Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam...

Jestem tu nowy i dopiero uczę się 3D także proszę o początkową wyrozumiałość i z góry dziękuję za pouczającą krytykę.

Za pierwszy cel postawiłem sobie pojazd jak w temacie.

Foto oryginału:

12602un4.jpg

Pierwsza praca - błotnik przedni oryginał przed poszerzeniem:

Proszę nie zwracać uwagi na "ostry kant nadkola" i tak będzie przebudowane.

blotnikwidokla2.jpg

Pozdrawiam serdecznie 3D maniaków...

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Te maluszki to cuda są. Jedyny dopuszczalny tuning malucha to wlasnie pod wyscigi. Oglądałem filmiki jak to lata no i to jest szok :)

Napisano
  • Autor

Bardzo fajne...

Ten konkretnie egzemplarz jest wyposażony w silnik Kawasaki ZX7 o mocy około 192KM co przy wadze rzędu 500kg daje niezłą frajdę z jazdy.

Co do postępu prac to będą one szły mozolnie ponieważ sam muszę pracować nad blueprintami oryginalnego 126p dopasowując je do tej przeróbki.

Aczkolwiek nie zniechęcam się i dysponuję też sporą ilością czasu :)

PS HAYABUZA pisze sie "Hayabusa" :D

Napisano
  • Autor

Kolejna relacja:

Błotnik przedni z poszerzeniem w siatce i po drobnym smooth :)

blotnikwidok2tq2.jpg

blotnikwidok2smoothgm9.jpg

Jak zwykle proszę o wyrozumiałość i konstruktywną krytykę...

Ten walec :D to nic innego jak koło z oponą 195/45/13 naciągniętą na 8" felge (tzn pomoc do wymiarowania)...

Zawieszenie obniżone o 60mm.

Na dolnej krawędzi pasa przedniego jest błąd - już poprawiony :)

Na załamaniu pasa/błotnika również był błąd - już go nie ma :)

Pozdrawiam...

Napisano
  • Autor

PS Zapomniałem dodać - ten samochodzik oprócz projektu 3D będzie także zbudowany na żywo :D

Pozdrawiam...

Napisano

Robisz dokladnie ta wersje co jest na poczatku tematu ? + za wybor autka ;)

Napisano
Petroholic - no powiem ci że dobrego wyboru dokonałeś co do modelowania i co do budowy na żywo :) ja tez robie malucha w 3d ale wersja max tuning i również chce go zrobic na żywo ale z silnikiem 1.0 Fire :D :) i tez jade ze zwykłych printów :) ale jakoś to wyszło :) zapraszam do zobaczenia mojego wip-a :) a model ogulnie spoko :) jak na sam początek to nieźle :)
Napisano
  • Autor

Bubu i Abarth dziex za pozytywne komenty...

Co do budowy autka na żywo to sprawa się lekko komplikuje ponieważ chcemy upchnąć silnik w komorze (a nie na tylnej kanapie) więc będzie problem z napędem motocyklowym :( Drugą sprawą jest rozwiązanie wstecznego biegu :( Tzn tematy są do przeskoczenia ale za "chore" pieniążki :( Prawdopodobnie zapadnie decyzja o zmianie projektu - tzn wygląd i szerokość zostają te same jednak za napęd prawdopodobnie posłuży silnik 1108 z SC z doładowaniem i skrzynią z SC 900 ze zmienionym przełożeniem głównym i blokadą mechanizmu :) To taż fajnie lata i sądzę, że wystarczy. Oczywiście autko będzie tak jak w oryginale jednomiejscowe z kierownicą po środku :)

Jest też plan aby założyć uturbiony 1,2 z punto 75 ale wtedy na kjs autko trafi do wyżej klasy, a tego nie chcemy (1108ccmx1,72000ccm)...

Pozdrawiam...

Napisano

no to skoro kanapa z tylu wyleci itd. to może powiększcie komorę silnika :) i wtedy powinien wejść

Napisano
  • Autor

Hehe Radek to nie jest kwestia "powinien wejść" bo jak można znaleźć w necie to i 5,7 V8 wejdzie ale jest kwestia jak spiąć silnik i skrzynię sekwencyjną motocykla z kołami malucha (bo mostu nie ma a skrzynia wylatuje) i do tego dorobić jeszcze wsteczny bieg... A nie interesuje mnie wsteczny "na rozruszniku" bo przy manewrowaniu precyzyjnym na parkingu wszyscy sąsiedzi mieliby rysy i wgniotki na autach :) Tyle na temat projektu w realu i sorki za lekkie Off Topic :)

Napisano
  • Autor

Niestety z powodu braku umiejętności projekt chwilowo zawieszony ale nie odpuszczam go... Jak się podszkolę na pewno do niego wrócę...

Podrawiam :)