wink25 Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 (edytowane) witam. jeden z wcześniejszych projektów, który nie został kupiony i po przeróbce trafił do portfolio. Co o nim sądzicie? Szczególnie chodzi mi o rozmieszczenie elementów, typografie i kolorystyke. Edytowane 10 Październik 2008 przez wink25 poprawki
Knysha Napisano 4 Październik 2008 Napisano 4 Październik 2008 Typo lezy :( Poza tym - masz zgode tworcow Aeon Flux do wykorzystywania wizerunku glownej bohaterki?
wink25 Napisano 4 Październik 2008 Autor Napisano 4 Październik 2008 No co do typografii to nie wiem jak ją poprawić. Co do zgody twórców to mozna by z tego zrobić osobny temat ;] zdaje sie ktos już o tym pisał. Oczywiście nie mam zgody i jest to pewien dyskonfort, ale godze się na to. Pozatym fakt, że mogłem nie używać tak znanej postaci jak aeon flux. Przy okazji znasz może jakieś dobre strony z darmowymi zdjęciami? Z góry dzięki narazie ;].
duck Napisano 4 Październik 2008 Napisano 4 Październik 2008 witam troche to nudna strona-układ ramek napewno funkcjonalny,ale nic poza tym. ten różowo-szary kolor, odstępy miedzy ramkami są niespojne, duży i szeroki top kontrastuje z resztą strony, gdzie raczej mało jest wolnego miejsca. to imo wypadałoby zmienić. powodzenia przy następnych projektach
polon Napisano 4 Październik 2008 Napisano 4 Październik 2008 aeon flux?! co to jest?! skąd wy znacie takie rzeczy?! :P chyba pan żbrush bedzie musiał poświęcić pare godzin na pana życie osobiste klory wredne takie, typografia faktycznie średnia
wink25 Napisano 5 Październik 2008 Autor Napisano 5 Październik 2008 dobra już spoko :] zapomnijcie o tym aeon flux ta druga też jest niezła. Apropo typografi, fakt, że nie jest to moja mocna strona, ale co mógłbym zmienić, żeby to poprawić lub jakich wzorców sie stosować? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam ;].
sand Napisano 5 Październik 2008 Napisano 5 Październik 2008 kolego całość popraw :) A nie masz praw autorskich do zdjęcia z drugą laską też pewnie :) Jak chcesz mieć zdjęcia, a nie masz kasy żeby za nie płacić to wchodź na http://www.sxc.hu. Ale ostrzegam, że żadko fajne zdjęcie tam znajdziesz :)
KwusheR Napisano 6 Październik 2008 Napisano 6 Październik 2008 sand - ewentualnie niech bierze zdjęcia ze znakami wodnymi. Jak się projekt spodoba klientowi - wtedy kupuje wybrane zdjęcia ;) Co do projektu. Unikaj gradientów przechodzących z koloru do tła/białego. Za duży kontrast się wtedy tworzy i brzydko to wygląda ;) Typografia (dobór czcionek, AA) - leży na całej linii ;) Układ jest ok, ale te odstępy między boxami mnie przerażają. Zobacz - masz tyle miejsca, a wszystko jest takie malutkie? poprawiaj i pokazuj ;)
wink25 Napisano 10 Październik 2008 Autor Napisano 10 Październik 2008 Witam. dodałem kilka poprawek do layoutu min. Poprawiłem typografie, układ strony, nie wiem jeszcze jak rozwiązać problem zdjęć kobiet, a raczej zgody na ich pokazanie. w każdym razie co o tym teraz sądzicie?
Liber Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Mi zupelnie nie podchodzi menu a szczegolnie czcionka. Jak ja czytam to strasznie mruze oczy. Kolorki tez takie nijakie. Kreski (te na samym dole) w oknach nie sa na rownych poziomach. Zmniejszyl bym jeszcze cien calego okna jezeli background ma byc bialy. pzdr
aartii Napisano 19 Październik 2008 Napisano 19 Październik 2008 Przy okazji znasz może jakieś dobre strony z darmowymi zdjęciami? Z góry dzięki narazie ;]. fotolia.com - moze nie darmowe, ale kwoty 1-2 euro za male zdjecia na potrzeby www chyba ciezko uznac za jakis wiekszy wydatek?
wink25 Napisano 23 Październik 2008 Autor Napisano 23 Październik 2008 Witam dzięki za link ;] przy okazji na webinside widziałem w jednym z tematów całkiem sporą listę stron z darmową grafiką ;].
Rekomendowane odpowiedzi