Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Jak wielu na tym forum postanowiłem zmierzyć się z ludzką głowy :)

To co do tej pory udało mi się zrobić zamieszczam na zdjęciach. Proszę o Wasze opinie co już na tym etapie należałoby poprawić czy może zacząć od nowa :)

Pozdrawiam

head3mb7.jpg

head2kz5.jpg

head1xa3.jpgheadxn2.jpg

my.php?image=headxn2.jpgmy.php?image=head1xa3.jpgmy.php?image=head2kz5.jpgmy.php?image=head3mb7.jpg

Edited by MacFly
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Topologia siatki nawet poprawna, ale kształt (proporcje) głowy poległ ;( Głów ci na forum jest dostatek; polukaj a będziesz wiedział co jest nie tak. Ucho?

Posted

Siatka nawet nawet, ujdzie w tlumie :) Ksztalt juz duzo gozej. Robisz z jakis referencji? Jesli nie, to przydalo by ci sie pare zdiec do wzorowania sie.

Posted

Od początku nie musisz zaczynać, nie jest tak tragicznie, da się z tego jeszcze coś wyciągnąć. Przede wszystkim popatrz na widoku od przodu, jaką "czubatą" mózgoczaszkę zrobiłeś - spłaszcz to troszkę. Poza tym kości policzkowe zanikły - twarz nie powinna być prosta między skronią a podbródkiem (który również jest do poprawy). Postaraj się bardziej podkreślić wszystkie części twarz (głębsze oczodoły, bardziej kształtne usta). Bardziej trzymaj się referek. Topologia nawet ujdzie, więc baw się dalej.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Posted

Ja również dopiero zaczynam i mi się wydaje, że głowa jest za bardzo wydłużona, a za mało poszeżona :) ale to jest zdanie początkującego :D

Posted

siateczka jest na poziomie, natomiast proponuje podszkolić się z anatomii, to bardzo pomaga...

a możesz pokazać referki? będzie porównanie...

Posted

siatka jest dziwnie ułożona pod względem ilości poly - powinieneś mieć mniej na głowie, czole, tam gdzie nic się nie dzieje. Poza tym unikaj sytuacji, gdy siatka sobie leży geometrycznie prosto jak kratka w zeszycie - na głowie właściwie nie ma takich miejsc gdzie wszystko jest równe i płaskie - siatka powinna łagodnie sobie płynąć zaokrąglać się i zawijać a nie jakbyś kroił chleb nożem od linijki. no i nie ma ani powiek ani kości policzkowych ani jarzmowych, szczęka jak z plasteliny, łuki brwiowe praktycznie nie istnieją...