SSn4k3 Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Helou, Dzisiaj zabrałem się za layout nowej strony pubu Salvador, powiedzcie mi co o tym myślicie. Co można zmienić/poprawić? (jakies 600kb *.jpg - 100% quality)
Gość User190 Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Sympatyczne - jak rozwiążesz problem deski w tle i jej powtarzalność? Na razie ciężko cokolwiek więcej napisać - stronka jest lekka, trochę w blogowym stylu (to akurat minus ;) ).
Gość AT7 Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Jak dla mnie za mało klimatycznie, nie wiem co to za pub ale strona nie nawiązuje do pubu, prócz tej deski na siłe. No ale czekam na update, zobaczymy potem. Pozdrawiam
SSn4k3 Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Napisano 20 Wrzesień 2008 Drewienko w tle jest prawie identyczne jak bar w Salvadorze + wystrój jest mocno "drewniany" (krzesła, stoły, komody). W pubie pije się dużo tequili a na ścianach są malowidła Salvadora Dalego. Myślałem, żeby na tej desce postawić kieliszek z tequilą + cytrynka i jakaś rozsypana sól, a tło pod main content zrobić troszkę w podniszczonym papierowym stylu. Do jutra wieczorem wrzucę updacik i pomyślimy;)
Gość AT7 Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Nooooo ten pomysł mi się znacznie bardziej podoba, zobaczymy jak wykonanie :)
Łukasz Misztela Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 na jakiej technologi bedzie oparta ta strona? bo fajnie by było ja pociągnąć we flashu:) kolorki fajne:) jedynie na razie nie czuć klimatu pubu, baru, itd. hmm a możne to menu zamiast na tej belce (szarej) oprzeć na tasiemce (bordowej) która zaznacza się ilość przeczytanego tekstu :)?? pozdrawiam i czekam na dalszy rozwój projektu
Maceo Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 Tełka i ogólna grafika super. Czysto, świeżo i profesjonalnie. Ale jak już wchodzimy w rozmieszczenie treści i liternictwo zaczyna się padaka (taka mniejsza, słowo dostosowane do wyrażenia przepaści między tłem a pomysłem na liternictwo). Strasznie tu pusto. Ma się wrażenie, że nie myślisz o tym jak pokazać treść i projektujesz na zasadzie sklejenia fajnego efektu graficznego. To minus. No i osobiście jakoś irytują mnie stronki przypominającę szkołe monstertemplates.. ale to moje osobiste uprzedzenie - nie przejmuj się.
RA Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 Równie dobrze mogłaby to być strona jakiegoś biura maklerskiego. Brakuje czegoś unikatowego dla takiej a nie innej branży. :)
Knysha Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 Myślałem, żeby na tej desce postawić kieliszek z tequilą + cytrynka i jakaś rozsypana sól, a tło pod main content zrobić troszkę w podniszczonym papierowym stylu. Do jutra wieczorem wrzucę updacik i pomyślimy;) Pierwsze 3 sek patrzenia na lay'a i to samo w padlo mi do glowy. Do dzieła! ;)
polon Napisano 22 Wrzesień 2008 Napisano 22 Wrzesień 2008 a dla mnie takie nie bardzo, nie wiem dlaczego, ale coś jest poprostu nie tak, może poprostu lay jest za ciasny powinienes powiekszyc odstępmy między wszystkim, interlinie defaultowe są zwykle za małe, ja przy 12 czcionce daje czasem i 21, ale 18 powinna wystarczyc czcioneczke - dalbym georgie ale wiem ze i tak typo jeszcze pewnie nie ruszone zbytnio te prążki bym sobie darował, a walnal bym cos grandżowego
SSn4k3 Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Napisano 22 Wrzesień 2008 (edytowane) Ok, dzięki za komentarze. Mam mały poślizg, ale całe szczęście ze stroną im się nie pali, to ja ustalam deadline;) EDIT: Nie mogę znaleźć na stockach sensownego zdjęcia tequili - top view lub prawie top view. Zrobiłem taką małą modyfikacje. Zdjęcie z salvadora oczywiście. Poniżej oryginał. Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez SSn4k3
polon Napisano 29 Wrzesień 2008 Napisano 29 Wrzesień 2008 sluchaj, a moze zamiast konceptu tych desek w tle zmienic troche kierunek i dać zdjęcie jako tło całej strony, to zdjecie albo jakieś inne z tego lokalu, bo na tych deskach strona wyglada jak zbliżenie na podstawke pod szklanke, takie troche mało dumne
Rekomendowane odpowiedzi