Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

trochę zagmatwane pytanie mam: Mam w scenie kilkanaście ujęć, każde w innej rozdzielczości czyli mam też kilkanaście kamer odpowiadających tym ujęciom. Czy jest jakiś plugin, albo sposób na to aby ustawić je w kolejce żeby automatycznie po kolei się wyrenderowały? bez ręcznej roboty, full automat.

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam

Dzieki za pytanie i odpowiedz :)

Mam inny sposob:

ustawiam 5,6... roznych ujec, kamer, zapisuje scene i otwieram te ujecia w 5, 6... rownoczesnie odpalonych Layout'ach.

Renderuja sie w podobnym czasie jak pojedynczy render!

(Ale, posiadam wypasiona maszynkę :)

Na terazniejszym etapie mej wiedzy zajmuje sie jedynie pojedynczymi wiualizacjami ktore wykorzystuje do pracy.

Pozdrwiam

Qba

Posted

A spoko, też tak kiedyś próbowałem i działało. Ale przy scenach 5 mln poly już się trochę boję :)

A wracając do tego plugina - to okazało się, że jednak nie dał rady - LW zawieszał się po pierwszym renderze zarówno w 9.3.1 jaki w 9.5, musiałem jechać ręcznie :) Ale to pewnie przez tą dużą scenę.

Posted (edited)

Witam

Mam jedna scene i trzy kamery z ktorych chce zrobic trzy ujecia po 150 kl. Czy musze odzielnie renderowac kazda kamere, a pozniej montowac w apl. typu Premiere.

Czy jest mozliwosc laczenia obrazu z trzech kamer w jednym renderze???

do tego sluzy - plugins: camera selector o ile nie zwisnie :(

Pozdrawiam

Qba

Edited by qbaqbaMAX3D
Posted

Możesz także wykonać prosty montaż na "background image" (zakładka effects/compositing) wczytując tam sekwencje gotowych klatek, które wcześniej odpowiednio ponumerowałeś i wrzuciłeś do jednego katalogu. Tę operację łatwo przeprowadzić np: total comanderem używając narzędzia wielokrotnej zmiany nazwy.