z monitora. Po 3 wysusz ;) Moj kumpel kiedyś sok wylał na tyl crt ale było zabawy ;) monitor po wyschnięciu działął