KamillM Napisano 2 Październik 2008 Share Napisano 2 Październik 2008 (edytowane) Po Audi A5 przyszedł czas na Mercedesa CLS :) Przód jest skończony, oprócz świateł i paru drobiazgów. Tyłu zupełnie nie ruszałem, szukam motywacji... (1024x600) Tu zdjęcie wersji którą robię, z tego co zauważyłem jest jakaś po liftingu z innym zderzakiem i grillem. Edytowane 27 Grudzień 2008 przez KamillM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 2 Październik 2008 Share Napisano 2 Październik 2008 Mi sie podoba....pokaz siatke bez MS'a, i jedizesz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faithart Napisano 3 Październik 2008 Share Napisano 3 Październik 2008 coś jest chyba nie tak przy dolnej krawędzi światła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 3 Październik 2008 Autor Share Napisano 3 Październik 2008 Gdzie przy dolnej krawędzi? Nic tam nie widzę :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 13 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2008 Znalazłem motywację, tyłek skończony: (1024x800) Miejscami jest krzywo, ale to wyjdzie w praniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 OOO men ale pociachales ta siatke obok lampy z przodu jak rzeznik normalnie ;) Ja sie nie znam ale chyba tak nie powinno byc i troszku krzywo tez jest .... ale mojej opini nie bierz do serca bo ja to slaby bolek jeszcze jestem :) PZdro (hehe zobaczymy komu lepiej wjdzie ,macie takie male competition teraz :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 13 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2008 Zobacz siatke przy klamce na tylnych drzwiach to się przerazisz ;) Imo nieważne jak wygląda siatka (oczywiście w rozsądnym stopniu), ważne żeby wyglądało dobrze i nie było krzywo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 buahahahahaXD ten sam blad co u mnie:) przod masz od cls 500, tyl od amg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2008 Świadomie wziąłem tylny zderzak od amg, nie znazłem dobrych fot tyłka zwykłej clski :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 17 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2008 (1280x600) Dodałem parę detali + render jest ciut wyraźniejszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW_2305 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 fajnie Ci idzie, boczna linia za slabo zaznaczona i ogolnie na boku cos mi nie pasi, za to fajnie Ci tylek wyszedl i te przetloczenia, czekam na updaty;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2008 Bocznym przetłoczeniem zajmę się niedługo, a w międzyczasie up: (hi-res) Lusterko trochę koślawe, ale popracuję nad nim... Aha, przydałyby się jakieś komentarze, wskazówki, krytyki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 no lusterko koślawe trochę , te bieżniki opon mi trochę nie pasują, no i trochę te światła przednie ale na upartego mogą być. Ogólnie autko bardzo mi się podoba(szczególnie tablica rejestracyjna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 panie, sruby mocujace kola za male ! :). ta ramke sam wymysliles ?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2008 Poprawię ;d W jakim aspekcie odnośnie ramki? Jeśli chodzi o ramkę jako wynalazek - nie wiem. Jeśli chodzi o kształt i rozkład dziur - z referki. Jeśli chodzi o użycie - Ty byłeś pierwszy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 Jeśli chodzi o użycie - Ty byłeś pierwszy :D PRAWIDLOWA ODPOWIEDZ ! punkt :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 24 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2008 (1280x800) Wszelkie uwagi, wskazówki, porady, krytyki mile widziane - render nie jest moją mocną stroną ;] Przy okazji, Wesołych Świat wszystkim! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekb89 Napisano 24 Grudzień 2008 Share Napisano 24 Grudzień 2008 cześć, Wesołych Swiąt, model fajnie wygląda, tylko dziwny ten materiał czarny miał chyba on podchodzić pod chrom widać na nim ziarnistość lakier w niektóry miejscach fajnie wygląda ale w niektórych plastikowo :)ale sam model fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 25 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2008 Chrom poprawiłem, a co do lakieru to może to wina koloru - zrobiłem dwie wersje, imo beż jest ładniejszy :) Nie patrzeć na lusterko bo wysypało mi trochę bugów przy imporcie :P Proszę o komentarze, uwagi na temat rendera i modelu! