miriam Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 (edytowane) TYP: PLAKAT FILMOWY TEMAT: Adventure Movie Poster! by Ortheza Film Przygodowy prezentujący perypetie poszukiwacza /ki przygód podążającego /ej zawiłą droga prowadzącą do tajemniczego skarbu. W filmie pojawiają sie tradycyjnie piękna kobieta(y) (lub przystojny mężczyzna) i groźny przeciwnik a także niespodziewani pomocnicy. Sceneria filmu dowolna :-), tak samo jak i epoka, a także tytuł filmu. TERMINARZ: START: 02.08.2008 KONIEC: 25.08.2008 - Termin Przesunięty do 29.08.2008 Głosowanie: 26.08-31.08 - Termin Przesunięty 30.08 - 03.09 INFO: Zwycięzca wybiera temat oraz sposób jego prezentacji • conceptart • ilustracja • mattepainting • komiks • plakat • ??? • Czas trwania wyzwania: 3 tygodnie. !! Serdecznie Zapraszamy !! REGULAMIN : * Udział w ChallengeCorner może brać każdy. * Aby wziąć udział w ChallengeCorner wystarczy być tylko posiadaczem konta na www.max3d.pl * Założenie własnego wątku w dziale ChallengeCorner deklaruje tym samym chęć w nim udziału. * Wątek należy założyć nie później niż tydzień przed zakończeniem tej edycji ChallengeCorner. * Nazwa wątku powinna brzmieć: ChC.4: WYBRANY TEMAT by XXX * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich może poddać głosowaniu. * Zachęcamy do jak najczęstszego postowania kolejnych postępów ze swojej pracy. Więcej informacji to większa popularność. * Obrazy mogą być stworzone w programach graficznych do obróbki grafiki2D (np: Photoshop lub Painter), jak również w technikach tradycyjnych(olej, akryl, ołówek etc.). Wątki zawierające grafikę 3D będą usuwane. * Wersje finalne obrazków wraz z krótkim opisem (max 3-4 zdania) oraz znaczkiem w załączniku, (typu: finish, koniec, fine etc. ,) Proszę umieszczać w pierwszym poście swojego wątku. * Wersje finalne obrazków powinny mieć szerokość/wysokość nie większą niż 800px/900px., /dodatkowo można wstawić link do pełnej wersji/ * ostatniego dnia, lub pierwszego po zakończeniu pobieramy obrazki tylko z pierwszego postu i zapisujemy je w nowym wątku gdzie użytkownicy będą mogli obejrzeć prace i oddać na nie swoje głosy. Prace z innych postów niż pierwszy nie będą brane pod uwagę. * Postowanie prac zaczętych wcześniej lub będących przedmiotem innych konkursów jest niemile widziane i nie dozwolone. * Zwycięzcą może zostać nawet 1 osoba, która ukończy swoją pracę zgodnie z założeniami danego tematu oraz będzie spełniać jego wymogi, w takim przypadku Sonda NIE Będzie ogłaszana. //ILUSTRACJA * brak dodatkowych wymagań //CONCEPT * obowiązkowo minimum jeden dodatkowy rzut na obiekt. * obowiązkowo przynajmniej jeden powiększony detal/fragment z obiektu * Pod pracą wskazany jest opis uzupełniający obrazek. (np. na czym się bardziej skupiliście, co z opisu najbardziej wpłynęło na taką, a nie inną interpretację tematu) //KOMIKS * zachowanie jednolitego stylu plastycznego i wyglądu postaci, * ścisłe trzymanie sie opisu, * układ i rozmiary kadrów dowolne, należy jednak zachować kolejność z szablonu (czyli chronologię mówiąc krótko) * użycie wszelkich referencji jest bardzo wskazane * zalecany format A4 300dpi, na forum pokazujecie A4 72 dpi (595x842 px) , ewentualnie link do full size * prace najlepiej zacząć od szkicowego rozplanowania kadrówi zamieszczenia takiej formy na forum * w pracach można wykorzystać wszelkie wyrazy dźwiękonaśladowcze oraz inne elementy składające się na ten rodzaj. //PLAKAT Na plakacie oprocz wlasicwej grafiki powinny się znajdować: - tytul filmu - obsada, przynajmiej glownych aktorow (oczywiscie moga byc wymysleni) - reżyser, itd ... - data premiery filmu czyli: xxx data zakończenia ChC xxx Edytowane 25 Sierpień 2008 przez miriam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 ciekawy temat biorę udział :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 3mam kciuki zebys nie spękał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 Niom to fajnie :D, liczę na to. Powodzenia ///Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 można przedłużyć bitwę o dzień albo dwa, było by miło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2008 Hmm, :), trzeba będzie referendum przeprowadzić wśród uczestników, acz myślę że nie powinno być problemu raczej ;). MAX do 29.08 i wtedy ew. skrócić głosowanie/lub dać głosowanie do 3.09 drobnym kosztem kolejnej edycji ? //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 dzieki :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 OK. PM'ki wysłane więc Proszę o szybkie odpowiedzi decyduje większość. //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Jestem za... a co mi tam - posiedzę jeszcze trochę nad pracą. Przyda się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atheg Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Jestem bardzo za przedłużeniem terminu. Prawdopodonie dzieki temu skończę. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 jestem za :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Proto Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Oczywiscie ze za :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 OK zatem :) termin zostaje przedłużony. Stosowna Informacja znajduje się w pierwszym poście wątku. Powodzenia Wszystkim i do roboty ;). //Pozdr. ta ... trzeba się będzie również za to wziąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Trochę po czasie ale także za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 Photomanipulating wchodzi w grę? bo rano wpadłem na pomysł, zrealizowałem go i nie wiem czy niepotrzebnie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 nom w sumie nie ma raczej przeciw wskazań choć to już nieco inna bajka, ale jak dla mnie to nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 (edytowane) No właśnie wolałem spytać:) Bo to trochę pójście na łatwiznę, ale za późno się obudziłem ze startem ^^ EDIT: * Wątek należy założyć nie później niż tydzień przed zakończeniem tej edycji ChallengeCorner. Więc pozamiatane:) Może następnym razem ;) Edytowane 29 Sierpień 2008 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 Spoko :), czasem mam ten sam problem Gwoli Informacji, na dokończenie prac macie Szanowni Koledzy Czas do jutra rana. tj. do godz. 8.00 ;), podejrzewam. Jutro również zostanie wystawiona Sonda, dlatego też Proszę wstawić stosowną informację (w załączniku) o tym czy praca jest skończona czy też nie. //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi