kpulka Posted August 30, 2008 Share Posted August 30, 2008 Hej wszystkim Planuję kupić lampę do Canona 400D. Szukam alternatywnego rozwiązania (czyli kupno nie Canonowskiej lampy). Czy warto? Co ma lampa Canona czego nie bedzie mieć lampa innych niezależnych producentów? E-TTL? Czy lampy o analogowych canonów będą pasowac z cyfrowym lustrem? Słyszałem, że tam jest inne napięcie ale nie wiem ile jest w tym prawdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wookie Posted August 31, 2008 Share Posted August 31, 2008 Ile masz kasy , generalnie raczej nie warto nie canona chyba ze mac byc hiper tania ale to lepiej zostac z ta wbudowana Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpulka Posted September 2, 2008 Author Share Posted September 2, 2008 Chciałem wiedzieć ile kasy powinienem uzbierać. Do 400d niewarto chyba kupować Speedlite 580EX II bo to przewyższa cenę samego aparatu :P Myślałem o czymś za ok 500zł. Widziałem, że ktoś z forum używa lampę sigmy więc możliwe ze warto szukać zamienników. A jeśli nie, tak jak piszesz, to dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
illy Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 Metze sa ok, jesli nie potrzebujesz ttl to obojetnie jaka lampa przez kabel PC Ogolnie ja bym nie schodzil jednak ponizej Canona serii 400. Sam jednak mam 580II, i radzilbym tobie ja kupic. Aparat pewnie po drodze zmienisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksar Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 430 starczy spokojnie, mam 580exII i nie korzystam z wiekszosci opcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
SWRSC Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 mam 430EX i jest ok. Cena około 630zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wookie Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 wlasnie 430 za ~ 600 zl mozna nabyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksar Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Jak się moj kolega nie zdecyduje to moge Ci sprzedać tanio 580EXII, niewiele używana na gwarancji, możemy negocjowac cenę. Wyprzedaję się z Canona ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts