Napisano 4 Sierpień 200816 l Witam... Jestem tu nowy i dopiero uczę się 3D także proszę o początkową wyrozumiałość i z góry dziękuję za pouczającą krytykę. Za pierwszy cel postawiłem sobie pojazd jak w temacie. Foto oryginału: Pierwsza praca - błotnik przedni oryginał przed poszerzeniem: Proszę nie zwracać uwagi na "ostry kant nadkola" i tak będzie przebudowane. Pozdrawiam serdecznie 3D maniaków...
Napisano 4 Sierpień 200816 l Fajne sa te wersje z silinkami Hondy i z Hayabuzy (czy jak sie to tam pisze) :) Pracu jpracuj
Napisano 4 Sierpień 200816 l Te maluszki to cuda są. Jedyny dopuszczalny tuning malucha to wlasnie pod wyscigi. Oglądałem filmiki jak to lata no i to jest szok :)
Napisano 4 Sierpień 200816 l Autor Bardzo fajne... Ten konkretnie egzemplarz jest wyposażony w silnik Kawasaki ZX7 o mocy około 192KM co przy wadze rzędu 500kg daje niezłą frajdę z jazdy. Co do postępu prac to będą one szły mozolnie ponieważ sam muszę pracować nad blueprintami oryginalnego 126p dopasowując je do tej przeróbki. Aczkolwiek nie zniechęcam się i dysponuję też sporą ilością czasu :) PS HAYABUZA pisze sie "Hayabusa" :D
Napisano 6 Sierpień 200816 l Autor Kolejna relacja: Błotnik przedni z poszerzeniem w siatce i po drobnym smooth :) Jak zwykle proszę o wyrozumiałość i konstruktywną krytykę... Ten walec :D to nic innego jak koło z oponą 195/45/13 naciągniętą na 8" felge (tzn pomoc do wymiarowania)... Zawieszenie obniżone o 60mm. Na dolnej krawędzi pasa przedniego jest błąd - już poprawiony :) Na załamaniu pasa/błotnika również był błąd - już go nie ma :) Pozdrawiam...
Napisano 6 Sierpień 200816 l Autor PS Zapomniałem dodać - ten samochodzik oprócz projektu 3D będzie także zbudowany na żywo :D Pozdrawiam...
Napisano 8 Sierpień 200816 l Robisz dokladnie ta wersje co jest na poczatku tematu ? + za wybor autka ;)
Napisano 9 Sierpień 200816 l Petroholic - no powiem ci że dobrego wyboru dokonałeś co do modelowania i co do budowy na żywo :) ja tez robie malucha w 3d ale wersja max tuning i również chce go zrobic na żywo ale z silnikiem 1.0 Fire :D :) i tez jade ze zwykłych printów :) ale jakoś to wyszło :) zapraszam do zobaczenia mojego wip-a :) a model ogulnie spoko :) jak na sam początek to nieźle :)
Napisano 11 Sierpień 200816 l Autor Bubu i Abarth dziex za pozytywne komenty... Co do budowy autka na żywo to sprawa się lekko komplikuje ponieważ chcemy upchnąć silnik w komorze (a nie na tylnej kanapie) więc będzie problem z napędem motocyklowym :( Drugą sprawą jest rozwiązanie wstecznego biegu :( Tzn tematy są do przeskoczenia ale za "chore" pieniążki :( Prawdopodobnie zapadnie decyzja o zmianie projektu - tzn wygląd i szerokość zostają te same jednak za napęd prawdopodobnie posłuży silnik 1108 z SC z doładowaniem i skrzynią z SC 900 ze zmienionym przełożeniem głównym i blokadą mechanizmu :) To taż fajnie lata i sądzę, że wystarczy. Oczywiście autko będzie tak jak w oryginale jednomiejscowe z kierownicą po środku :) Jest też plan aby założyć uturbiony 1,2 z punto 75 ale wtedy na kjs autko trafi do wyżej klasy, a tego nie chcemy (1108ccmx1,72000ccm)... Pozdrawiam...
Napisano 12 Sierpień 200816 l no to skoro kanapa z tylu wyleci itd. to może powiększcie komorę silnika :) i wtedy powinien wejść
Napisano 12 Sierpień 200816 l Autor Hehe Radek to nie jest kwestia "powinien wejść" bo jak można znaleźć w necie to i 5,7 V8 wejdzie ale jest kwestia jak spiąć silnik i skrzynię sekwencyjną motocykla z kołami malucha (bo mostu nie ma a skrzynia wylatuje) i do tego dorobić jeszcze wsteczny bieg... A nie interesuje mnie wsteczny "na rozruszniku" bo przy manewrowaniu precyzyjnym na parkingu wszyscy sąsiedzi mieliby rysy i wgniotki na autach :) Tyle na temat projektu w realu i sorki za lekkie Off Topic :)
Napisano 18 Sierpień 200816 l Autor Niestety z powodu braku umiejętności projekt chwilowo zawieszony ale nie odpuszczam go... Jak się podszkolę na pewno do niego wrócę... Podrawiam :)