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 26 Grudzień 2008 Share Napisano 26 Grudzień 2008 Model jest spoko, render nie. Ten beż bardzo mi sie podoba i wg. mnie powinien zostac. Co do rendera pobaw sie ustawieniami az dojdziesz do efektu który cie zadowala. Popraw tez studio bo wygląda nieciekawie jak dla mnie. Ale wiesz ja sie nie znam i nie musisz mnie słuchac ^^ Pozdrawiam i życze powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 27 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2008 Dzięki za komenta. Ja też się w zasadzie nie znam, to dopiero mój drugi studyjny render :P Zmiękczyłem odbicia na lakierze i rozjaśniłem trochę studio. Chcę uzyskać dosyć jednolite tło, co jeszcze nie do końca mi się udaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 27 Grudzień 2008 Share Napisano 27 Grudzień 2008 Mozesz łatwo i szybko poprawic wrazenia wizualne dodajac podloge wewnatrz auta bo zauwaz ze cien przy progach sugeruje ze to tylko blacha. A tak to model nabierze rzeczywistej masy. Ten materiał swiatel do mnie nie przemawia(zbyt matowy sie wydaje), a za to reszta niczego sobie. aha I oddal troche kamere zeby poprawic kompozycje. Powodzenia;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2008 I to się nazywa pomoc! Dzięki :) Jeszcze gdzieniegdzie jest ziarno, ale w finalnym renderze obiecuję, że zniknie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 hehe kolejna pomoc, nie mozesz "zmiekczac" odbic na lakierze poprzez jego ustawienia (pamietaj ze lusterko i inne duperele sie w nim odbijaja i to naprawde widac), musisz to robic poprzez ustawienia studia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW_2305 Napisano 28 Grudzień 2008 Share Napisano 28 Grudzień 2008 Czemu przod taki niedoswietlony w porownaniu z tylem? Felgi robia wrazenie cieniutkich, dopiero jak sie przyjrzec, to widac, ze maja grubosc, ale to moze wina rendera i mi sie kolor nie podoba ;p teraz clsik wyglada, jak dla kobiety ;p ale rzecz gustu. A ogolne wrazenie dobre, bardzo fajnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 17 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2009 Co prawda dałem już pracę do FW, ale bawię się z exteriorem: hi-res Co poprawić? Może ktoś wytłumaczyć skąd te kolorowe plamki z przodu? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 napewno padajacy cien, znaku a auta... no i jego odcien (zeby byl taki jak znaku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SereCk Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 drzwi i fragment kolo zderzaka napewno nie bedzie prosty :) uGOlnie to wyglada lepiej niz gorzej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 ciut sztucznie wyglada w tym tle.. cien pod nim taki jakis blady, mysle ze powinien byc mocniejszy. no i to co mi sie rzuciło w oczy.. znak sygnalizuje ze samochod jedzie pod prąd :) pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2009 Dzięki za odzew! k_gabra, cień poprawiony, choć idealnie nie mogę trafić w odpowiedni kąt :( SereCk, możesz pokazać dokładnie w którym miejscu nie jest prosto? zolwik, kurczę ten znak właśnie nie pasuje... a nie dam samochodu na drugi pas, bo nie będzie pasować kadr :\ Odkryłem też skąd się biorą kolorowe kropy - o dziwo od wysokiego light cache :| hi-res Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 mam wrażenie, że hdrka jest źle ułożona i jest w niskiej rozdzielczości. na hdri location jest jedna darmowa - z nią możesz sobie popróbować też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2009 Chodzi Ci o tło czy odbicia? Bo tło ma rzeczywiście mniejszą rozdzielczość... Tamte hdrki z hdri-location przerabiałem już, te dostałem za darmo z 3six0 po wpisaniu kodu promocyjnego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 odbicia w lakierze jakieś "rozpikeslowane" są. poka te hdrki darmowe... ;) Jak ktoś ma jakieś ze studia to mógłby też tu zapostować :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2009 HDRI, a tu backplate'y: Jeśli kogoś to zainteresuje a nie chce mu się rejestrować (promocode podam na pw, nie wiem czy mogę go tak