Napisano 3 Sierpień 200816 l Witam ! Chciałbym wam zaprezentować zaczątki mojej nowej pracki :) Mianowicie Ferrari Enzo Render 1 Render 2 Render 3 Render 4 ( Po lekkiej edycji Szopką ) Siateczka - Bez MS Siateczka - Z MS Dalsze rendery niedługo. Pozdrawiam !
Napisano 3 Sierpień 200816 l to teraz napisze tak wykasuj to i zacznij od nowa a przed rozpoczęciem popatrz na inne modele ferrari enzo, było robione już kilkukrotnie wiec nie powinno być ze znalezieniem jego siatek
Napisano 3 Sierpień 200816 l Autor a z jakiego powodu ? ;> Siatka jeszcze będzie poprawiana kilkukrotnie, ale nie wiem co wg Ciebie jest nie tak z tym modelem.
Napisano 3 Sierpień 200816 l siatkę przodu masz tak źle ułożoną ze lepiej od nowa zacząć niż ją poprawiać ale zrobisz jak będziesz chciał
Napisano 3 Sierpień 200816 l Autor będzie poprawiane wszystko, a jak coś sie skopie, to wyjdzie Errari Fenzo i tyle ;D że miejscami jest niedokładnie i krzywo, to wiem - widze, dlatego praca jest w WIP ;) Aha i nie muszę chyba podkreślać, że to moje pierwsze auto, które pokazuje światu i mam zamiar je skończyć ? ;) ( Modelowaniem aut bawię się dopiero ze 3 tygodnie )
Napisano 3 Sierpień 200816 l Siatka nie wygląda rewelacyjnie, no i jest wiele niezgodności z oryginałem. lepiej staraj się robić model w całości zgodny z oryginałem, bo jak będzie jakieś skomplikowane miejsce to możesz iść na łatwiznę i tak się nie nauczysz modelowania.Pracuj pracuj
Napisano 3 Sierpień 200816 l Rzadko tam gdzie trzeba gęsto i na odwrót. Źle prowadzona siatka, nie możesz kończyć krawędzi 'w polu'. Dziw mnie bierze, że z ms wychodzi całkiem znośnie :P Weź się za jakiegoś tutoriala, nauczysz się jak prowadzić siatkę.
Napisano 3 Sierpień 200816 l tutaj nie ma co poprawiać. najlepiej od nowa naśladując inne siatki podobnych modeli.
Napisano 4 Sierpień 200816 l Powiem tak.. siatka nienajlepsza... Faktycznie nie poprawiaj jej tylko zrob od nowa poki jeszcze jest tego malo. Kolejna sprawa - obserwuj fotki i swoje "rendery"... Przeciez to jest plastelina co Ci wyszlo - sorry ale trzeba byc szczerym. Obserwuj referki i swoje efekty!
Napisano 4 Sierpień 200816 l Autor W Takim razie zaczniemy od nowa. Ale teraz, to siechyba, za jakieś łatwiejsze autko wezmę :) Temat do zamknięcia.