Napisano 30 Wrzesień 200816 l Co roku użytkownicy programu Blender mogą brać udział w konkursie Blender World Cup. Jakiś czas temu ogłoszone zostały wyniki BWC 2008. Zachęcam do obejrzenia zwycięskiej galerii. Warto również wspomnieć, iż w dziale "Commended" wyróżniona została praca Polaka (praca Perfect Throw, Kubeczek77). Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=349
Napisano 30 Wrzesień 200816 l Autor A właśnie ... ciekaw jestem dlaczego Ania nie zgłosiła żadnej ze swoich prac ;)
Napisano 1 Październik 200816 l Szczerze nie za wysoki poziom tych prac. Nie wiem czemu najwięcej z blendera wychodzi takich bajkowych zamulonych prac, pewnie przez ten ich renderer. Poza tym modeling też często jest straszny. Trochę odechciało mi się uczyć blendera.
Napisano 1 Październik 200816 l claude: może odwrotnie? naucz się blendera i pokaż, że można inaczej ;]
Napisano 1 Październik 200816 l byli tacy co pokazali.. np big buck bubby czy apricot. dziwnei ludzie podchodza do narzedzia jakim jest blender, za bardzo zapatruja sie w ludzi. a co do renderera to są inne kwestia wyboru np kerkythea, indio i inne
Napisano 1 Październik 200816 l BLADE: Big Buck BUNNY... !! claude: To sie nie ucz blendra. Nikt cie nie zmusza.
Napisano 1 Październik 200816 l Poziom raczej nie wynika z mozliwosci programu a jedynie z tego ze super-duper magicy 3d pracuja zawodowo na komercyjnych softach raczej a jak juz sie znajdzie jakis zapaleniec to nie ma czasu sie udzielac bo pracuje ;) Pozostaje wiec Blender narzedziem zepchnietym nieco w fanowski grajdolek, ale osobiscie fascynuje mnie jego dynamiczny rozwoj. Czekam jak zbawienia wersji 2.5 bo jak dotad nie udalo mi sie okielznac tego... jakze oryginalnego podejscia do interface ;)