Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam, mam zlecenie na model logo Lamborghini, które potem ma być wycięte w metalu. Model wyeksportowałem i przesłałem klientowi, który otwarł w swoim programie i wyszło bardzo nieciekawie.

Mój screen:

2d95zip.png

Screen klienta:

9ftvo6.jpg

Czy to wina po prostu "uładniającego" model shadingu w viewporcie maxa? Jeśli tak, to jak to mogę rozwiązać? Mesh smoothem byłoby raczej ciężko to traktować - za gęsta siatka, chamfery, itd.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a masz tam jakiegoś meshsmootha czy turbosmootha czy jak to tam się nazywa w maxie? jeśli tak to musisz to zamrozić przed eksportem. I zapytaj jaki jest limit poly dla tej maszyny na której to będzie robione. Też miałem takie fazy przy modelowaniu do laserowego 3d w szkle. być może jeśli nie masz ms to będziesz musiał model podzielić żeby był gładszy.Też miałem takie fazy przy modelowaniu do laserowej grawerki 3d w szkle.

Napisano

Jeśli model jest dobrze zrobiony jeśli chodzi o siatkę, to nie Ty masz problem tylko klient ze swoim programem..

Bez sensu jest stwierdzenie:"czy to wina "uładniającego shadingu w viewporcie maxa?" No pewnie, że to wina shadingu, a czego innego?

Na moje oko, klient zaimportował model i nic z nim nie robiąc nadał jako materiał jakieś deafultowe pseudo-złoto to jak ma to wyglądać?

Pewnie trzeba zrobić smooth groups (których nie ma po bezpośrednim imporcie modelu np w obj) i jakieś mapowanko może będzie potrzebne.

Napisano

Screen klienta wygląda jakby na podstawie twojego modelu stworzyło mu displace mapę w niezbyt wysokiej rozdzielczości (pionowe paski dookoła loga) i dopiero na jej podstawie stworzyło model.

Nie wiem jak taka grawerka działa więc pewnie pierdziele głupoty ;)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.