publicznie udostępniać) to mogę wrzucić gdzieś hdrkę i dowolne tło :) trosiek, studyjnych też trochę mam, ale imo żadna rewelacja - link Co do odbić, może to przez lakier, pobawię się nim trochę :f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 dalej ten cien pod samochodem nie jest najlepszy, moze jesli bylo by widac bierznik to bylo by lepiej. moze sproboj dac mocniejsze swiatlo, i zmienic material opon ;) do tego dziwnie pofalowane odbicia na masce, mam wrazenie jakby blacha sie wgiela :D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 auto za ciemne jest po mojemu do tła a co do HDRI tu masz napisane dokładnie na jakich zasadach można używać tej mapki http://www.cg-cars.com/forum/showthread.php?t=5972 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Pantera Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 Taki fajny model , ale render skaszanił go :( Ja bym na twoim miejscu zrobił jakieś małe ładne studio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2009 zolwik, zmieniłem lakier i rozjaśniłem trochę materiał opon (nie podobają mi się jeszcze te kropki na oponach). dynia, dzięki, ale już to widziałem na innym forum ;) Black Pantera, naprawdę jest aż tak źle? :P Studio już robiłem, ale nie wykluczam drugiego podejścia. hi-res Nie wiem już co poprawić, żeby wyglądało to lepiej... Wszelkie wskazówki mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Pantera Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Mi nie pasuje poprostu tło.Mam ciągłe wrażenie że nie jest do końca ten samochód wpasowany w to tło.Szczególnie tył.Tak jakby wóz był nachylony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 mnie jeszcze zastanawia czy on jest dobrze wyskalowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KvG Napisano 22 Styczeń 2009 Share Napisano 22 Styczeń 2009 Ten znak dziwnie stoi czy auto jedzie pod prąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2009 Auto jedzie pod prąd na potrzeby kadru :P Exterior mi się znudził :D (ale jeszcze do niego wrócę) - zabrałem się znowu za studio, praktycznie od nowa: hi-res Jak to ogólnie wygląda? Czysty render, bez psa. Chodzi mi głównie o ocenę lakieru i studia, bo głównie nad tym siedziałem, a reszta jest jeszcze do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Pantera Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 lakier świetny , natomiast studio ma straszne plamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 co zlego sie dzieje przy profilu gornej czesci zderzaka i laczeniu z przetloczeniem w nadkolu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2009 Black Pantera, wiem, to od słabego gi :\ M4rcus, możesz pokazać gdzie? Bo szczerze mówiąc trochę skomplikowałeś tego posta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 To efekt tych trójkątów w siatce. Zrób poprawną siatkę bez trójkątów to unikniesz takich baboli nad kołem. Jak się dobrze przyjrzeć to całe otoczenie reflektora jest skopane. a co do exteriora to samochód za duży i wydaje mi się, że zdjęcie jest zrobione krótszą ogniskową niż twoja kamera. samochód jest troszkę jakby za płaski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2009 Trójkąty są - zgoda, nawet nie tylko tam. Ale nie bardzo wiem co jest złego w tym miejscu. Przyjrzę się temu łączeniu, ale wydaje mi się, że to po prostu odbicie daje taki złudny efekt. bartolomeo, już bez przesady z tym skopanym otoczeniem reflektora :) Co do exteriora - tu też się zgodzę, ustawię kamerkę od początku i pewnie przy innym tle. Dzięki za komenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 29 Styczeń 2009 Share Napisano 29 Styczeń 2009 no jakby Ci tu powiedzieć... Nie każdy trójkąt w meshu to błąd i zło... Ale w tak newralgicznych meisjcach jak łuki i zaokraglenia nie powinno ich być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 29 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2009 Nie musisz mnie pouczać jaki efekt na siatkę mają trójkąty, bo doskonale to wiem :) Chodzi o to, że w tym miejscu nic strasznego się nie dzieje, obejrzałem je dookoła z nałożonym na samochód materiałem z wysokim glossem. Zmienię odbicie w tym miejscu, bo rzeczywiście może trochę wprowadzać w błąd. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi