Napisano 29 Lipiec 200816 l Nie wiem czy zdążę przed osiemnastym ale się zobaczy... Przynajmniej trochę sie zmobilizuję.;) zacznę od koncepciku(niezbyt to wyszło ale jest:) Stworek będzie lewitował, z tego też powodu nóżki ma raczej skarlałe, tu początek sculptu ciałka, płaszczyk jak na koncepcie dojdzie potem: Pozdrawiam! Edytowane 12 Sierpień 200816 l przez Morte
Napisano 29 Lipiec 200816 l odrazu mnie się skojarzyły te latające cuda leczące u Alienów w Dark Colony ;D
Napisano 29 Lipiec 200816 l dzięki za komentarze chłopaki! Stwoków z dark colony nie kojarzę nie grałem... Mały up:
Napisano 5 Sierpień 200816 l dla mnie bombastycznie od strony pomyslu i wykonania pewnie jeszcze nie finalnego
Napisano 6 Sierpień 200816 l Dzieki Don, fajnie ze ci sie podoba! Tymczasem wersja let's say prefinal, jestem otwarty na wszelkie sugestie poprawek! Pozadrawiam!
Napisano 6 Sierpień 200816 l dla mnie gut bomba, ja bym juz startowal z normalami i co uwielbiam kolorkiem :D, musze swoejgo ruszyc choc pewnie ulegnie przerobce gruntownej :\
Napisano 12 Sierpień 200816 l dzieki chłopaki! Wypaliłem mapki (ao+normalka) trochę sie męczyłem bo coś zbrush(albo blender) mieszał ze skalą podczas eksportu. Ani mapki (które maja sporo artefaktów) ani mesh ( troszkę pod 6k) nie są jeszcze finalne. A tu bonusik, czyli zrzuty z viewportu apricotowego builda blendera- jest bardzo fajnie, jak dojdę jak go zmusić do wyświetlania alpha map to już w ogóle miód malina Pozdrawiam i dzięki za komentarze!
Napisano 12 Sierpień 200816 l Ciekawe jak bedzie wygladał z kolorkami, na razie spoko. Kurde ja stanalem ze swoim slimakiem i nie mam czasu sie za niego za bardzo zabrac. Moze na weekendzie popracuje nad nim zeby zdazyc do poniedzialku ;/
Napisano 13 Sierpień 200816 l Ładnie Ci się wypaliły normale, nic nie straciłeś w stosunku do hp. Powodzenia przy malowaniu.
Napisano 16 Sierpień 200816 l Normalki na tych obrazkach nie leżą ładnie- mamy artefakt na boku, ogólnie mam z tym wszystkim trochę problemów, ale teraz będę się brał za kolorek, choć raczej nie zdążę na poniedziałek... Jakieś szanse na przedłużenie?
Napisano 16 Sierpień 200816 l mysle ze spoko , bo ja jestem w powijakach jeszcze , reszta ekipy tez tak roznie ;) a główny inicjator mimo obitnic jeszcze nie wystartował :o)
Napisano 16 Sierpień 200816 l Też mi się wydaje, że nikt się nie obrazi, jeśli skończysz tydzień lub dwa później :) Bitwa coś zdechła, więc fajnie by było gdyby skończyło więcej osób. Jeszcze raz powodzenia przy malowaniu.
Napisano 16 Sierpień 200816 l okej fajnie mi to słyszeć:) A tu szybki conceptmodel jego "szaty" : Co myślicie? Jak alpha mapy dojdą to wyglądać będzie inaczej, lepiej mam nadzieję:);) Pozdrawiam!
Napisano 17 Sierpień 200816 l wszykto zalezy jakie te alfy będą , czy bardziej zakryją swietne ciałko czy tylko jako ozdoba posłuzą, szata jako mesh jest gut
Napisano 18 Sierpień 200816 l Oki, no to biorę sie za color mapkę... Co sądzicie o tym kolorku? nie mogę się na dominujący zdecydować, myślałem też o czerwonym. Tu base color+ao+troche paintingu na głowie którego jak sie okazało wcale nie widać:\
Napisano 18 Sierpień 200816 l Jest spoko, ale może pomyślisz nad czymś w stylu gołych mięśni? Masz dobrze zarysowane włókna, więc taki oskórowany alien mógłby fajnie wyglądać. Niestety patząc z drugiej strony byłoby to mało oryginalne :)
Napisano 19 Sierpień 200816 l Właściwie każdy alien jest mało oryginalny:p Fajnie wygląda całkiem. Pomysł tej szaty jakoś mi nie podchodzi, może go zrób w stylu takim powiedzmy szamańskim, jakieś cybernaszyjniki, magiczna różdżka:) rurki jakieś wiszące, blaszki no coś takiego:) I koniecznie lampki, koniecznie! Spectacular spróbuj nieco zwęzić, żeby bardziej oślizgły był może?? (w sensie że shinnes, czy jak to się tam pisze, za miękki)
Napisano 27 Sierpień 200816 l Długo się nie odzywałem... Wszystkim się zajmowałem tylko nie tym projektem;) Kuba motyw z tymi mięśniami jakoś niezbyt mi podchodzi Levus- bardzo ciekawe to do mówisz , dało mi sporo do myślenia, jeszcze zobaczymy... A tymczasem powiem tak, jakoś mi się nie widział ten niebieski, tutaj próba z innym schematem kolorków.