Napisano 27 Lipiec 200816 l mam taki irytujący problem bo podczas pracy w blenderze i kliknięciu pojawia mi się 1 i 2 zamiast kursora kiedys to wyłączyłem ale nie wiem jak ale to jest strasznie irytujące i nic nie da się normalnie robić. Edytowane 27 Lipiec 200816 l przez mandragora
Napisano 27 Lipiec 200816 l Autor nie moge wycelować ale jeszcze raz wytłumaczę podczas zmiany wartości jakiś danych i wciskaniu strzałki która ma dodać albo ująć jakąś wartość pojawia się cyfra i zanim zniknie mija trochę czasu pierwszy raz to widzę w tej pracy bo przedtem mi się to nie pokazywało. No może kiedys ale nie wiem jak z tego wybrnąłem. Poprawka pojawia się tylko w node editor nawet w wciśnięciu przycisku use nodes a wszędzie indziej nie. Edytowane 27 Lipiec 200816 l przez mandragora
Napisano 27 Lipiec 200816 l Ten cyferkowy kursor oznacza ni mniej ni więcej, że Blender przelicza właśnie jakieś wartości, jak np. podgląd materiału w Node Editorze. Podobnie podczas bake'owania np. animacji particli czy fluida oznacza on aktualnie przeliczaną klatkę. Nie znam sposobu żeby to wyłączyć, mi to nigdy nie przeszkadzało- lepiej poczekać aż program zrobi swoje, bo potrafi solidnie zamulić.
Napisano 27 Lipiec 200816 l Autor a no właśnie może dlatego bo mam Depth of Field dla sceny ustawiony i może dla tego a komp nie jest pierwszej młodości i może przedtem dlatego że to było sobie tam takie coś nudnego jak jakiś klocek przy którym nie było żadnego dławienia się. Dzięki bo myślałem że coś włączyłem przypadkowo i jest źle.
Napisano 27 Lipiec 200816 l trzeba tak odrazu że to w node editor masz taki przycisk Use Nodes który włączasz i wyłączasz jak włączasz to zaczyna przeliczać i pokazują się cyferki