Napisano 26 Sierpień 200816 l Cześć, trochę zagmatwane pytanie mam: Mam w scenie kilkanaście ujęć, każde w innej rozdzielczości czyli mam też kilkanaście kamer odpowiadających tym ujęciom. Czy jest jakiś plugin, albo sposób na to aby ustawić je w kolejce żeby automatycznie po kolei się wyrenderowały? bez ręcznej roboty, full automat.
Napisano 26 Sierpień 200816 l Autor Dobra, już mam. Wystarczyło zajrzeć do instrukcji, zamiast pisać posty na forum, ale może komuś się przyda :) Master Plugins -> Camera Selector
Napisano 13 Wrzesień 200816 l Witam Dzieki za pytanie i odpowiedz :) Mam inny sposob: ustawiam 5,6... roznych ujec, kamer, zapisuje scene i otwieram te ujecia w 5, 6... rownoczesnie odpalonych Layout'ach. Renderuja sie w podobnym czasie jak pojedynczy render! (Ale, posiadam wypasiona maszynkę :) Na terazniejszym etapie mej wiedzy zajmuje sie jedynie pojedynczymi wiualizacjami ktore wykorzystuje do pracy. Pozdrwiam Qba
Napisano 15 Wrzesień 200816 l Autor A spoko, też tak kiedyś próbowałem i działało. Ale przy scenach 5 mln poly już się trochę boję :) A wracając do tego plugina - to okazało się, że jednak nie dał rady - LW zawieszał się po pierwszym renderze zarówno w 9.3.1 jaki w 9.5, musiałem jechać ręcznie :) Ale to pewnie przez tą dużą scenę.
Napisano 16 Wrzesień 200816 l Witam Mam jedna scene i trzy kamery z ktorych chce zrobic trzy ujecia po 150 kl. Czy musze odzielnie renderowac kazda kamere, a pozniej montowac w apl. typu Premiere. Czy jest mozliwosc laczenia obrazu z trzech kamer w jednym renderze??? do tego sluzy - plugins: camera selector o ile nie zwisnie :( Pozdrawiam Qba Edytowane 16 Wrzesień 200816 l przez qbaqbaMAX3D
Napisano 9 Listopad 200816 l Możesz także wykonać prosty montaż na "background image" (zakładka effects/compositing) wczytując tam sekwencje gotowych klatek, które wcześniej odpowiednio ponumerowałeś i wrzuciłeś do jednego katalogu. Tę operację łatwo przeprowadzić np: total comanderem używając narzędzia wielokrotnej zmiany nazwy.