syriusz 27 Napisano 14 Sierpień 2008 Napisano 14 Sierpień 2008 Witam wszystkich, mam pewien problem z Cinemą, chciałem się troszkę podszkolić w tym programie ale na wstępie coś mi sie stało z paskiem, po prostu zniknął. Wszedłem w zakładkę windows i zacząłem tam szperać, pod opcją bodypait są jakieś napisy z numerami 1, 2, 3, 4 coś takiego, po kliknięciu w to, (chyba w to kliknąłem) pasek mi zniknął tak jak na tym obrazku.Pytanie-jak to odblokować?
makak Napisano 14 Sierpień 2008 Napisano 14 Sierpień 2008 Wybrałeś po prostu jakieś User Menu. Zmień na Cinema4D Menu/BodyPaint Menu i tyle.
syriusz 27 Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Napisano 14 Sierpień 2008 Ok, już gra, wywaliłem cały folder cinemy z dysku i zainstalowałem jeszcze raz. Dzięki mimow szystko za rade:)
Możej Napisano 16 Sierpień 2008 Napisano 16 Sierpień 2008 Widzę, że sobie poradziłeś, ale jest też na to szybszy sposób - może się komuś przyda w przyszłości. A więc: 1. wciskasz SHIFT + F12 - wyskakuje Command Manager 2. w polu Name Filter wpisujesz LAYOUT 3. klikasz na LOAD LAYOUT i przy Shortcut wciskasz skrót klawiszowy jaki Ci odpowiada np. CTRL + P 4. klikasz na Assign i potem na Execute 5. otwiera się okno z zawartością dysku twardego - wchodzisz w folder Cinemy - library - layout i wybierasz układ jaki chcesz np. Standard To by było na tyle, u mnie działa :)
Rekomendowane odpowiedzi