Napisano 30 Sierpień 200816 l Hej wszystkim Planuję kupić lampę do Canona 400D. Szukam alternatywnego rozwiązania (czyli kupno nie Canonowskiej lampy). Czy warto? Co ma lampa Canona czego nie bedzie mieć lampa innych niezależnych producentów? E-TTL? Czy lampy o analogowych canonów będą pasowac z cyfrowym lustrem? Słyszałem, że tam jest inne napięcie ale nie wiem ile jest w tym prawdy.
Napisano 31 Sierpień 200816 l Ile masz kasy , generalnie raczej nie warto nie canona chyba ze mac byc hiper tania ale to lepiej zostac z ta wbudowana
Napisano 2 Wrzesień 200816 l Autor Chciałem wiedzieć ile kasy powinienem uzbierać. Do 400d niewarto chyba kupować Speedlite 580EX II bo to przewyższa cenę samego aparatu :P Myślałem o czymś za ok 500zł. Widziałem, że ktoś z forum używa lampę sigmy więc możliwe ze warto szukać zamienników. A jeśli nie, tak jak piszesz, to dlaczego?
Napisano 2 Wrzesień 200816 l Metze sa ok, jesli nie potrzebujesz ttl to obojetnie jaka lampa przez kabel PC Ogolnie ja bym nie schodzil jednak ponizej Canona serii 400. Sam jednak mam 580II, i radzilbym tobie ja kupic. Aparat pewnie po drodze zmienisz.
Napisano 3 Wrzesień 200816 l Jak się moj kolega nie zdecyduje to moge Ci sprzedać tanio 580EXII, niewiele używana na gwarancji, możemy negocjowac cenę. Wyprzedaję się z Canona ;)